Mario Iorgulescu a fugit din clinica de psihiatrie din Italia unde era internat, dar a fost prins. Avocat: "Este o persoană bolnavă"

 Dumba Gabriela
.

În cadrul termenului stabilit la Curtea de Apel București de pe 15 mai, avocații lui Mario Iorgulescu au spus că acesta a fugit recent din clinica în care era internat în Italia, din cauza unor tulburări psihice. Mario Iorgulescu a fost prins, ulterior, de Poliția Italiană și internat în altă clinică de psihiatrie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Pe 15 mai, la Curtea de Apel București s-a judecat demersul făcut de avocații lui Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din România, care în luna februarie a primit la Tribunalul București o condamnare la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, după ce în 2019 a provocat un accident mortal, în urma căruia un bărbat a decedat.

6207562662075626

Mario Iorgulescu a fugit din clinica de psihiatrie din Italia. Declarațiile avocatului

Apărătorii lui Mario Iorgulescu au cerut amânarea judecării acestui apel pe motiv că Gino Iorgulescu, tutorele lui Mario și omul care trebuie să se prezinte în locul său în acest proces, nu a putut fi prezent, deoarece s-a confruntat cu anumite probleme medicale și a avut nevoie de internare.

Demersul lor a avut succes, întrucât, conform gsp.ro, Curtea de Apel București a stabilit un nou termen pentru pronunțarea unei decizii definitive în această speță, pentru data de 26 iunie.

Mario Iorgulescu a fost reprezentat la acest termen de avocații Virgil Boglea și Florin Durgheu. Avocatul Florin Dulgheru a oferit primele declarații la ieșirea din sala de judecată și a explicat motivul pentru care procesul se va desfășura cu ușile închise.

'O să fie secretă din cauza emoțiilor generate de acest caz și din cauza unor presiuni mediatice și a unor jurnaliști. Având în vedere problemele reale de sănătate ale lui Mario Iorgulescu este evident că justiția trebuie făcută în sala de judecată și nu trebuie condamnat înainte de începerea procesului, așa cum s-a întâmplat, nu trebuie linșat mediatic, motiv pentru care s-a decis desfășurarea procesului cu ușile închise. Mario Iorgulescu este o persoană bolnavă, iar asta trebuie să spună multe. Are momente când este lucid și are momente când, pe fondul bolii, nu este, a declarat avocatul Florin Dulgheru, citat de cancan.ro.

Citește și: Mario Iorgulescu, la 3 ani de când a ucis un tânăr în accident de mașină: „Preferam să fiu la pârnaie decât…”. Mesajul său pentru familia victimei

Citește și: Cum s-au cunoscut Doina Teodoru și Cătălin Scărlătescu și cine a făcut primul pas: „Ea era cu cineva pe-acolo. I-am spus că vreau mulți copii și… / EXCLUSIV

Citește și: Cine este Andrei Neacșu, soțul Ilincăi Vandici. A mai fost căsătorit o dată și are afaceri în imobiliare

Mario Iorgulescu nu vrea să se întoarcă în România

În urmă cu câteva luni, Mario Iorgulescu spunea că își dorește foarte mult să fie lăsat de statul român să execute eventuala condamnare definitivă în Italia.

„Nu vreau să mă întorc în România. Mi-aș dori să fiu condamnat cu suspendare și să îmi fac pedeapsa în Italia. Am plâns un an și jumătate, în fiecare, zi, în hohote. Nu am încercat să vorbesc vreodată cu familia victimei. Dar aș vrea să le transmit ceva, să îmi cer scuze. Vreau să le spun întâi condoleanțe. Chiar sunt sincer. Dar vreau să le spun că oamenii mai și greșesc.

Vreau să le spun că aș vrea să dau timpul înapoi, nu aș mai face acea greșeală. Nu pot să dau timpul înapoi, dar pot să le fac o promisiune. Voi avea grijă de acei copii, nu le va lipsi nimic, niciodată, mă voi ocupa personal, eu și familia mea.

Voi face tot posibilul să nu ducă lipsă de nimic, chiar știu că le este greu fără tată, mi-aș fi dorit să nu se întâmple asta', a spus fiul lui Gino Iorgulescu în noiembrie 2022, potrivit Fanatik.

Mario Iorgulescu trebuie să plătească despăgubiri de 150.000 de euro

Totodată, City Insurance, firma la care era asigurat Mario Iorgulescu, trebuie să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Mario Iorgulescu a fost anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. La acel moment, Mario era drogat și beat la volanul unui Aston Martin. Anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. consumase cocaină în ziua accidentului.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton