Marius Manole a dezvăluit partea mai puțin frumoasă a copilăriei sale: "Părinții mei au trăit într-un stres foarte mare, iar stresul acesta se vedea și în casă. Cu mâncatul, că nu era mâncare, că nu erau bani. Mama a albit..."

 Dumba Gabriela
.

Marius Manole a dezvăluit câteva amintiri mai puțin frumoase din copilăria sa, din comunism, vorbind despre stresul major în care trăiau părinții săi și pe care, din păcate, îl aduceau și în familie. Marius Manole recunoștea, la un moment dat, că a primit și bătăi pentru că așa se obișnuia pe vremea aceea, însă dacă ar fi să găsească o scuză părinților săi aceasta ar fi viața foarte stresantă pe care o aveau atunci.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Marius Manole a vorbit în mai multe rânduri despre copilăria lui marcată de sărăcie, stres și neînțelegerile părinților, la rândul lor afectați enorm de atributele comunismului. Actorul nu s-a ferit să dezvăluie situația grea prin care a trecut familia lui, mărturisind că a luptat mulți ani, la maturitate, cu sechele dobândite atunci.

416845569_914917109997944_6178498428244801430_n416845569_914917109997944_6178498428244801430_n

Marius Manole, amintiri triste din copilăria în comunism

În podcastul lui Măruță, Marius Manole și-a amintit cât de greu le era părinților săi să plece în concediu și cum mama lui a albit din cauza stresului.

Mama a albit când trebuia să plecăm într-un concediu, iar pe vremea aia nu puteai să pleci când voiai de la serviciu, cum facem acum, atunci îți dădea drumul sau nu îți dădea directorul. Și noi eram urcați în tren cu bagaje cu tot și așteptam ca tata să vină de la fabrică să plecăm sau plecam fără el.

Tata a ajuns în tren în ultimele secunde, moment în care mama aproape a albit. Noi trăim într-un stres, dar ei au trăit într-un stres foarte mare, iar stresul acesta se vedea și în casă. Cu mâncatul, că nu era mâncare, că nu erau bani, că nu erau alea. Era un stres foarte mare, nu era nimic pozitiv', a mărturisit Marius Manole în cadrul podcastului Acasă la Măruță.

Actorul a dezvăluit că tatăl său era șeful mamei, iar de fiecare dată existau certuri la locul de muncă cu privire la munca prestată de cei doi. Petrecerile mai erau, de la un punct încolo, pozitive. Mama lucra la fabrică, tata lucra la fabrică, lucrau la aceeași fabrică. Mama făcea covoare, iar tata era șeful ei. Nu i-am întrebat niciodată cum s-au cunoscut. Tata fusese și antrenor de fotbal la Constanța, dar după a ajuns șeful mamei la fabrică. Și pe tema asta erau certuri. Spiritual revoluționar, fiind angajata lui, aduna femeile și făceau scandal. Și tata îi spunea acasă: Te rog eu, să nu mai faci că mă bagi în probleme.' Dacă nu e dreptate? De ce să nu?', zicea mama. Tata era disperat.', a mai spus actorul.

Într-un interviu mai vechi, Marius Manole recunoștea că părinții lui apelau uneori și la palme pentru a-și impune punctele de vedere.

„Bătaia era apanajul unor părinţi care nu stăteau prea bine la capitolul comunicare. Dar bătaia nu este ruptă din rai. Din păcate în România aşa am crescut, suntem o generaţie traumatizată. Eu aş comunica cu copilul Marius Manole, i-aş vorbi, l-aş ţine mai mult de mână şi i-aş spune mai mult că îl iubesc.

Părinții m-au crescut cu principiul acesta – „Capul plecat sabia nu-l taie”. Ceea ce m-a terminat ani de zile. Nu ştiu dacă m-a terminat, dar poate m-a ajutat să fiu revoltat toată viaţa pentru că părinţii mei, toată viaţa au fost asupriţi de sistem. Trăiau cu o frică îngrozitoare, să nu fie sancţionaţi, să nu fie daţi afară… Am urât lucrul ăsta, că nu erau nişte oameni liberi… Îmi pare rău pentru ei că au avut viaţa asta. Meritau ceva mai bun!”, spunea actorul în emisiunea lui Denise Rifai.

Citește și: Cum a hotărât Marius Manole să devină actor:'Scena a fost scăparea mea'/ EXCLUSIV

Citește și: Ce se întâmplă în viața amoroasă a lui Marius Manole:'Țeluri diferite și multe traume din copilărie'/ EXCLUSIV

Marius Manole, mărturisiri dureroase despre lupta cu depresia

Marius Manole a dus o luptă grea cu depresia, în pandemia de COVID-19. Faptul că a ieșit din ritmul vieții de dinainte, că i-a văzut pe cei dragi din ce în ce mai rar și că nu a mai putut să urce pe scenă o perioadă lungă l-a afectat mai tare decât se aștepta.

„Eu am crezut că nu mă afectează pentru că îmi doream o pauză, deoarece lucram foarte mult şi alergam de colo în colo. Mă lăudam la toată lumea că eu sunt bine, nu am nimic, nu m-a afectat deloc şi la un moment dat, am intrat în depresie. De prin februarie am intrat într-o depresie groaznică de vreo şase luni şi acum am ieşit din depresie cu pastile.

Nu mi-am dat seama că este atât de rău să nu ai de muncă. De fapt, aveam de muncă, dar este rău când trebuie să stai tu cu tine. Eu nu sunt cel mai mare fan al meu şi a trebuit să stau cu mine mult şi am descoperit lucruri care nu îmi plac deloc’, a povestit Marius Manole acum trei ani.

Unul dintre lucrurile pe care le-a descoperit în acea perioadă a fost singurătatea. A înțeles atunci că, de fapt, „nu știe să traiască’, iar faptul că să locuiască singur într-o casă mare îl întristează.

„Am descoperit şi singurătatea, am descoperit şi faptul că actoria mi-a mâncat o mare parte din viaţă, am descoperit că viaţa este mai frumoasă decât teatrul, am descoperit că nu ştiu să trăiesc şi că nu ştiu decât la teatru să fac acest lucru, am descoperit că am doar două pisici, că am o casă mare şi degeaba.

Toate astea le-am descoperit pentru că eu nu stăteam acasă. Veneam ca la un hotel. Am descoperit aceste lucruri în pandemie. Este foarte trist să fii într-o casă mare, la o masă şi să stai pur şi simplu pe un scaun. Nu-ţi vine să găteşti, nu ai de ce să mânânci, ar trebui să ai o singură farfurie şi o singură lingură şi o furculiţă’, a continuat el.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton