Loredan Gargalac, bucătar celebru în Marea Britanie, îi pune la zid pe noii jurați Chefi la Cuțite: "Niște habarniști la fel ca și ceilalți". Cine este singurul chef pe care îl apreciază

.

Bucătar celebru în Marea Britanie, românul Loredan Gargalac, îi atacă pe noii jurați Chefi la cuțite și îi numește „habarniști”, care au avut doar norocul de a apărea mai des la TV, fără ca asta să însemne că sunt profesioniști. Loredan Gargalac nu era, însă, nici fanul foștilor jurați Chefi la Cuțite, iar în această echipă nouă are, totuși, un preferat -Richard Abou Zaki.

CITEȘTE TOATĂ VIVA DE MARTIE!, GRATIS, AICI!


Loredan Gargalac este unicul executive chef român din Marea Britanie, care a reușit performanța de a câștiga de trei ori Premiul de excelență „AA1 Rosette Award’, distincție similară stelelor Michelin. Bucătarul român a comentat noul juriu Chefi la cuțite, după demisia lui Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea.

Ce părere are bucătarul Loredan Gargalac, celebru în Marea Britanie, despre noii Chefi la cuțite


Noii jurați de la Chefi la cuțite, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu, Orlando Zaharia și Richard Abou Zaki, au fost puși la zid de celebrul chef Loredan Gargalac. Acesta spune că a aruncat o privire la noul format de pe Antena 1 și că trei dintre cei patru chefi ai emisiunii sunt doar amatori și nu au calitățile necesare pentru jurizare.

„Singurul care își merită locul în acea emisiune este Richard Abou Zaki, italianul Restul sunt niște habarniști, la fel ca și cei vechi!’, a declarat Loredan Garlgalac pentru Bugetul.ro.

Loredan Gargalac nu era, însă, nici fanul foștilor jurați și după ce Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea și-au dat demisia de la Chefi la cuțite, acesta a transmis ideea că nu sunt o mare pieredere pentru show-ul de la Antena 1.

„Sunt cunoscuți doar pentru că au apărut mai tot timpul la televizor, dar asta nu înseamnă că sunt și cei mai buni, că sunt profesioniști’, spunea chef Loredan Gargalac atunci.

Citește și: Anunțul oficial al Antenei 1 despre Chefi la cuțite. Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia sunt noii jurați ai emisiunii


Citește și: Cine ar fi noii jurați de la Chefi la cuțite, după plecarea lui Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu: „Numele lor sunt…

Cine este Richard Abou Zaki, juratul Chefi la cuțite apreciar de chef Loredan Gargalac

Richard Abou Zaki are 27 de ani, este orginar din Piatra Neamț și locuiește de ani buni în străinătate. Cunoscutul bucătar are părul brunet, barbă și ochii căprui.

Chef Richard Abou Zaki trăiește o frumoasă poveste de dragoste alături de partenera lui de viață, Alexandra. Cei doi sunt împreună de 8 ani și au împreună o fiică în vârstă de 3 ani, pe nume Carlotta. Diferența de vârstă dintre cunoscutul bucătar și partenera lui de viață este de 13 ani, ea fiind mai mare, însă acest lucru nu a reprezentat niciodată un impediment în relația lor.


„Fiica mea, Carlotta, a mâncat, la numai 3 ani, în peste 20 de restaurante cu stele Michelin. La 1 an și jumătate, i-am dat să guste foie-gras și e incredibil cum vrea să guste din tot, nu refuză niciun fel de mâncare. Degustatul a devenit chiar o pasiune pentru ea. Sper să își tot cultive acest gust, a povestit Chef Richard Abou Zaki despre fiica lui.

La vârsta de 5 ani, noul jurat al show-ului culinar s-a mutat din România și este de părere că meseria i-a fost predestinată. „Eu m-am născut la Piatra Neamț, am 26 de ani și vin din Italia. Am început să gătesc de când aveam 8 ani, mama mea muncea la fabrică și eu am rămas acasă. Am crescut cu pasiunea asta de când eram mic. Visul meu era să fiu bucătar.


Mama mea e română, iar tatăl meu e de origine libanez. Ei s-au cunoscut în Cipru, când mama mea era o balerină profesionistă, apoi m-am născut eu. Ei s-au despărțit când aveam 6 luni, iar tatăl meu a plecat în America. Eu am rămas cu mama mea. Cu tata am ținut legătura, vorbeam de 2-3 ori pe an. (…) Eu mi-am dedicat toată viața bucătăriei. Cred că a fost destinul meu să mă fac bucătar, a mărturisit Richard Abou Zaki la Chefi la Cuțite

Chef Loredan Gargalac critică aspru emisiunile culinare românești


Chef Loredan Gargalac are nenumărate premii câștigate în competiții gastronomice de renume și consideră că nu este suficient doar să fii câștigătorul unei emisiuni culinare pentru a te considera apoi mare bucătar.

„În meseria asta ai foarte, foarte multe de învăţat. Nu poţi spune am câştigat premiul la nu ştiu ce emisiune şi gata, de acum sunt mare bucătar. Şi, ca atare, pot să pretind, din această ipostază, nu ştiu câţi bani sau nu ştiu câte stele pe cer, ca să nu zic altceva. Cineva ar trebui să le spună acelor oameni că nu sunt decât nişte amatori, iar nu profesionişti’, spunea chef Gargalac anul trecut, citat de bzi.ro.


În plus, chef Loredan Gargalac aducea critici dure în adresa show-urilor culinare românești. Chiar dacă nu consideră participanții la emisiunile culinare românești adevărați profesioniști, bucătarul totuși apreciază entuziasmul și implicarea tinerilor în domeniul culinar.


„În meseria asta ai foarte, foarte multe de învăţat. Nu poţi spune am câştigat premiul la nu ştiu ce emisiune şi gata, de acum sunt mare bucătar. Şi, ca atare, pot să pretind, din această ipostază, nu ştiu câţi bani sau nu ştiu câte stele pe cer, ca să nu zic altceva. Cineva ar trebui să le spună acelor oameni că nu sunt decât nişte amatori, iar nu profesionişti’, a declarat chef Gargalac.

Acesta atrage atenția asupra faptului că este esențial ca participanții să nu fie doar în goana după bani rapizi, dar să se implice cu adevărat în bucătărie și în procesul deosebit de a pregăti delicii adevărate.

„E plăcut să le constați entuziasmul, să te bucuri de bucuria lor, de idealurile lor. Dar aproape nimeni nu le spune că nu sunt decât la începutul meseriei. Cine se face bucătar din dorința de a câștiga repede bani sigur va rata întâlnirea cu această meseria și cu frumusețea sa’, adaugă Loredan Gargalac.