Ce greutăți întâmpină Manuela Hărăbor ca mamă a unui copil bolnav de autism, în România: „Marginalizat, nu te acceptă nimeni. Am ajuns să îi schimb medicația de vreo doi ani, pe banii mei”

 Miniosu Alexandra
.

Manuela Hărăbor a povestit, recent, ce greutăți întâmpină ca mamă a unui copil bolnav de autism, în România. Actriță în vârstă de 55 de ani are un fiu, pe nume Andrei, ce a primit acest diagonistic de la o vârstă fragedă. Acum, el are 33 de ani, însă va avea nevoie de suportul mamei sale toată viața, mai ales că, spune artista, „statul oricum nu și-a dat interesul'…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Manuela Hărăbor a dezvăluit ce greutăți întâmpină ca mamă a unui copil bolnav de autism, în România. Viața marii actrițe nu a fost niciodată una simplă, având în vedere că fiul ei, Andrei, a primit diagonisticul încă de la o vârstă fragedă și a trebuit să aibă în permanență grijă de el. Invitată în podcastul Avangarda cu Ionuț Vulpescu, vedeta a dezvăluit ce nemulțumiri are în privința statului, dar și cum a ajuns să-i schimbe medicația băiatului ei, de doi ani, pe banii ei.

manuela-harabor-1manuela-harabor-1

Citește și: Manuela Hărăbor, declarație de dragoste emoționantă pentru fiul ei care suferă de autism: „Aduce la suprafață tot ce este mai bun în mine”. Andrei a împlinit 33 de ani

Citește și: Cum a aflat Manuela Hărăbor că fiul ei suferă de autism: „A început o regresie. Medicii nu-i găseau diagnostic”

Citește și: Când face Ecaterina Ladin botezul celui de-al treilea băiat: „l-am rugat pe soțul meu să rămână o perioadă mai mare acasă, el având o afacere la mare. Pe Roman îmi doresc să îl alăptez”

Citește și: Ce probleme de sănătate a avut Ovidiu Komornyik și ce interdicție i-au impus medicii: „Era să mor, am zăcut la propriu trei săptămâni'. Nu a mai putut urca pe scenă o perioadă

Ce greutăți întâmpină Manuela Hărăbor ca mamă a unui copil bolnav de autism, în România

Actrița Manuela Hărăbor nu a ezitat să răspundă direct, fără ocolișuri, atunci când a fost întrebată ce înseamnă să suferi de autism în România, boala fiului ei, Andrei.

„Marginalizat, că nu te acceptă absolut nimeni. De asta trebuie tu, ca părinte, să te înarmezi și să găsești partea bună și pozitivă din această boală și să mergi mai departe.

Fiecare se descurcă cum poate. Fiecare se descurcă la propriu cum poate. Statul nu îți acordă niciun ajutor în afară de faptul că acoperă Casa de Sănătate, eu știu, o medicație – care medicația actuală e veche de 30 – 50 de ani și care oricum nu mai dă randament, și eu am ajuns să îi schimb medicația de vreo doi ani de zile, dar pe banii mei, pentru că sunt lucruri nici acceptate de Casa de Sănătate, nici poate înțelese de Ministerul Sănătății. O lipsă totală de interes.

Pe de altă parte, zic mai bine dacă statul oricum nu și-a dat interesul și nu înțelege despre ce e vorba cu boala lui Andrei, mai bine că nu se bagă în viața mea și mă lasă pe mine să fac ce cred de cuviință', a spus Manuela Hărăbor în cadrul emisiunii online.

„Problema e că îmi bagă mâna în buzunar și îmi iau niște taxe când ar trebui cu banii ăia de taxe să plătesc tratamentul lui Andrei'

Manuela Hărăbor a spus și cât e de nemulțumită de taxele pe care trebuie să le plătească. De asemenea, ea a dezvăluit ce întrebare i-a adresat lui Victor Ponta, când era în ultimul an de mandat, dar și cum a reacționat acesta.

'Așa că eu una mă declar mulțumită că mă lasă să trăiesc. Cum spunea și Iorgovan: „Eu ce vreau? Lăsați-mă să trăiesc!' Așa cum pot eu, și dau socoteală în fața lui Dumnezeu. Nu aștept ajutor din partea lor.

Problema e că îmi bagă mâna în buzunar și îmi iau niște taxe când ar trebui cu banii ăia de taxe să plătesc tratamentul lui Andrei. Eu așa aș vedea o corectitudine, dacă m-ar întreba cineva.

I-am spus-o și ultima dată domnului Ponta, când, cred că era în ultimul an de mandat, cred că atunci m-am întâlnit cu dumnealui. I-am spus: „Bun, nu îmi decontați nimic, dar de ce trebuie să vă plătesc taxe? Când eu cu taxele astea întorc banii în societate, în economie, cumpărând servicii pentru Andrei? E simplu!' Nu mi-a răspuns, nu mi-a răspuns nimic', a continuat actrița.

Manuela Hărăbor, mesaj emoționant de ziua fiului ei, bolnav de autism

Anul trecut, pe 1 octombrie, fiul Manuelei Hărăbor a împlinit 33 de ani. Atunci, actrița a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, explicând cum arată viața ei de când a devenit mamă.

„Sunt mama lui Andrei. Nimic altceva din ce am făcut în toată viața mea nu mă descrie atât de complet. Mama lui Andrei.

De 33 de ani Andrei mă modelează în fiecare zi și aduce la suprafață tot ce este mai bun în mine, acele calități cu care ne-a înzestrat pe toți bunul Dumnezeu dintru început, și pe care le-am rătăcit cumva, din nebăgare de seamă, de-a lungul anilor.

Pot spune cu mâna pe inimă că Andrei a fost și este șansa mea de nemurire, scara pe care Dumnezeu mi-a făurit-o să urc spre Cer. De multe ori am alunecat și am pășit alături, dar Andrei a fost mâna nevăzută care m-a salvat de fiecare dată', e mesajul postat atunci de Manuela Hărăbor.

Sursă foto: Captură video, Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton