Loreen a câștigat Eurovision 2023. Suedia a câștigat Eurovision a doua oară în cu aceeași solistă

 Dana Enache
.

Loreen, artista din Suedia, este marea câștigătoare Eurovisision 2023. Piesa Tattoo a întrunit cele mai multe puncte și a reușit să se claseze în fruntea clasamentului. De altfel, Loreen era favorită încă de dinaine de începerea oficială Eurovision 2023. Juriul din România a acordat 12 puncte pentru Italia.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Loreen este prima femeie din istorie care câștigă Eurovision de două ori. Asta s-a întâmplat prima oară în 2012, cu piesa Euphoria și a doua oară acum, în 2023, cu piesa Tattoo, o melodie relativ asemănătoare vocal și în ceea ce privește linia melodică… cu primul ei succes. Dar iată că rețeta a funcționat!

Suedia a câștigat finala Eurovision 2023, care s-a desfășurat sâmbătă seara, la Liverpool, artista Loreen a obținut 583 de puncte. Podiumul a fost completat de Finlanda și Israel, iar Republica Moldova s-a clasat pe locul 18.

Doar Johny Logan a mai reușit să câștige Eurovison de două ori, pentru Irlanda, în 1980 și în 1987.

Juriul din România a acordat 12 puncte pentru Italia.

Iată clasamentul final Eurovision 2023. Laureen din Suedia a câștigat Eurovision 2023

Clasamentul în finala Eurovision 2023.

Suedia

Finlanda

Israel

Italia

Norvegia

Ucraina

Belgia

Estonia

Australia

Cehia

Lituania

Cipru

Croația

Armenia

Austria

Franța

Spania

Republica Moldova

Polonia

Elveția

Slovenia

Albania

Portugalia

Serbia R

Regatul Unit

Germania

Rușii au atacat cu rachete orașul natal al artiștilor din Ucraina

Rușii au atacat cu rachete orașul de origine ale artiștilor ucraineni de la Eurovision chiar cu câteva minute înainte ca aceștia să interpreteze piesa pe scenă în finala concursului, relatează BBC. Șeful administrației regionale locale din Ternopil, Volodimir Truș, a spus că doi civili au fost răniți și că depozitele unor companii și ale unei organizați religioase au fost lovite de rachetele invadatorilor. Trupa Tvorchi a scris, pe Instagram, că au citit informații conform cărora orașul lor a fost atacat cu zece minute înainte ca ei să intre pe scenă, informează Digi.

România nu ajuns în finala Eurovision 2023

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU) – cea mai mare asociaţie din Europa a televiziunilor publice.

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Mihai Trăistariu a reușit să obțină, însă, cel mai mare punctaj.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton