Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Lidia Buble a fost condamnată de judecătorii Tribunalului București în sentința dată astăzi, 17 noiembrie 2022, în dosarul mituirii unui agent de poliție din Capitală. Pedeapsa completă primită de Lidia Buble.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
În noaptea dintre 14 și 15 ianuarie 2021, Lidia Buble a fost oprită de un echipaj al Poliției Rutiere, în apropiere de apartamentul ei din Capitală. Pentru că nu avea acte, unul dintre agenți i-a sugerat că amenda este mare, mai ales că vedeta nu avea declarație pe propria răspundere, așa cum trebuia la momentul acela și i-a transmis că se pot „calcula altfel'.
Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită
Lidia Buble nu avea bani la ea atunci când a oprit-o Poliția, așa că polițistul și colega lui de echipaj au condus-o pe Lidia Buble până acasă, de unde aceasta și-a luat cardul și de acolo până la un bancomat, de unde a scos 900 de lei.
Anchetatorii au intrat pe fir chiar în timp ce se negocia șpaga, fiindcă Lidia Buble l-a sunat, de față cu polițiștii, ca să îi ceară un sfat, pe un prieten, care, fără să știe, era ascultat de DIICOT într-un dosar legat de siguranța națională.
Sentința a fost comunicată astăzi, 17 noiembrie, iar artista nu este singura inculpată în acest dosar pedepsită de magistrați.
„Condamnă inculpata BUBLE LIDIA la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de dare de mită. În baza art. 91 c.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.
În baza art. 93 alin. 1 şi alin. 2 lit. b c.pen pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii:
a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.
În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti -Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile.
Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei', este decizia dată astăzi, citată de Spynews.ro.
Citește și:Raluca Todea și Dan Manciu s-au certat la Chefi la Cuțite:’Nu mai strigați la mine…’
Ce a decis instanța în privința celorlalți inculpați
Potrivit comunicatului dat la acea vreme de DIICOT, Lidia Buble a fost trimisă în judecată pentru dare de mită, după ce a răspuns pozitiv cererii a doi agenți rutieri.
Prin actul de sesizare, s-a reținut faptul că la data de 15 februarie, în intervalul orar 02.32 -03. 11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza municipiului București, inculpații, în calitate de lucrători de poliție în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București, au pretins și au primit suma de 900 de lei de la Lidia Buble, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.
Cei trei sunt judecați, alături de alți doi inculpați, printre care și un amic de-al artistei, în stare de libertate.
Atât Lidia Buble, cât și ceilalți condamnați în acest dosar pot depune apel în termen de 10 zile, căci soluția nu este una definitivă.
„Renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul CIUPERCĂ LAURENŢIU-CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu. Aplică inculpatului un avertisment și îi atrage atenția asupra conduitei viitoare, precum și asupra consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni. (…)
Condamnă inculpatul MIULESCU MARIUS CONSTANTIN la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită. Interzice inculpatului drepturile prev. de art.66 alin.1 lit.a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice), lit.b C.p. (dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat), lit.g C.pen. (dreptul de a ocupa funcţia de agent de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii) pe o durată de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. (…) Ia act că faţă de inculpaţii REZNICSEK ELENA DANIELA şi PRESURĂ DRAGOŞ-ŞTEFAN s-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar. (…)
Menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanța DIICOT din data de 02.11.2021 asupra sumei de de 450 lei ridicată de la inculpatul Miulescu Marius Constantin (f. 80-86, vol. 2). 7.
În temeiul art. 289 alin. (3) C. pen. dispune confiscarea sumei de 450 lei primită cu titlu de mită, ce a fost predată de inculpatul Miulescu Marius Constantin şi depusă la dipoziţia A.N.A.B.I., la Unicredit Bank, în contul ……………….. cu chitanţa nr. …………….. din data de 05.11.2021 (f. 105, vol. 2). În temeiul art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpaţii la plata a câte 2000 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare', a decis instanța, în privința celorlalți inculpați