Catinca Roman a studiat moda la Paris, iar acum, la 57 de ani, se înscrie iar la facultate: "Este ceva în domeniul medical. Mi se pare că învățatul te ține viu, te ține proaspăt"

 Dumba Gabriela
.

Catinca Roman vrea să se reorienteze profesional și, la 57 de ani, se întoarce pe băncile școlii. Sora Oanei Roman consideră că „învățatul te ține viu”, așa că se înscrie la facultate și este foarte fericită cu decizia ei. Încă din copilărie, Catinca a fost atrasă de modă, astfel că a urmat chiar și studii de specialitate, însă acum simte că este momentul că meargă pe alt drum.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Fiica cea mare a regretatei Mioara Roman a studiat moda la Paris, dar a ajuns la vârsta la care simte că altul trebuie să fie drumul ei în viață. Catinca Roman a vorbit despre planurile pe care le are, dar am aflat și domeniul spre care se îndreaptă.

59565481-112605543301288-5182412641757875055-n59565481-112605543301288-5182412641757875055-n

La ce facultate se înscrie Catinca Roman, la 57 de ani

Pe 22 iulie, Catinca Roman împlinește 57 de ani, dar vârsta a fost dintotdeauna doar un număr pentru ea și nu simte că este un impediment în planurile sale de viitor.

Catinca Roman este creator de modă, om de televiziune, dar și jurnalist. Însă, toate acestea par a nu fi de ajuns pentru sora Oanei Roman, care a ales să se reorienteze profesional. „Vreau să mă reorientez profesional! Am să dau la facultate, dar încă nu vă spun unde, este surpriză. Nu fac dreptul, este vorba de partea socială. Nu, nu este psihologie.”, a declarat Catinca Roman pentru Spynews.ro

Sora Oanei Roman mărturisește că nu îi este greu să revină la facultate. Ba mai mult, aceasta spune că învățatul te ține viu, proaspăt, iar din punctul ei de vedere, toată viața trebuie să înveți.

„Nu îmi este greu să mă întorc pe băncile școlii, mi se pare că învățatul te ține viu, te ține proaspăt. Știu că suna clieșeic, dar cred că toată viața trebuie să învățăm ceva nou, pentru că asta îți dă tot timpul un restart.”, a mai adăugat sora Oanei Roman.

„Nu este psihologie, este ceva în domeniul medical, da. Nu mai insista că nu spun”, a completat Catinca Roman, însă a zâmbit atunci când reporterul a menționat Psihiatria, aceasta fiind o confirmare, în limbajul semnelor.

Citește și: Ana Porgras, geloasă pe apropierea dintre Zanni și Alexandra Duli la Survivor All Stars: „Nu-i este așa greu să aleagă între mine și ea. Mă doare sufletul…’ / Faimosul a recunoscut că s-au mai întâlnit în trecut

Citește și: Bianca Drăgușanu îl acuză, la rândul ei, pe Gabi Bădălău, de infidelitate: „A încercat cu o cunoștință de-a mea, să o cumpere oferindu-i o pereche de adidași și 2.000 euro băgați în ei' / Susține că el încă îi trimite mesaje, deși se află în vacanță cu noua iubită

Citește și: Bianca Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că părinții lui au răsuflat ușurați după despărțirea lor: „El nu voia să o cunosc pe mama lui, pentru că probabil dacă mă cunoștea mai devreme, noi intram într-o alianță, iar el era cel care…'

Din ce trăiește Catinca Roman și ce studii are

Încă din copilărie, Catinca a fost atrasă de modă, astfel că a urmat chiar și studii de specialitate.

Mai exact, fiica cea mare a regretatei Mioara Roman a studiat moda la Paris. Pe baza unui concurs, ea a obținut o bursă a statului francez la Școala de Modă a camerei sindicale de Haute Couture. Creatoarea de modă a obținut calificative foarte bune, iar la revenirea în țară ea a obținut premiul cel mare la Festivalul de Modă de la București, în 1994.

În prezent, Catinca Roman are aceeași pasiune și își câștigă traiul din job-ul de designer. Pasiunea pentru modă a moștenit-o și fiica sa, Calina, care în urmă cu câțiva ani a participat chiar și la emisiunea „Bravo, ai stil!'.

Catinca Roman a vorbit, de curând, despre averea lăsată de Mioara Roman, susțind că regretata ei mamă i-a lăsat o moștenire mare din punct de vedere spiritual. Experiența dură, a decesului jurnalistei, a făcut-o să se reconecteze cu realitatea și să-și schimbe perspectiva, prețuind mai mult lucrurile spirituale decât pe cele materiale.

Catinca a punctat că moștenirea lăsată de Mioara Roman nu a constat în bunuri materiale, ci în experiențe și lecții de viață.

Ăsta este un subiect pe care nu aș vrea să-l discutăm astăzi (n.r. – despre relația pe care o are în prezent cu Oana Roman), cred că ce pot să spun este că nu s-a schimbat în vreun mod dramatic față de cum era înainte. Mama mi-a lăsat o moștenire genetică și mai bună, și mai puțin bună. Cele bune sunt cele intelectuale și fizice, iar negative sunt predispozițiile către anumite boli genetice, dar asta e firesc, toată lumea trece prin asta. Dacă te referi la ceva material, nu a lăsat, dar nu cred că asta e important. Eu pun preț pe lucrurile care nu sunt materiale, pentru că până la urmă cu asta rămâi, cu amintiri, momente frumoase’, a dezvăluit Catinca Roman.

Vezi pe Libertatea rezultate Bacalaureat 2024 – notele pe județe publicate de edu.ro!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton