"A făcut o cădere nervoasă". Ce măsuri a luat Monica Tatoiu, după ce soțul ei era să moară la cutremurul din '77

 Radulescu Ruxandra
.

Ce măsuri a luat Monica Tatoiu, după ce soțul ei era să moară la cutremurul din ’77. Soțul Monicăi Tatoiu a trecut printr-o experiența traumatizantă, când a fost cât pe ce să-și piardă viața, în timpul cutremurului din 1977, cel mai puternic seism din România, din ultimii 50 de ani. Din acel moment, Monica Tatoiu a luat măsuri de siguranță extreme, pentru a consolida vila în care locuiește. Afacerista și soțul ei au investit materiale cât pentru 14 etaje, astfel încât construcția să reziste la un cutremur de 8 grade pe scara Richter.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Ce măsuri a luat Monica Tatoiu, după ce soțul ei era să moară la cutremurul din ’77. Monica Tatoiu este foarte marcată de cutremurul din Turcia și este de părere că o bună parte din construcțiile din Capitală nu ar rezista unui astfel de seism. Femeia de afaceri a povestit că soțul ei abia a reușit să supraviețuiască cutremurului din 1997, din România. Cuplul a luat ulterior măsuri serioase pentru a-și consolida locuința, astfel că au investit materiale în vila lor, cât pentru 14 etaje, astfel încât să reziste unui cutremur de 8 grade pe scara Richter.

monica-tatoiu-si-sotul-3monica-tatoiu-si-sotul-3

Ce măsuri a luat Monica Tatoiu, după ce soțul ei era să moară la cutremurul din ’77

Soțul Monicăi Tatoiu a supraviețuit experienței traumatizante a cutremurului din ’77. Partenerul femeii de afaceri a fost la un pas de moarte, după ce peretele locuinței în care se afla s-a prăbușit. A fost nevoit să iasă dezbrăcat pe stradă întrucât nu mai avea cu ce să se îmbrace:

„Eu când mi-am făcut casă, soțul a stat trei ani și a verificat totul, în special structura de rezistență, cu radieri generale. Pentru că aici au fost mlaștini, sectorul 1 e cel mai periculos, nimeni nu i-a verificat când au construit blocuri, dacă au respectat normele.

Citește și: Cum arăta Monica Tatoiu în tinerețe, pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu. Cei doi au fost colegi de clasă

Citește și: De ce nu mai apare Monica Tatoiu la TV: „Nu permit oricui să-și dea cu părerea'

La mine e P+2, dar sunt băgate materiale de P+14. Soțul meu a prins cutremurul din 1977 și era să moară, a stat în spital. A făcut o cădere nervoasă, i-a căzut peretele în stradă, în fața fostei Ambasade a Israelului. Și a umblat în stradă în pielea goală nu știu câte ore, nu avea haine.

Simte cutremurul întotdeauna cu două-trei secunde înainte. În 1990 a încercat să mă arunce de la balcon, eu eram la etajul unu. Și înainte am stat într-un bloc făcut pentru gradul 8', a spus aceasta.

Monica Tatoiu: „Cele mai sigure clădiri sunt în sectorul 4”

Monica Tatoiu susține că sectorul 1 este foarte expus unei tragedii de proporții, în cazul unui cutremur, din cauza clădirilor foarte vechi și a străzilor înguste ce nu permit intervenția de urgență a autorităților.

„În sectorul 1 e exact ca în Turcia, în caz de cutremur nu pot intra salvările, poliția, pompierii. Sunt numai mașini, bariere, străzi înguste. Toți cei din primării trăiesc numai din șpagă.

Citește și: Personalități care și-au pierdut viața la cutremurul din 1977. Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț au murit împreună

Citește și: O fetiță de șapte ani și-a protejat fratele mai mic timp de 17 ore sub dărâmături, după cutremurele din Siria și Turcia. Fotografia cu cei doi copii a ajuns virală

Cele mai sigure clădiri sunt în sectorul 4, unde e bază de granit, și apoi în sectorul 6, și mă refer la blocurile construite după 1977. La noi, în sectorul 1, e nisip ud. Acest cutremur din Turcia va accelera teminarea războiului din Ucraina, nu vor mai fi bani pentru armament, va trebui reconstruită Turcia', a completat Monica Tatoiu, pentru Playtech Știri.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton