Ce spune Marius Moga, compozitorul variantei originale a piesei "Made in Romania", despre hitul care azi a cucerit planeta: "Cumva e un merit al tuturor celor implicați". Petrică Cercel nu i-a cerut acordul

 Oana Pantazi
.

Puțini știu că Marius Moga este, de fapt, compozitorul variantei originale a piesei „Made in Romania”, care a luat cu asalt social media din lumea întreagă în ultima perioadă. De fapt, lui îi aparține refrenul, apoi au intervenit Smiley, Loredana și Connect-R, și abia apoi piesa a fost preluată de Petrică Cercel și cântată de fiul său, Ionuț.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Nu e om care să nu fi auzit măcar o dată piesa „Made in Romania', pe care au dansat inclusiv fotbaliștii Inter Milan când au câștigat titlul, piesă care a cucerit, de altfel, toată planeta. În momentul de față, în mediul online sunt mii de videouri cu vedete, dar și cu oameni simpli care dansează pe această piesă. Cei care au pornit trendul sunt frații Kalin, doi tineri de etnie turcă, ce au dat startul întregii nebunii cu dansul lor ce creează dependență. Recent, Marius Moga a vorbit despre piesa preluată cu ani în urmă de Petrică Cercel și devenită azi virală.

12301694_738374912960148_2547620076830512438_n12301694_738374912960148_2547620076830512438_n

Ce spune Marius Moga, compozitorul variantei originale a piesei „Made in Romania”

Nu trebuie să ai neapărat ureche muzicală ca să dezcoperi similaritățile dintre piesa cântată de Ionuț Cercel și hitul din anul 2007 al trupei Simplu, – „Mr. Originality', pentru că aceasta este piesa, de fapt. Înainte de a deveni un hit pe plan internațional au trecut nu mai puțin de 17 ani, iar Marius Moga a vorbit în premieră despre concursul de împrejurări care a dus la acest rezultat neașteptat.

„Eu tind să cred că dacă nu se întâmpla în ordinea în care s-a întâmplat și anume – eu am făcut refrenul la ' Mr. Originality', l-am invitat și pe Smiley să terminăm piesa împreună, pentru Simplu. Am lansat-o cu trupa Simplu, apoi Loredana a venit și a zis «hai să o facem imnul Pro TV de 1 decembrie». Am adaptat-o, ea, practic, și Connect-R e implicat în adaptarea respectivă. Și abia după un an sau doi, tatăl lui Ionuț Cercel a făcut adaptarea, a făcut varianta lor”, a spus Marius Moga pentru Cancan.ro.

Compozitorul a mărturisit și că, la vremea respectivă, nu a fost căutat de către Petrică Cercel pentru a i se cere acordul, însă recunoaște că succesul actual al piesei este un efort colectiv.

Citește și: Fiul Monicăi Anghel a fost victima bullying-ului: „Diferența o fac părinții. Nu a fost nevoie să mă prind, pentru că el a venit și mi-a spus…’. Cu ce se ocupă acum Aviv / EXCLUSIV

Citește și: Ramona Olaru, înlocuită la Neatza cu Răzvan și Dani de Oana Matache. Ea va participa la altă emisiune din trust

„Nu (n.red. – nu a fost căutat să i se ceară acordul). Dar e irelevant, din perspectiva mea dacă Loredana nu voia să facă adaptarea, dacă Ionuț și tatăl lui nu voiau să facă adaptarea asta, azi nu aveam despre ce vorbi. Cumva e un merit al tuturor celor implicați în acest lanț de evenimente. Nu pot să zic că e doar meritul meu sau al lui Smiley sau al Loredanei și Connect-R sau al lui Ionuț Cercel și Petre Cercel. Eu cred că e meritul tuturor că s-a ajuns ca o lume întreagă acum să viralizeze această compoziție.

Eu cred că întotdeauna este despre public. Ca om creativ, drepturile de autor îți dau o șansă să trăiești din asta, că dacă n-ar exista, de ce te-ai mai apuca să compui. Ar trebui să-ți iei un job și să pui ceva pe masă, drepturile de autor te ajută să trăiești din asta. Dar în cazul piesei ăsteia chiar e un cumul de forțe, nu cred că e meritul unuia singur, luat separat”, a mai spus Marius Moga pentru sursa citată.

Smiley: E foarte frumos când o grămadă de oameni contribuie la o chestie care bucură o lume întreagă”

Cu ceva timp în urmă, într-o postare în mediul online, Smiley a povestit istoricul piesei „Made in Romania', care, la 17 ani de la lansarea versiunii inițiale, se bucură de un succes imens. La rândul său, artistul a avut o reacție extrem de fair play, povestind că nu este deranjat de faptul că hitul trupei Simplu a fost preluat de Ionuț Cercel, după ce a suferit o modificare în privința textului, versurile actuale fiind compuse de Coonect-R…

„Piesa Mr. Originality, la care am scris împreună cu Moga și Simplu, și care a avut foarte mare succes în anul în care am lansat-o. După succesul acestei piese, PRO TV a vrut să facă un imn de 1 Decembrie pe melodia piesei „Mr. Originality', cu Loredana și Connect-R. Și a ieșit nebunia asta… După ce a ieșit piesa varianta asta, „Made in Romania', a apărut pe internet varianta cântată de Ionuț Cercel.

Nouă ni s-a părut foarte mișto, am lăsat-o să se ducă viral – atunci nu știu dacă a fost virală, nici nu cred că exista termenul de viral pe vremea aia, după care, anul trecut sau acum doi ani, a ieșit o nouă variantă (remixată, cu Alex Velea) și, anul ăsta, spre surprinderea tuturor, a devenit virală peste tot în lume. Concluzia este că muzica este un limbaj universal și e foarte frumos când o grămadă de oameni contribuie la o chestie care bucură o lume întreagă. Bravo vouă, bravo nouă, tuturor, și să fim sănătoși!, și-a încheiat Smiley confesiunea.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton