Nadia Comăneci, mesaj de susținere pentru Simona Halep, după ce tenismena a fost suspendată patru ani, în cazul de dopaj: "O îmbrățișez, să fie puternică..."

 Radulescu Ruxandra
.

Nadia Comăneci, mesaj de susținere pentru Simona Halep, după ce tenismena a fost suspendată patru ani, în cazul de dopaj. Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam, trece prin cel mai greu moment al carierei sale, după ce Tribunalul ITIA a suspendat-o patru ani, pentru dopaj. Nadia Comaneci, legendara gimnastă și susținătoare a Simonei Halep, a reacționat, după aflarea verdictului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Nadia Comăneci, mesaj de susținere pentru Simona Halep, după ce tenismena a fost suspendată patru ani, în cazul de dopaj. Simona Halep a primit pedeapsa maximă din partea Tribunalului ITIA, la 10 luni după ce a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă Roxadustat. Una dintre susținătoarele Simonei Halep, gimnasta Nadia Comaneci, supranumită „Zeița de la Montreal”, i-a transmis un mesaj tenismenei în care își manifestă în continuare sprijinul.

Tennis 2022: National Bank OpenTennis 2022: National Bank Open

Nadia Comăneci, mesaj de susținere pentru Simona Halep, după ce tenismena a fost suspendată patru ani, în cazul de dopaj

Simona Halep a aflat marți 12 septembrie verdictul Tribunalului ITIA, după ce a fost acuzată de dopaj. Tenismena a primit pedeapsa maximă, o suspendare de patru ani din tenis. Decizia nu este definitivă, iar Halep mai are o cale de atac. În aceste momente deosebit de dificile pentru Simona, Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj de susținere.

Citește și: Adriana Bahmuțeanu l-a dat în judecată pe Silviu Prigoană, după ce fiul lor cel mic ar fi fugit la ea: 'Mi-a spus că este nervos și violent. Este expus agresiunilor…'

Citește și: Ce nume are în buletin Livia Bordea după divorțul de Cătălin. A rupt definitiv legătura cu fostul soț

„O îmbrățișez cu mare drag. Să fie puternică. Să fie mândră pentru ce a făcut și face în continuare pentru România. Este iubită!', a spus Nadia Comăneci, pentru CANCAN.RO.

Reacția Simonei Halep, după ce a fost suspendată patru ani

Simona Halep a oferit prima reacție, după aflarea deciziei ITIA. Sportiva a transmis că va face apel la TAS și că va apela în instanță compania care a produs suplimentul pe care ea îl consideră contaminat cu Roxadustat. 

„Cred într-un sport curat. În aproape două decenii de tenis profesionist și sute de turnee de jucate, două titluri de Grand Slam, am oferit 200 de teste de sânge și de urină pentru a depista eventualele substanțe interzise. 

Toate au fost curate până pe 29 august 2022. Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele și a fizioterapeutului, oameni care în care mare încredere, mi-am ajustat suplimentele nutritive. 

Niciunul dintre ingrediente nu a conținut vreo substanță interzisă din ce știm noi – și tribunalul a fost de acord. Unul dintre ele a fost contaminat cu roxadusatat. Am fost testată săptămânal pe durata anului 2023 după testul inițial pozitiv, toate celelalte probe au fost negative. În ciuda acestei dovezi, ITIA a adus în discuție iregularități din pașaportul său biologic. 

Asta doar după ce grupul lor de experți mi-a aflat identitatea, iar doi dintre cei trei și-au schimbat dintr-odată opinia în favoarea acuzațiilor ITIA. 

ITIA s-a bazat doar pe opiniile acestor experți care s-au uitat la parametri sângelului meu – au fost timp de 10 ani în aceeași termeni. Acest grup a ignorat faptul că nicio substanță interzisă nu a fost vreodată găsită în probele mele de sânge sau de urină, excepție făcând cea din 29 august cu roxadustat, care a fost prezentată într-un nivel extrem de scăzut. 

Luând în considerare faptul că înainte cu 3 zile rezultatul fusese negativ, e clar că am fost expusă accidental’, a transmis Simona Halep printr-un comunicat în presa internațională.

Cum a comentat Cristian Tudor Popescu suspendarea Simonei Halep

Cristian Tudor Popescu și-a exprimat primele gînduri cu privire la decizia ITIA, de suspendare a Simonei Halep, din tennis, pe o perioadă de patru ani, în cazul de dopaj..

„Dacă se menține decizia de patru ani și după verdictul de la Lausanne, e terminală pentru cariera Simonei. Nu văd cum ar mai putea relua [tenisul] după trei ani de suspendare. Și dacă această decizie va fi înjumătățită, tot e rău.

Simona e puternică, o văd capabilă să încerce să revină (n.r. – dacă suspendarea va fi redusă), dar e extrem de greu. Ar pleca de la zero, ar trebui să joace în turnee ITF, Challenger… Chiar dacă ar putea primi wild-card-uri în turneele WTA, deși acest lucru nu e de la sine înțeles. Moral, Simona este găsită vinovată fără rezerve pentru dopaj.

Prin această motivare, se înțelege de acolo că, din datele din pașaportul biologic, Simona a făcut asta în mod repetat și premeditat, că a fost conștientă. Dar e ceva ce eu nu am să cred până mor. Decizia e dură, dar nu mă surprinde. Mă temeam de această decizie’, a afirmat CTP, la Digi Sport.

FOTO: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton