Marius Manole, dezamăgit de ce se petrece în biserici. Actorul mărturisește că este credincios, dar se declară dezamăgit de felul în care se comportă unii oameni în lăcașele de cult și mai ales de răutatea pe care o manifestă oamenii într-un loc unde așa ceva n-ar trebui să existe.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI
Invitat de Alexandru Constantin în podcastul Super Oameni, carismaticul Marius Manole a răspuns onest și fără să se ferească de cuvinte, inclusiv când a fost abordat subiectul spiritualității. Actorul a mărturisit că merge la biserică, dar s-a declarat dezamăgit de ce vede în jurul său în lăcașele de cult, un loc unde oamenii ar trebui să aibă o cu totul altă atitudine.
Marius Manole, dezamăgit de ce se petrece în biserici
În cadrul podcastului Super Oameni, actorul i-a făcut lui Alexandru Constantin niște dezvăluiri neașteptate. Actorul a vorbit, printre altele, despre relația cu celebritatea, despre spiritualitate, dar și despre gradul său de cultură, făcând dezvăluiri neașteptate.
Marius Manole a vorbit despre relația sa cu divinitatea, care este una specială, și a mărturisit că e deranjat de ce vede în jurul lui în lăcașele de cult.
„Dumnezeu pentru mine nu e în Biserică. Eu merg la Biserică, dar nu pot să nu văd ce se întâmplă în jurul meu și cât de răi sunt oamenii. Nu pot să nu văd mama care își bate copilul în biserică. Deci chestia asta mă lasă rece, să merg la biserică să mă dau cu mir în loc de parfum', a spus actorul în cadrul podcastului.
Citește și: Cum a hotărât Marius Manole să devină actor:’Scena a fost scăparea mea’/ EXCLUSIV
De altfel, actorul din serialul Groapa spune că preferă relațiile cu cei din jur celebrității și că își dorește să se bucure de viață înainte de toate.
„Nu vreau să mor ca fiind un actor cunoscut. Vreau să mă bucur de viață și, de curând, am redat vieții ce este al ei. Asta mi s-a întâmplat după pandemie. Vreau să mă bucur de o ieșire, de prieteni. Până acum, nu am pus niciun om deasupra actoriei', a mai spus Marius Manole.
Marius Manole: „Am citit 20 de cărți la viața mea”
Actor al TNB cu o carte de vizită absolut impresionantă, Marius Manole a făcut, la un moment dat, o mărturisire neașteptată privind gradul său de cultură. Cu aceeași onestitate care-l reprezintă, actorul a recunoscut că a citit foarte puțin la viața lui, așadar nu ar fi în stare să regizeze un film.
„Eu nu pot să scriu. Eu, ca să scriu, ar trebui să am lecturi. Nu le am. De aia spun, ca să mă întorc și să mă joc din partea cealaltă, eu nu pot să fac asta, pentru că sunt un actor fără cultură. Nu am o cultură bogată. Nu sunt un om care a citit enorm. Nu sunt un om care a citit mult. Eu nu am spus ca oamenii să aibă cultură, am spus să aibă bun simț. Bunul simț nu înseamnă cultură.
Eu nu sunt un băiat citit. Eu am citit 20 de cărți la viața mea, eu nu pot să mă apuc să regizez pentru că nu știu. Ce să regizez? Eu sunt un actor care are nevoie de regizor. Am văzut foarte mulți oameni care au furat o spoială de meserie și acum o fac pe aia și nu sunt buni. Așa că nu vreau să umplu rândurile ălea de actori, de regizori care se cred regizori', a spus Marius Manole, într-un interviu 'FITS Talks', din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.
Marius Manole, o copilărie dificilă
Marius Manole a vorbit în mai multe rânduri despre copilăria lui marcată de sărăcie, stres și neînțelegerile părinților, la rândul lor afectați enorm de atributele comunismului. Actorul nu s-a ferit să dezvăluie situația grea prin care a trecut familia lui, mărturisind că a luptat mulți ani, la maturitate, cu sechele dobândite atunci.
În podcastul lui Măruță, Marius Manole și-a amintit cât de greu le era părinților săi să plece în concediu și cum mama lui a albit din cauza stresului.
Mama a albit când trebuia să plecăm într-un concediu, iar pe vremea aia nu puteai să pleci când voiai de la serviciu, cum facem acum, atunci îți dădea drumul sau nu îți dădea directorul. Și noi eram urcați în tren cu bagaje cu tot și așteptam ca tata să vină de la fabrică să plecăm sau plecam fără el.
Tata a ajuns în tren în ultimele secunde, moment în care mama aproape a albit. Noi trăim într-un stres, dar ei au trăit într-un stres foarte mare, iar stresul acesta se vedea și în casă. Cu mâncatul, că nu era mâncare, că nu erau bani, că nu erau alea. Era un stres foarte mare, nu era nimic pozitiv’, a mărturisit Marius Manole în cadrul podcastului Acasă la Măruță.
Într-un interviu mai vechi, Marius Manole recunoștea că părinții lui apelau uneori și la palme pentru a-și impune punctele de vedere.
„Bătaia era apanajul unor părinţi care nu stăteau prea bine la capitolul comunicare. Dar bătaia nu este ruptă din rai. Din păcate în România aşa am crescut, suntem o generaţie traumatizată. Eu aş comunica cu copilul Marius Manole, i-aş vorbi, l-aş ţine mai mult de mână şi i-aş spune mai mult că îl iubesc.
Părinții m-au crescut cu principiul acesta – „Capul plecat sabia nu-l taie'. Ceea ce m-a terminat ani de zile. Nu ştiu dacă m-a terminat, dar poate m-a ajutat să fiu revoltat toată viaţa pentru că părinţii mei, toată viaţa au fost asupriţi de sistem. Trăiau cu o frică îngrozitoare, să nu fie sancţionaţi, să nu fie daţi afară… Am urât lucrul ăsta, că nu erau nişte oameni liberi… Îmi pare rău pentru ei că au avut viaţa asta. Meritau ceva mai bun!', spunea actorul în emisiunea lui Denise Rifai.