Maia Morgenstern, despre credință și familie: "Părinții au fost atei! Bunicii, profund religioși". Ce religie are actrița din filmul "Patimile lui Hristos"

 Dumba Gabriela
.

Maia Morgenstern a vorbit despre credință și familie, dezvăluind că bunicii săi erau profund religioși, în timp ce părinții erau atei convinși. Cu toate astea, în casa lor erau respectate unele tradiții de Paștele evreiesc, însă ea nu este foarte strictă în ceea ce privește datinile și obiceiurile religioase. Cunoscută în toată lumea pentru rolul din „Patimile lui Hristos', puțini sunt cei care știu ce religie are, de fapt, Maia Morgenstern.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Maia Morgenstern a făcut dezvăluiri emoționante despre familia și credință, dar și influența pe care a avut-o rolul său din filmul „Patimile lui Hristos” asupra vieții sale, din cauza religiei. Actrița provine dintr-o familie de matematicieni evrei, Usher și Sara Morgenstern. Bunicul actriței, Aaron, era director de bancă și un om foarte religios, fiind un evreu declarat cu cea mai mare asumare.

2d4a62a82bb60048584d69f735d473ce2d4a62a82bb60048584d69f735d473ce

Maia Morgenstern, detalii neștiute despre bunicii și părinții ei

Maia Morgenstern a dezvăluit că părinții săi au fost atei, însă bunicii au fost profund religioși. Astfel că, acum încearcă să-și înțeleagă mai bine copiii și alegerile pe care aceștia le fac.

„În copilărie sărbătoream Pesha, Paștele evreiesc. Părinții mei au fost atei, asta țin minte bine. Părinții au fost atei, bunicii, profund religioși. Pentru asta, fac o paranteză, încerc să înțeleg drumurile pe care aleg să meargă copiii mei, încerc, nu totdeauna reușesc. Chiar dacă părinții mei au fost atei, asta nu înseamnă că nu vorbea despre semnificația sărbătorii', a declarat Maia Morgenstern pentru Spynews.ro.

Chiar dacă nu era o persoană credincioasă, Maia Morgenstern dezvăluie că mama ei i-a făcut o promisiune bunicii legată de sărbătorirea Paștelui.

„Și asta țin mine, mama a promis bunicii paterne, că orice s-ar întâmpla și orice ar fi, orice schimbări sau conjunctură ar putea interveni, în casa noastră, cu ocazia sărbători de Pesha nu va lipsi de pe masa mațot (n.r. preparat tradițional israelian), și apoi, când m-am făcut mai mare, și 4 pahare de vin. Eu nu sunt exigentă cu ceea ce privesc datinile, obiceiurile religioase, dar, cu toată seriozitatea, cu toată responsabilitatea și sufletul deschis, mă informez, știu și îi voi lăsa pe cei înțelepți să spună mai multe', a mai declarat actrița.

Maia Morgenstern nu este exigentă în privința datinilor religioase, dar se străduiește să înțeleagă și să respecte alegerile copiilor săi în ceea ce privește credința și tradițiile.

„Da, sunt convinsă, cred, știu, simt, că mama ar fi meritat o viața mai bună. Mama a fost foarte fericită cu destinul ei, nu am auzit-o o dată plângându-se, plângând am văzut-o, rarisim. Excedată, obosită, furioasă și asta se întâmpla rarisim, cred că o ajuta umorul familia mea, familia arabă, a fost de un umor cu totul ieșit din comun și uneori făceau haz de necaz, aveau un talent cu totul special.

Acum, dacă mă uit în urmă, cred că mama ar fi meritat, deși subliniez, și-a asumat existența, destinul, așa. De victimizat nu s-a victimizat niciodată. Cred că avea și multe taine mama, ce au funcționat până în ultimul moment ca taine', a mai adăugat Maia Morgenstern.

Citește și: Cum comentează Lidia Buble diferența de vârstă dintre ea și iubitul ei, Horațiu Nicolau: „Am ales să nu mă schimb pentru nimeni’. E mai tânără cu 31 de ani decât afaceristul

Citește și: Andrei Păunescu și Ana-Maria Păunescu, dezvăluiri emoționante la 13 ani de la moartea tatălui lor, poetul Adrian Păunescu: „Eram obișnuiți ca el să facă imposibilul'

Citește și: Emily Burghelea dezvăluie povestea tristă din spatele numelui ei: „Mă cheamă și Lăcrămioara. Mama mea era să-și piardă viața la naștere. Dumnezeu a ținut-o în viață să-și cunoască fetița’

Maia Morgenstern, repercusiuni după ce a jucat rolul Fecioarei Maria din „Patimile lui Hristos'

Maia Morgenstern a devenit cunoscută la nivel mondial după ce a jucat rolul Fecioarei Maria în filmul „Patimile lui Hristos' din 2004, considerat una dintre cele mai reușite producții cinematografice. Ea a jucat alături de nume mari, precum Monica Belluci și Jim Caviezel.

„Am citit scenariul şi m-a întrebat apoi dacă mi-a plăcut scenariul. Păi dacă mi-ar fi dat să joc şi pisica numărul 3 m-aş fi dus acolo să particip la realizarea filmului. Faptul că mi s-a adresat în felul ăsta, că a fost interesat care este părerea mea, opinia mea, a fost un gest de mare respect, de mare consideraţie.

A tratat fiecare colaborator participant la realizarea filmului, a acestui proiect, cu cel mai mare respect, fie că vorbeam despre tehnicieni, fie că vorbeam despre actori din linia întâi, din linia a doua de unde ar fi fost şi-a tratat colaboratorii cu cel mai mare respect. Am simţit că mă angajez cu tot sufletul, mintea cu toată energia, cu tot ce pot', a dezvăluit Maia Morgenstern, potrivit Adevărul.ro.

Actrița a mai povestit cum Jim Caviezel, cel care a interpretat rolul lui Iisus Hristos, i-a propus să joace o scenă în limba engleză, însă ea a refuzat, preferând să joace în limba aramaică.

„Hai să pornim amândoi de la 0. Limba aramaică nu o vorbim, hai să încercăm să construim scena de la 0. Ce știm, ce nu știm, ce ne înțelegem, cât de atenți suntem, care este adevărul, sinceritatea. Am pornit din același punct de spaimă, de teamă, repetaserăm cuvintele. Dar nu erau cuvintele pe care le folosim în fiecare zi, cum ne adaptăm, cum ne ascultăm', a dezvăluit actrița în emisiunea „40 de întrebări' cu Denise Rifai, acum ceva timp.

Maia Morgenstern spunea, în trecut, că a fost „pedepsită' pentru că a acceptat să o interpreteze pe Fecioara Maria, acest rol nu a adus cu sine alte proiecte de peste Ocean.

„E normal, pentru că am fost pedepsită. Mi s-a și spus lucrul ăsta. Mi s-a spus textual. Nu, acest rol nu mi-a schimbat viața sau concepțiile. A fost o mare tragedie că n-am spus asta! De fapt, aici a fost problema, în ceea ce mă privește – pe lângă faptul că au fost discuții de genul: „O evreică a jucat în filmul ăsta!”, ca și cum a fi actor e pe religii -, problema a fost că eu nu mă aliniez, nu mă conformez, nu mă supun. M-au întrebat mulți „și acum, că ai jucat acest rol, cum ți-a schimbat destinul, concepția, religia?”.

„În nici un fel”, am răspuns. „Cum poți să spui asta?”, au zis. Este un rol pe care l-am iubit, pe care l-am tratat cu toată seriozitatea, prin problematica pe care a pus-o, prin modul interesant, complex în care am fost invitată să mă achit de sarcinile profesionale', spunea Maia Morgenstern.

La 21 de ani de la lansarea primului film, anul viitor, în 2025, urmează să fie lansată partea a doua a peliculei, tot cu Jim Caviezel în rolul lui Iisus Hristos.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton