Mama Elodiei Ghinescu, declarații sfâșietoare la 17 ani de la dispariția avocatei: "De 10 ani, mi s-a interzis să iau legătura cu nepotul meu"

 Dumba Gabriela
.

Au trecut 17 ani de când a dispărut Elodia Ghinescu, iar fostul ei soț, Cristian Cioacă, a fost condamnat la închisoare și și-a ispășit între timp pedeapsa. Mama Elodiei Ghinescu a făcut declarații sfâșietoare. Nu știe nici acum ce s-a întâmplat cu fiica ei și o afectează enorm că i s-a tăiat accesul la nepotul său încă de acum 10 ani.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Dispariția avocatei Elodia Ghinescu, soția unui polițist din Pitești și mama unui băiețel, a ținut cu sufletul la gură o țară întreagă acum 17 ani, în septembrie 2007, mai exact. Anchetatorii spun că, în noaptea de 29 spre 30 august 2007, în urma unui conflict cu soţia sa, Cristian Cioacă ar fi omorât-o, iar apoi i-ar fi ascuns cadavrul. În august 2023, după 9 ani de închisoare, din totalul de 15 ani și 8 luni, fostul polițist Cristian Cioacă a fost liberat condiționat.

cioacacioaca

Mama Elodiei Ghinescu își plânge fiica dispărută acum 17 ani

Cristian Cioacă este primul condamnat din România în lipsa unui cadavru. După ani de procese de tergiversări, căutări și anchete criminalistice, Cristian Cioacă fusese condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, însă a fost liberat după 9 ani.

La 17 ani de la dispariția fetei ei, Emilia Ghinescu, mama îndurerată a Elodiei, consideră că cel care i-ar fi ucis fiica a stat prea puțin în spatele gratiilor. Fostul polițist a cerut să fie eliberat condiționat pentru bună purtare, ceea ce s-a și întâmplat.

„În primul rând, numărul de ani pe care l-a săvârșit mi se pare foarte mic. Un om care a săvârșit o crimă ar trebui închis pe viață. (…) Oricând poate să mai facă același lucru. (…) El, fiind un om foarte ascuns, s-a prefăcut și a avut un comportament probabil adecvat ca să îi dea drumul. Nu există cadavru pentru că nu știm ce a făcut. Că l-a porționat, că l-a aruncat în diferite locuri, că a ars-o, nu știm absolut nimic', a declarat mama Elodiei Ghinescu la Viața fără filtru.

Emilia Ghinescu spune că nu mai ține legătura cu nepotul ei pentru că i s-a interzis acest lucru, deși avea dreptul legal de a-l lua pe cel mic în weekend-uri și vacanțe.

Nu mai țin legătura cu nepotul meu pentru că mi s-a interzis de când era băiețelul în clasa a II-a. Nu a vrut să îl mai lase. Noi obținusem legal să vină în weekend sau vara, dar nu i-a mai dat voie. Nu am mai vorbit cu el de când avea 9 ani, de aproape 10 ani. Nu mai știu absolut nimic de el. L-a format în așa fel, ce i-o fi spus, tot felul de prostii, acum e băiat mare și consider că ar trebui el să vină și să ne caute. E major”, a mai spus Emilia Ghinescu.

Citește și: Trecutul neștiut al lui Dragoș Bucur. Actorul a făcut confesiuni în premieră despre adolescența lui:Nu m-am drogat niciodată, nu m-am bătut…

Citește și: Cum a hotărât Marius Manole să devină actor:Scena a fost scăparea mea/ EXCLUSIV

Ce i-ar spune mama Elodiei Ghinescu lui Cristian Cioacă dacă l-ar întâlni

Întrebată de Mădălin Ionescu ce i-ar spune lui Cristian Cioacă dacă l-ar avea în fața ochilor, mama Elodiei Ghinescu a răspuns:

„În primul rând am vrut să îi spun atunci, când a săvârșit crima, după câteva zile. El s-a ascuns de noi un an de zile. Nu l-am văzut. După un an de zile m-a sunat și mi-a spus că nu am să o mai văd pe Elodia niciodată, nici vie, nici moartă. Păi ce am constatat din acest cuvânt al lui? Că el a omorât-o, normal. L-aș întreba de ce a nenorocit băiețelul și de ce mi-a omorât copilul. Și că e un nenorocit i-aș mai spune.'

Femeia mai spune că Elodia are un mormânt gol. „Merg la mormânt și astăzi. Cum să nu. E fotografia ei pusă acolo, ce pot să fac?… Urmează să merg azi. (…) Vă spun sincer, asta simt. Că a omorât-o, pentru că indiferent unde s-ar fi aflat ea găsea o soluție să îmi dea mie de veste. A fost omorâtă, așa e', a mai spus Emilia Ghinescu, citată de libertateapentrufemei.ro.

Cu ce se ocupă Cristian Cioacă la 17 ani de la dispariția misterioasă a Elodiei Ghinescu

La aproape 17 ani de la dispariția avocatei Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă, fostul polițist condamnat pentru uciderea acesteia, încearcă să își reînceapă viața și să trăiască normal de după eliberarea din închisoare.

„Today is the first day of the rest of my life.(Astăzi e prima zi din restul vieţii mele) Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. (…) Pentru mine viața nu a fost normală', le-a spus fostul polițist reporterilor, la ieșirea din arest.

Anul trecut, pe 22 august 2023, Tribunalul Argeș a decis eliberarea lui Cioacă, după ce acesta a petrecut aproape un deceniu în spatele gratiilor.

Conform informațiilor făcute publice de Mădălin Ionescu în cadrul emisiunii „Viața fără filtru' din 29 august 2024, Cristian Cioacă ar fi început să lucreze ca șofer de TIR și ar fi fost văzut în zona Hunedoara. De la eliberarea se, Cristian Cioacă a încerct să rămână în umbră, departe de lumina reflectoarelor.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton