Ce lecție de viață a primit Mădălina Craiu, după momentele dificile întâmpinate de-a lungul carierei: "Am zile în care sunt epuizată. Sportul mă ajută să previn burnout-ul" / EXCLUSIV

 Radulescu Ruxandra
.

Ce lecție de viață a primit Mădălina Craiu, după momentele dificile întâmpinate de-a lungul carierei. Mădălina Craiu, 33 de ani, una dintre cele mai apreciate actrițe tinere din România, s-a făcut remarcată în seriale de succes precum „Umbre”, „Clanul”, iar acum publicul o poate vedea în comedia „Klaus & Barroso”. Mădălina Craiu ne-a spus, în cadrul unui interviu exclusiv, cum depășește perioadele grele din carieră și viața personală și cum reacționează atunci când fanii o recunosc pe stradă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

madalina-craiu-k_b_cv_300723-155madalina-craiu-k_b_cv_300723-155

Ce lecție de viață a primit Mădălina Craiu, după momentele dificile întâmpinate de-a lungul carierei

Cum anume te-ai decis să urmezi calea actoriei și ce reacție au avut părinții tăi când le-ai spus că îți dorești să devii actriță?

M-am hotărât în liceu, în clasa a 11-a. Făcuse profesoara noastră de Limba Română o trupă de teatru și m-au chemat prietenii să „ne jucăm' împreună. Nu țin minte momentul în care am luat decizia, dar țin minte cât de surprinși au fost ai mei. Eu mă pregăteam deja de doi ani pentru Arhitectură. Mama mi-a zis că am venit într-o zi și am zis brusc că eu o să dau la actorie. Nu știu nici azi ce m-a determinat să fac asta, dar îmi aduc aminte ca eram foarte sigură. Și cred că așa am rămas.

Citește și: Dragoș Stoica, actorul care îl imita pe Gigi Becali la Mondenii, este de nerecunoscut! Cum arată la 52 de ani

Citește și: Ce nume a ales Ecaterina Ladin, Dalida din „Las Fierbinți', pentru cel de-al treilea copil: „Ca pe nașul nostru, numele acesta trebuie purtat”

Citește și: Jason Momoa și Lisa Bonet au divorțat după 19 ani! Actorul din „Aquaman” și fosta soţie a lui Lenny Kravitz au împreună doi copii

Citește și: Cum a reușit Rodica Popescu Bitănescu să treacă peste dramele din viața ei: „Nu te ajută nimeni… pentru mine era îngrozitor. Trebuie să te înveți să te ajuți singur”

Se știe că meseria de artist are multe momente imprevizibile. Care a fost cel mai dificil moment din cariera ta?

Sincer, am impresia că traversez momente dificile în fiecare an. În timp, am învățat despre mine că mă implic în continuare atât de tare în ce fac, încât fiecare proiect, fiecare blocaj, are însemnătatea celui mai important moment de până acum. Mă bucur să văd că le depășesc în continuare. Dar cred că ăsta e un lucru firesc în orice meserie vocațională. Cu fiecare moment în care te autodepășești, înveți câte ceva despre tine ca profesionist. Și mi s-ar părea dureros să nu mai am nimic de învățat.

Cum gestionează Mădălina Craiu viața profesională și relațiile sentimentale

Viața ta profesională implică un program foarte dinamic, mult timp petrecut pe platourile de filmare și deplasări în țară și străinătate pentru anumite proiecte… Este dificil să menții o relație sentimentală, în acest context? Ce anume ar trebui să înțeleagă partenerul tău despre stilul tău de viață, pentru a avea o legătură armonioasă?

Real, în România, nu e atât de complicat. Nu pleci cu lunile de acasă și nu dispari atât de mult timp încât să fie prea mult pentru o relație, dar am zile în care sunt epuizată și nu îmi mai rămâne mult de oferit unui partener. Îmi place să cred că se compensează în alte zile. Cred că, în orice relație, fiecare dintre parteneri are mai mult sau mai puțin de oferit în fiecare zi și mai cred în negociere: „Azi sunt dărâmată, preiei tu și mă revanșez eu mâine?'. Așa funcționează pentru mine.

Ai menționat, la un moment dat, că au existat zile în care ai filmat și câte 13 ore pe zi. Ce faci ca să eviți starea de burn-out?

Fac sport. Am observat ca sportul mă ajută să previn burn-out-ul. Dacă reușesc să merg de două ori pe săptămână să fac mișcare, îmi mențin și corpul și psihicul mai rezistente. În perioadele în care nu reușesc asta, am încă probleme. Mă mai ajută să mănânc sănătos. Ai altă energie atunci când mănânci bine. Dar sportul e cel mai eficient până acum. E ca un fel de antrenament pentru ce urmează să fac.

Cum reacționează Mădălina Craiu când e recunoscută de fani pe stradă

Ce înseamnă pentru tine expunerea de care ai avut parte în ultimii ani, după ce ai jucat în „Umbre”, „Clanul” și iată, acum, în comedia „Klaus & Barroso”? Te recunoaște lumea pe stradă?

Mă recunoaște lumea și e foarte plăcut. Sunt și momente în care devine intruziv și ai mai puțină intimitate, dar eu sunt în mare parte aeriană din punctul ăsta de vedere, cred că am dezvoltat un mecanism de apărare, nu prea mai observ dacă se uită cineva la mine. Sunt destul de timidă și nu mă uit eu la oameni, așa că mă mai ratează momente în care sunt privită. În general, îmi place și mă bucură foarte mult dacă cineva îmi zice că i-a plăcut un rol sau un proiect din care am făcut parte.

Cum s-a pregătit Mădălina Craiu pentru rolul din comedia „Klaus & Barroso”

Mădălina Craiu jocă un rol inedit în comedia „Klaus & Barroso”, care a avut premiera pe 9 ianuarie și rulează în cinematografele din țară. Actrița interpretează rolul unei dansatoare, iar pentru acest rol s-a antrenat două luni și jumătate! Spectatorii vor avea parte de o surpriză… nu doar prin prisma personajului (Alis e o fată isteață, cu principii, perfect capabilă să-și poarte singură de grijă), ci și a melodiei pe care o vor auzi în film și care face parte din genul k-pop.

Cine este Alis și de ce crezi că e așa? Ce trăsături o caracterizează?

Alis este unul din personajele care intră în acest „basm' numit „Klaus & Barroso' care se întâmplă
într-o noapte într-un club. Este un personaj foarte colorat, este dansatoare și îmi place la ea că este
vulcanică, hotărâtă și inteligentă. Cred că avut niște părinți zdraveni care au crescut-o cum trebuie și au învățat-o să zică tot ce o deranjează.

Ce ai întreba-o pe Alis dacă ai întâlni-o la o petrecere?

Sunt curioasă cum s-a apucat de meseria ei, mi-ar plăcea să știu ce face în timpul liber, cum arată
familia ei, ce prieteni are, ce-și dorește pe mai departe, tot felul de lucruri.

Ce sfaturi de viață crezi că ar da ea?

Nu accepta niciodată să fii jignită, nu accepta niciodată lipsa de respect și fă-ți treaba bine!

Ai avut momente dificile? Ce parte din dans nu ți-a ieșit din prima?

E un dans pentru care am lucrat două luni și jumătate și este un dans greu pentru că majoritatea părților sunt grele la nivel fizic. Am învățat un sport nou pentru acest dans, care presupune extrem de multă forță și extrem de multă rezistență. Asta a fost cea mai grea parte – că a trebuit să-mi pregătesc corpul să facă față la acel tip de forță și de rezistență.

Nu am avut inițial melodia din film când m-am apucat de dans, am luat melodii similare de pe
Spotify și timp de o săptămână am ascultat doar k-pop.

Cine poartă cele mai cool costume?

Fetele poartă cele mai șmechere costume de pe set. Îmi plac foarte mult costumul Antoniei (Mădălina Stoica) și costumui Verei (Victoria Raileanu) și costumul lui Alis.

Petrecerea burlăcițelor, în viziunea Mădălinei Craiu

Cum arată o petrecere ideală, mai ales dacă e vorba de o petrecere a burlăcițelor?

Nu ar fi într-un club, neapărat, ci probabil pe o plajă, cu foarte multă mâncare bună, băutură de
calitate, seara, cu dans până la 5 dimineața.

Ai o amintire faină de la la un party de pomină?

Fix ce am descris înainte am trăit recent la ziua unei prietene foarte bune.

Ce superstiții are Mădălina Craiu, înainte de a păși pe platourile de filmare

Ai vreun anume ritual pentru „a intra în rol'? Sau superstiții?

Nu, doar o mică încălzire și poate puțină liniște. Aveam multe superstiții, dar singura pe care o mai păstrez și nu e neapărat pentru noroc, ci ca să știu eu că sunt liniștită, e ca seara înainte de culcare, iau scenariul și mai trec o dată peste scenele pe care le am de filmat a doua zi.

De ce să vină lumea la „Klaus & Barroso”?

Pentru că e ca un basm și pentru că are multe personaje colorate, este un film amuzant, o să vă
simțiți bine, o să fie surprize și pentru că suntem foarte carismatici, mie îmi plac mult colegii mei și
pentru că ne e drag tuturor acest proiect.

FOTO: Alex Gâlmeanu, Vlad Cioplea

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton