Maria Dinulescu, sfaturi pentru românii care vor să investească în imobiliare, în Dubai: „Și dacă ai avea 250.000 euro cash nu ți-aș recomanda să cumperi ceva vechi într-o zonă acceptabilă, pentru că...”/ EXCLUSIV

.

Maria Dinulescu, sfaturi pentru românii care vor să investească în imobiliare, în Dubai. Actrița s-a mutat în Dubai în urmă cu doi ani, unde a devenit expert în acest domeniu și le vinde case celor care își doresc o proprietate acolo. Vedeta s-a apucat să vândă case în pandemie, iar acum se bucură de un mare succes în domeniu, marcând reușită după reușită.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Maria Dinulescu oferă sfaturi pentru românii care vor să investească în Emiratele Arabe în domeniul imobiliar. Vedeta s-a reprofilat în pandemie, când s-a apucat mai întâi să construiască vile, iar apoi să le vândă. Ulterior, actrița s-a mutat în Dubai, unde activează în real estate.

67169712_10217928345533429_3988916585141108736_n67169712_10217928345533429_3988916585141108736_n

Citește și: Maria Dinulescu e în doliu, după moartea marii poete Angela Marinescu: „Ultima dată ne-am văzut în urmă cu doi ani, la…'. Scriitoarea s-a stins la 82 de ani / EXCLUSIV

Citește și: Ce îi sfătuiește Maria Dinulescu pe românii care vor să investească sau să cumpere case în Dubai: „Este foarte important ca atunci când faci o achiziție să…' / EXCLUSIV

Citește și: Ozana Barabancea susține că a fost sabotată, la Târgu Mureș, când a cântat piese patriotice: 'O sonorizare extraordinar de proastă. Mi-am dat seama că mulți dintre cei de pe scenă nu mă vor' Ce au făcut 20 de membri ai corului / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune Dan Bittman despre o relație cu Denise Rifai și de ce i-a dat inelul în emisiunea ei: „De la o anumită vârstă-ncolo, te gândești ca ultimii ani ai vieții să-i petreci frumos, cu cineva…' / EXCLUSIV

Maria Dinulescu, sfaturi pentru românii care vor să investească în imobiliare, în Dubai

Maria Dinulescu locuiește de doi ani în Dubai și lucrează în domeniul imobiliar. Actrița îi învață niște trucuri prețioase pe cei care doresc să investească în Emiratele Arabe și le dă cele mai bune sfaturi celor care îi cer părerea. Vedeta le explică mai multe lucruri cumpărătorilor, pentru a fi siguri de achizițiile lor.

'Banii nu sunt blocați 5 ani – apartamentul este gata în 3 ani – tu plătești post payment plan după finalizare. Banii blocați' sunt numai cei pe care îi plătești în fiecare etapă, nu o sumă întreagă. Plata treptată este o soluție să ai creștere de capital mai mare. Adică, tu plătești într-un an să zicem 30% și el are creștere 15% în acel an – deci ai făcut 50% profit.

Când plătești cu post payment plan – spre exemplu, plătești 70% până la finalizare – a crescut 30% și înseamnă că ai plătit numai 40%. Restul post payment planului se acoperă și din chirie sau pur și simplu vinzi la handover (predare).', explică actrița Maria Dinulescu.

Maria Dinulescu: 'Și dacă ai avea 250.000 euro cash, nu ți-aș recomanda să cumperi ceva vechi într-o zonă acceptabilă'

Maria Dinulescu își sfătuiește pe investitori cum știe ea mai bine. De pildă, actrița explică cum nu ar merita să cumperi o locuință veche într-o zonă bună din Dubai.

'Diferența între off plan și ready este majoră. Ready este o unitate veche cu facilități neupdatate. Și atunci înseamnă că nu cumperi în Dubai care este numai despre luxury și facilități premium. Chiria este joasă și prețul apartamentului scade în fiecare an.

Fără a avea creștere de capital – în zonele mature unde desigur ca nu poți cumpăra cu 250.000 euro o unitate. Valoarea unei proprietăți rămâne stabilă în perioadele de criză și crește cu un maxim de 5% pe an în perioadele hot.', completează actrița.

Maria Dinulescu: 'Recomandarea ar fi: pune cash-ul 250.000 euro într-o proprietate off plan în zona premium'

Maria Dinulescu spune că este bine să știi de ce vrei să investești în Dubai. Mai mult, actrița susține că investițiile în crypto monede, în aur, fond de investiții și imobiliare sunt lucruri total diferite. Dintre ele, ea le recomandă clienților cel mai mult, o locuință.

'Desigur ca diferența dintre off plan și ready este dată și de a avea sau nu cash – variantă off plan nu are dobândă și plătești treptat. Și dacă ai avea 250.000 euro cash nu ți-aș recomanda să cumperi ceva vechi într-o zonă acceptabilă. Pentru că nu vei cumpăra nimic care să merite ca investiție. Recomandarea ar fi: pune cash-ul 250.000 euro într-o proprietate off plan în zona premium.

Cel mai important este să decizi de ce dorești să investești în Dubai. A investi în crypto, aur, fond de investiții sau realestate sunt toate foarte diferite. Investiția cea mai sigură este recunoscută ca fiind – Reale state. Ideal este să investești în toate câte puțin.

Recomandarea este atunci când investești niciodată să nu te uiți numai la deal în sine, ci la oportunitățile pe care ți le deschide acel domeniu sau locație', mai explică Maria Dinulescu.

Maria Dinulescu: 'Nu uita, în calculele tale în Dubai taxele sunt 0 și dolarul este stabil cu dirham…'

Maria Dinulescu le mai spune clienților că în Emiratele Arabe dolarul este stabil cu moneda acestei țări, dirhamul. Actrița afirmă că tot ceea ce se vede în Dubai este realizat în 25 de ani.

'Nu uita, în calculele tale în Dubai taxele sunt 0 și dolarul este stabil cu dirham ceea ce înseamnă că nu fluctuează valoarea apartamenului tău.

Dacă investițiile în Dubai ar fi atât de proaste, de ce ar fi investite bilioane de dolari și populația este în creștere exact în numerele care sunt preconizate. Asta înseamnă ca intri într-o piață organizată, cu forță financiară și viziune', mai explică aceasta.

'Tot ce vezi în Dubai este realizat în 25 de ani – deci investești cu jucătorii mari și la momentul perfect. În Reale state este despre când intri și când ieși', a conchis Maria Dinulescu, care a devenit expert în imobiliare în Dubai.

Maria Dinulescu: „Probabil proprietățile „short term rent” sunt mult mai productive'

Maria Dinulescu a oferit aceste informații pentru un client care a dorit să știe mai multe lucruri despre o posibilă investiție în Emiratele Arabe.

'Eu am explicat mai sus și pentru alte persoane interesate de domeniul imobiliar din Emiratele Arabe. Întrebarea clientului era aceasta. 'Pe baza informațiilor furnizate de tine și putin research, am ajuns la concluzia că proprietățile „long term rent” in off plan, nu sunt prea avantajoase față de alte investiții precum bursa/fonduri investiții.

Iar riscul este mult mai mare la aceste proprietăți, deoarece ai banii blocați 5 ani de zile și există și riscul de pierdere totală a banilor… Probabil proprietățile „short term rent” sunt mult mai productive, dar la bugetul meu de 200k-250k, din păcate nu mă încadrez acolo.'', a povestit Maria, despre ceea ce îi scria un posibil client.

Foto: arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton