Maria Dragomiroiu a vândut în piață ca să își cumpere acordeon: „Ca să faci rost de 1.200 de lei, salariu unui om de la oraș, trebuia să muncești"

 Tudorache Simona
.

Maria Dragomiroiu a reușit să își cumpere primul acordeon în copilărie cu ajutorul tatălui ei și al banilor banilor obținuți după ce a vândut țuică în piață. După acest episod, solista a început să cânte cu mare avânt în sat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Maria Dragomiroiu a furat meserie de la cei care știau să pună în valoare instrumentul și să cânte la câte o nuntă sau un botez. Cu banii câștiga își ajuta familia, iar lucrul acesta o făcea extrem de fericită. Treptat, Maria Dragomiroiu a ajuns pe cele mai mari scene și datorită glasului ei a fost comparată cu Maria Tănase.

maria-dragomiroiu-11-1maria-dragomiroiu-11-1

Cum și-a cumpărat Maria Dragomiroiu primul acordeon

Maria Dragomiroiu a tras din greu pentru primul acordeon pe care și l-a achiziționat. A strâns 1.200 după ce a vândut băutură în piață. Avea un vis și își dorea ca el să prindă contur.

„Tăticul meu mi-a cumpărat, că mi-am dorit foarte mult, un acordeon cu 12 bași. Am văzut că un coleg de-al meu mai înstărit avea acordeon și nu l-am lăsat pe tăticu până nu mi-a luat. Și cum mi l-a luat? Tot prin munca mea… ca să faci rost de 1.200 de lei, salariu unui om de la oraș, trebuia să muncești, să vinzi… țuică, băuturi.

Eu am muncit o vară întreagă, tăticul meu făcea cea mai bună țuică de prune și mă duceam cu ea la piațetă, unde mergeam să o vând. Și așa am făcut bani și pentru acordeon, dar și să ne acoperim casa noastră. Asta însemna fericire pentru un copil de la țară', a spus Maria Dragomiroiu, în podcastul „Altceva cu Adrian Artene'.

Citește și: Iuliana Tudor și-a descoperit menirea la 20 de ani și de atunci are un sfert de secol în televiziune: „Nu era deloc în opțiunile mele de carieră. Așa a fost să fie. Începutul a fost stângaci, dar am învățat rapid…” / EXCLUSIV

Citește și: Ce familie frumoasă are fotbalistul Denis Drăguș! La 24 de ani, are două fetițe superbe: „Mi-am dorit mereu să am copii de tânăr” / Soția lui, Vanessa, face furori la fiecare apariție

Citește și: Adela Popescu recunoaște că nu știe data de naștere a lui Radu Vâlcan: „Caut pe Google. El deja e deranjat de asta, îmi spune că…'. Ce gafă a făcut când prezentatorul TV a împlinit 47 de ani

Citește și: Delia s-a fotografiat în ipostaze incendiare, fără lenjerie intimă, la 42 de ani. Val de reacții printre fani: „Gura lumii nu poți să o astupi! Ba ca ești prea îmbrăcată și cu haine largi și nu ești deloc feminină, acum ești prea dezbrăcată!”

Citește și: Cum a ales Alexandru Papadopol actoria, deși terminase Facultatea de Drept: „Pentru mine, au existat numai avantaje în această meserie. Întotdeauna mi-a plăcut ce am făcut, de asemenea, mi-a adus și bani și notorietate”. Ce a făcut în cei 10 ani de pauză de la televiziune / EXCLUSIV

Cum a învățat Maria Dragomiroiu să cânte la acordeon

A învățat să cânte singură la acordeon și de atunci a fost de neoprit. Solista își găsise adevărata menire, muzica ei ajungea la sufletul oamenilor.

„Eu singură l-am luat în brațe, mă uitam la colegul meu cum făcea. Am început să fiu un mic artist pe acolo și mergeam și la o nuntă, la botez și îmi dădeau oamenii bani de dragul meu, că așa voce puternică ieșea dintr-un copil', a mai spus artista.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton