La mulţi ani, Maestre! Horaţiu Mălăele împlineşte astăzi 65 de ani

 Florentina Liutic
.

Horaţiu Mălăele, unul dintre cei mai iubiţi actori români de comedie, îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere, el împlinind 65 de ani.

 

Artist complet, Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

 

Într-un interviu din anul 2009 pentru Viva!, din care puteti vedea si mai multe fotografii inedite, Horaţiu Mălăele dezvăluia cu multă modestie care este cel mai mare succes al său: „Viata este o binecuvantare dumnezeiasca. Faptul ca Dumnezeu a aratat cu degetul spre mine, iata unul dintre marile mele succese.

 

Horaţiu Mălăele a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale' în 1975, la clasa profesorului Octavian Cotescu, cu rolul Fadinard din Pălăria florentină', de Eugene Labiche. În 1975, şi-a început cariera de actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, ca apoi să ajungă în Bucureşti, după anii 1980, la Teatrul Nottara, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, excelând în numeroase roluri de dramă şi comedie.

 

Printre numeroasele spectacole regizate cu mare succes la public se numără: Puricele','O sărbătoare princiară', Poiana boilor', Podu’', Lecţia', Măscăriciul', Revizorul', Carlo contra Carlo', S-a sfârşit cum a-nceput'. În 1975 a debutat şi în film, în Muntele ascuns', în regia lui Andrei Cătălin Băleanu, pentru ca apoi să fie distribuit în pelicule de mari regizori români, ca Alexandru Bocăneţ, Mircea Daneliuc, Sergiu Nicolaescu, si mulți alții.

 

În anul 2000, a jucat în Amen', în regia lui Costa-Gavras, pentru ca în 2008 să regizeze primul său film, Nunta mută', urmat de comedia 'Funeralii fericite'.  Ca pictor și caricaturist, actorul a expus peste 3000 de caricaturi în 36 expoziții naționale şi internaţionale.

 

Actorul-scriitor-caricaturist nu ştie dacă el a ales teatrul sau teatrul l-a ales pe el şi crede că este bine să fii modest, dar să ai orgoliul modestiei tale', după cum declara într-un interviu. Se consideră un om obişnuit, care vrea doar să comunice cu lumea.

 

Horaţiu Mălăele are doi băieţi, Ion Bogdan (32) si Cristian (30) şi spunea despre el că este „un părinte bun, indulgent, permisiv, sunt ceea ce se cheamă un „parinte. Cât despre secretul unei căsătorii fericite, Horaţiu Mălăele declara în acelaşi interviu pentru Viva!: „Cine stie… Cine stie… Daca am sti, am putea avea o reteta si toata lumea ar trai fericita. Nu stiu. E o chimie speciala si fiecare familie are particularitatile ei si isi traieste propriile drame si propriile bucurii intr-un anume fel. Eu ma bucur ca mi s-a intamplat asa.'

 

Horaţiu Mălăele a revenit de curând în atenţia admiratorilor lui cu spectacolul „Ediţie Specială', unde joacă alături de Bogdan, fiul lui, în care există momente spumoase de dialog actoricesc, sau monologuri care le trezesc spectatorilor puternice sentimente.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton