Margareta Pâslaru a început să cânte folclor la îndemnul Mariei Tănase: "Ascultă, fă, tu trebuie să cânți muzică populară!"

 Oana Pantazi
.

Are 79 de ani și 64 de când a urcat pentru prima oară pe scenă, însă puțini știu că Margareta Pâslaru a cântat, de-a lungul carierei, și muzică populară. Și nu oricum, ci la îndemnul celebrei Maria Tănase, care a simțit, cu siguranță, în glasul tinerei artiste, calitățile necesare pentru a aborda acest stil muzical. De atunci, Margareta Pâslaru a cântat folclor în toate turneele la care a participat, atât în țară, cât și în străinătate.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Margareta Pâslaru are un repertoriu de invidiat, iar șlagărele lansate de ea sunt fredonate și acum, însă puțini dintre cei care i-au ascultat muzica știu că artista a cântat cu la fel de mult succes și muzică populară. Cea care i-a deschis ochii în această privință a fost ilustra Maria Tănase, de asemenea o voce inimitabilă, marea artistă îndemnând-o pe tânăra pe atunci Margareta Pâslaru să abordeze și acest gen muzical.

margareta-paslaru-6margareta-paslaru-6

Margareta Pâslaru a început să cânte folclor la îndemnul Mariei Tănase

Fara doar și poate, Margareta Pâslaru face parte din panteonul marilor artiști pe care i-a avut România înainte de anii 1990 și este și acum, la 64 de ani de la debut, la fel de iubită și apreciată de public. Cântăreață și actriță de teatru și film, Margareta Pâslaru are un CV de invidiat și deține recorduri imposibil de egalat în zilele noastre. Ea este artista pentru care au scris muzică 65 de compozitori care a înregistrat nu mai puțin de 788 de piese la Radio, TV și pe discuri, inclusiv compoziții proprii. Ea a bucurat cu piesele, filmele și scenetele ei multe generații în vremuri în care divertismentul la TV se difuza doar duminica și de Revelion, iar în zilele săptămânii programul dura două ore…

Citește și: Margareta Pâslaru, elegantă şi rafinată la 78 de ani, la un eveniment. Ce trucuri de frumusețe are

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Margareta Pâslaru, la 77 de ani. A lansat un nou album, iar încasările vor fi donate

Citește și: Monica Anghel a dat mâna cu Papa Francisc, la Vatican:'Momente unice. Mă înclin cu respect'

Citește și: Carmen Brumă a spulberat cel mai popular mit despre slăbit:'Nu este despre ce să mâncam…'

Puțini știu însă că în repertoriul ei Margareta Pâslaru are și muzică populară, dar și mai puțini faptul că ideea de a aborda acest gen i-a dat-o chiar Maria Tănase.

„În cadrul repetițiilor cu piesa «Opera de trei parale», unde eu cântam melodiile în stil Brechtian', așa cum mă îndruma regizorul Liviu Ciulei, am avut ocazia s-o întâlnesc pe Maria Tanase, si ea distribuita în piesă. Într-o zi, mi-a spus în felul ei unic: «Ascultă, fă …tu trebuie să cânți muzică populară. Ascultă-mă pe mine, că-s vulpe bătrână…' Și am început să cânt. N-a existat apoi turneu, mai ales în străinătate, în care să nu cânt folclor. Pentru mine este o datorie de onoare să reprezint țara prin tot ce este mai valoros, mai original, izvorul și esența muzicii românești, folclorul nostru', a dezvăluit ea într-un interviu pentru Glasul Maramureșului.

Drept urmare, în 1964, Margareta Pâslaru a scos primul disc de muzică populară, ce conținea 4 piese: „Bade pălărie nouă, „Sunt oșancă bine-mi pare, „Supărat badea-i de-aseară și „S-ar găti badea de nuntă. Au urmat și alte piese, pe care, de-a lungul anilor, artista le-a cântat în concertele sale.

Cum se menține în formă Margareta Pâslaru la aproape 80 de ani

Margareta Pâslaru este o adevărată inspirație pentru noile generații. La 79 de ani, legendara artistă are un ten perfect și abia dacă i se poate zări un singur rid pe chip. Zâmbetul îi este accesoriul perfect, ca dintotdeauna, iar unul dintre secretele siluetei sale și tonusului de invidiat este faptul că face sport zilnic. Artista a explicat care este secretul energiei sale debordante, chiar dacă, în timp, ritmul său de viață s-a mai schimbat puțin.

Cea mai eficientă „dietă’ este cea de a cânta dansând, consumă energia în turnee, două spectacole zilnic cu câte 5-6 melodii, și 3 spectacole sâmbăta și duminica (un comentator admira la TV faptul că cineva a cântat și dansat 4 minute).
Prin numeroase și minunate solicitări, în teatru și film, repetiții, înregistrări, filmări TV, mi-am format un ritm propriu. Desigur, ritmul prezent s-a schimbat, include adaptarea la noi tehnologii prin care prezint aspectul creator și experiența. Am înlocuit deplasările obositoare cu studioul de înregistrări
„, a dezvăluit Margareta Pâslaru pentru Spectacola.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton