Maria Băsescu a împlinit 73 de ani. Fosta Primă Doamnă este favorita designerilor: "Nu se pot spune decât lucruri care țin de eleganță, feminitate, educație"

 Dumba Gabriela
.

Maria Băsescu a împlinit 73 de ani pe 9 septembrie! Fosta Primă Doamnă s-a retras din spațiul public, în ultimii ani, însă rămâne una dintre cele mai elegante apariții din politică și preferata designerilor români. Cătălin Botezatu, spre exemplu, este de părere că Maria Băsescu „nu se pot spune decât lucruri care țin de eleganță, de feminitate, de o mare modestie, de o mare educație”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

Maria Băsescu s-a căsătorit în anul 1975 cu Traian Băsescu. Am împreună două fete, pe Ioana, dar și pe Elena. Înainte de a-l cunoaște pe Traian Băsescu, Maria Băsescu a lucrat în turism, pe litoral. După mariajul cu acesta a devenit casnică, iar această situație i-a adus multă tristețe.

945425_724498527563701_1408633590_n945425_724498527563701_1408633590_n

Maria Băsescu a împlinit 73 de ani

Prezență discretă în lumea mondenă și politică, Maria Băsescu își serbează azi ziua de naștere, alături de soț, de cele două fiice, și de nepoți. A petrecut în familie, departe de lumina reflectoarelor, petreceri fastuoase cu sute de invitații sau ținute extravagante.

De altfel, eleganța, modestia și discreția Mariei Băsescu i-a cucerit nu doar pe majoritatea designerilor români, ci și pe internauți care au comentat pozitiv fiecare apariție a soției lui Traian Băsescu în spațiul public.

La ceas aniversar, designerul Florin Burescu a făcut o paralelă, din punct de vedere vestimentar, între aparițiile Mariei Băsescu și ale lui Carmen Iohannis, la evenimentele cu protocol impus. Deși vorbim de aceeași funcție, vorbim de două doamne total diferite. Maria Băsescu a demonstrat că a respectat mereu vârsta, protocolul impus de acest statut. A fost mereu clasică, a mers în 90% pe deux-pieces, care o avantajau, ce nu o puneau într-o lumină nefavorabilă„, a declarat acesta pentru click.ro.

Maria Băsescu a renunțat la locul de muncă atunci când a devenit mamă

Despre perioadele lungi în care a rămas singură acasă, când soțul ei era marinar, fosta Primă Doamnă a României mărturisea, într-un interviu, că a fost o perioadă foarte grea.

„Și îmi plăcea foarte mult (n.r. să facă turism), pentru că totdeauna mi-au plăcut societatea, oamenii. Să fie mulți oameni în jurul meu. Mai târziu am ajuns închisă între patru pereți. Am stat foarte mult singură. E adevărat, la început am încercat să dau fetița la creșă, dar nu se adapta. Era mereu bolnavă și nu mânca. Așa că am rămas acasă. Singură. Soțul meu pleca mereu pe mare', explica Maria Băsescu într-un interviu mai vechi.

Și-ar fi dorit să lucreze, în continuare, dar nu s-a putut desprinde de fetițele ei, pe care le-a adorat:

„Regret că n-am mai putut lucra. V-am spus, îmi plăceau compania și agitația. Oricum, acum e prea târziu. După o pauză de 15 ani e greu să-ți reiei activitatea. Mi-am ieșit din mână, cum se spune…Am stat foarte mult singură. Chiar vreau să-mi cer scuze pentru felul în care mă exprim. Probabil că mă exprim greoi. Asta pentru că foarte mult timp am vorbit numai cu câinele', mai declara Maria Băsescu pentru publicația „Ochiul soacrei'.

Citește și: Michele Morrone a declarat că iubește România, dar a criticat anumite televiziuni: „Un popor ca România ar trebui să investească mult mai mult în educația tinerilor. Este atât de trist și descurajant…’

Citește și: Cât de afectat a fost Bebeto, fiul Anamariei Prodan și al lui Laurențiu Reghecampf, de divorțul părinților: „Te simți singur, că vrei să intri în pământ, de parcă nu mai vrei să fii acolo deloc. Îmi vărsam toți nervii în…’

Cătălin Botezatu o admiră pe Maria Băsescu

Maria Băsescu l-a însoțit pe soțul ei la evenimente oficiale, la dineuri, dar mereu a fost o apariție discretă, iar aceasta este o calitate pe care Cătălin Botezatu o admiră foarte mult la fosta Primă Doamnă a României.

Acum ceva timp, creatorul de modă i-a analizat ținutele și aparițiile Mariei Băsescu, are numai cuvinte de laudă. „Despre Doamna Maria Băsescu nu se pot spune decât lucruri care țin de eleganță, de feminitate, de o mare modestie, de o mare educație.

Este printre puținele doamne ale lumii care s-au remarcat printr-o atitudine superbă, respectând cu strictețe niște reguli vestimentare, fiind una dintre cele mai discrete apariții. Aparițiile sale au fost mereu extrem de calculate, extrem de frumoase, efectiv îți dădea acea senzație că plutește', a declarat el.

El a mai precizat că aparițiile Mariei Băsescu nu pot fi comparate nici cu ale Elenei Ceaușescu, nici cu ale actualei Prime Doamne, cu cele ale lui Carmen Iohannis. „Despre Doamna Maria Băsescu nu se pot spune decât lucruri care țin de eleganță, de feminitate, de o mare modestie, de o mare educație.

Este printre puținele doamne ale lumii care s-au remarcat printr-o atitudine superbă, respectând cu strictețe niște reguli vestimentare, fiind una dintre cele mai discrete apariții. Aparițiile sale au fost mereu extrem de calculate, extrem de frumoase, efectiv îți dădea acea senzație că plutește', spunea Cătălin Botezatu acum ceva timp.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton