Maricica Puică, marea campioană olimpică la atletism, a împlinit 74 de ani: "Singurul lucru de care-mi pare rău în viață este că nu am avut copii. Am făcut destule compromisuri și de multe ori te doare sufletul"

 Dumba Gabriela
.

Maricica Puică împlinește astăzi, 29 iulie, 74 de ani. Marea campioană mondială la atletism are o poveste incredibilă de viață, presărată cu sacrificii enorme, atât în viața privată, cât mai ales cea profesională. Privind în urmă, Maricica Puică spune, acum, că singurul său regret este că nu a devenit mamă, însă viața i-a oferit satisfacții imense, care au umplut golul cauzat de lipsa copiilor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Maricica Puică a primit, în 1986, titlul de cea mai bună sportivă mondială. Alături de Ben Johnson au fost invitați de Prințul de Monaco la reședința lui. Dacă până la 38 de ani nu a avut parte de accidentări, Olimpiada din 88 a pus-o la pământ.

37962612_1800428763367427_7573677383383777280_n37962612_1800428763367427_7573677383383777280_n

Maricica Puică a împlinit 74 de ani. Campioana regretă că nu are copii

Maricica Puică este extrem de împlinită și recuniscătoare pentru tot ce i-a oferit viața, însă, marele regret al campioanei olimpice la atletism este că nu a devenit mamă.

Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că are grijă de noi, de mine. Nu-mi doresc absolut nimic în afară de sănătate. Așa cum sunt consider că sunt bine, am tot ce îmi trebuie și altceva nu vreau. Chiar dacă aș avea, la vârsta asta nu mai pot să mi le împlinesc. Ca să explic mai bine, singurul lucru de care-mi pare rău în viață este că nu am avut copii. La vârsta mea nu-mi mai pot îndeplini acest vis„, a declarat Maricica Puică pentru unica.ro, care menționa într-un interviu mai vechi că și-ar fi dorit cinci copii.

Campioana olimpică de la Los Angeles la 3.000 de metri a vorbit despre compromisurile pe care a fost nevoită să le facă în viața personală și în carieră și despre oamenii care i-au făcut viața dificilă în perioada în care concura.

„Trebuie să recunosc că, până la 16 ani, nu prea am știut de zilele mele, nu sărbătoream. Părinții mei aveau atât de mulți copii că nu găseau timp să ne sărbătorească. După 16 ani, când am început sportul, era numai prin cantonamente. Nu puteam sărbători nimic, nu ne dădeau voie să mâncăm dulciuri.

Mi-am serbat ziua de naștere, alături de prieteni, după ce m-am retras din viața sportivă, acum câțiva ani. Copilăria și toată viața de sportiv nu mi-au permis așa ceva, era doar o zi ca toate celalalte și ne rugam să fim sănătoși.', își amintește Maricica Puică.

Compromisuri nu ai cum să nu faci. Fără compromisuri viața te duce în alte direcții. Am făcut destule și de multe ori te bucuri sau te doare sufletul. Așa este viața, cine spune că nu a făcut compromisuri, minte„, punctează marea campioană.

Citește și: Ce relație are acum Mircea Baniciu cu Nicu Covaci, după 30 de ani de ceartă. De ce nu a fugit din țară odată cu trupa Pheonix: „Întâlnirile cu Securitatea au fost destul de dure. Au fost multe răutăți…’ / EXCLUSIV

Citește și: Imagini oficiale de la nunta Ilonei Brezoianu cu soțul ei, Andrei. Mirii au purtat teniși și s-au aruncat îmbrăcați în piscină / Ce mesaj haios apare pe plicurile pentru dar

Cele mai mari bucurii, dar și regrete ale campioanei olimpice Maricica Puică

Maricica Puică a început să practice atletismul la 15 ani, iar cel mai bun an al său a fost 1984, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, când a cucerit primul titlu olimpic al probei de 3.000 m pentru femei din istoria Jocurilor Olimpice. La aceeași ediție a obținut și medalia de bronz la proba de 1.500 m. 

„Pentru mine a fost foarte greu cu încălțările pentru că aveam și număr mic, 34 sau 35. Și era foarte greu. Astea de comandă pe care le făceau la noi în țară aveau talpa ca de pantof normal. Cuiele se mișcau în lemnul ăla. Și când alergam ne intrau în talpă', își aminta Puică despre problemele de la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984, într-un interviu pentru gsp.ro.

Întrebată care este cea mai mare dezamăgire a carierei, Puică susține că Mondiale de cros din 1981, de la Madrid. „Am călcat pe un pom, mi-a rămas cuiul în picior, am căzut și mi-a pocnit genunchiul. Am tras pe dreapta și am abandonat', își amintește Maricica Puică.

Întrebată care sunt cele mai mari realizări ale sale, până la 74 de ani, Maricica Puică declară:

„Dacă ne referim la sport, cea mai mare realizate a fost medalia olimpică, visul oricărui sportiv. De aia muncești și te sacrifici. Pe plan personal, cea mai mare realizare a fost că m-am căsătorit cu Puică. Am spus și repet, l-am iubit enorm, pentru mine a fost tot: soț, tată, mamă, prieten, antrenor”.

Dacă mă refer la sport, anul 1986 a fost cel mai frumos. În 1984 a ieșit o casetă, „16 zile de glorii' se numea, iar în acest film sunt și eu. Nu știu de unde până unde am ajuns în film, dar caseta conține 7 campioni al lumii din toate sporturile. Premiera a fost la NY, a fost ceva deosebit.

În 1986 am fost declarată cea mai bună sportivă mondială. Eu și Ben Johnson. Am fost invitați la Prințul de Monaco, ne-au luat cu elicopterul. M-am bucurat enorm că am fost recunoscută și apreciată în întreaga lume„, a completat Maricica Puică.

Vorbind despre cel mai greu moment al vieții sale, marea campioană olimpică menționează Olimpiada din 1988, când s-a accidentat și a fost obligată să se retragă.

Cel mai greu a fost la Olimpiada din 1988. În 87, după 23 de ani de sport fără pauză, mușchii s-au resimțit. În 83 am făcut smulgere de ligament la piciorul stâng, jucam baschet cu colegele. A trebuit să fac pauză. În 88, la Olimpiadă, iar m-am accidentat. Speram să câștig, să iau o medalie, dar nu am ajuns în finală. Pentru mine a fost o lovitură foarte puternică, aveam 38 de ani. Nu m-am lăsat, am făcut o pauză o lună și m-am reapucat. A trebuit, însă, să mă retrag. Au fost niște lovituri foarte puternice, dar m-am gândit că mai bine rămân sănătoasă„, a mai spus Maricica Puică pentru unica.ro.

foto: Facebook / GSP.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton