Cine este Michaela Bercu, primul model de origine română care a apărut pe coperta Vogue America. Imaginea ce a revoluționat industria fashion

 Radulescu Ruxandra
.

Cine este Michaela Bercu, primul model de origine română care a apărut pe coperta Vogue America. Michaela Bercu este supermodelul israelian de origine română, al carei apariții pe coperta celebrei publicații Vogue America, în 1988, a marcat o transformare radicală în domeniul modei. Născută din părinți români, emigrați în Israel, Michaela Bercu și-a început cariera de model la 13 ani și ani mai târziu s-a făcut remarcată în filmul lui Francis Ford Coppola, „Bram Stocker’s Dracula”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Michaela Bercu, în vârstă acum de 56 de ani, s-a născut într-o familie de evrei români, pe 31 martie 1967 și a crescut vorbind româna, ebraica și maghiara. Tatăl ei, pe nume Armand este din București, iar mama, Yehudit, este din Timișoara. Cuplul a emigrat în Israel și s-a stabilit în Tel Aviv, unde avea să vină pe lume Michaela Bercu. La vârsta de 21 de ani, în 1988, Michaela Bercu a apărut pe coperta din noiembrie 1988 a celebrei reviste Vogue, într-o ipostază total neașteptată pentru prestigioasa publicație. Tânăra purta o pereche de blugi decolorați și o bluză lejeră, cu o cruce din pietre semiprețioase, semnată Christian Lacroix, accesoriul esențial al acestui look era zâmbetul larg, complimentat de atitudinea degajată. La acel moment, Michaela Bercu devenea și primul model de origine română ce apărea pe coperta celei mai faimose publicații de modă din lume, Vogue America.

11164706_923730267650263_8918400441140483054_o-111164706_923730267650263_8918400441140483054_o-1

Cine este Michaela Bercu, primul model de origine română care a apărut pe coperta Vogue America

Michaela Bercu s-a născut la Tel Aviv, într-o familie de evrei români, care au emigrat în Israel. Michaela a crescut vorbind limba română, ebraică și maghiară și s-a făcut remarcată de la o vârstă fragedă pentru frumusețea ei, un chip angelic cu plete blonde și ochi albaștri. Și-a încercat norocul în lumea modellingului la vârsta de 13 ani și jumătate, după ce mama ei a prezentat-o fotografului de modă Menahem Oz. La vârsta de 15 ani și cu o înălțime de 1,83, Michaela Bercu s-a mutat la Paris, unde a devenit un model de succes reprezentat de agenția Elite Model Management.

Citește și: Cleopatra Stratan și Edward Sanda dezvăluie tot ce nu s-a văzut la TV, la America Express: „Mama cameramanului a murit. Ni s-a tăiat tot în momentul acela’

Citește și: Nikita a întrerupt orice legătură cu frații ei, după moartea părinților: „M-au aruncat pe străzi la 12 noaptea, la Snagov. M-au bătut și am fost obligată să fug de acasă'

Marea revelație în cariera Michaelei Bercu a avut loc în 1988, când, la conducerea revistei Vogue America a venit Anna Wintour, o personalitate cu o viziune fresh ce voia să aducă un suflu nou și actual în paginile publicației, care începuse să piardă din popularitate. Anna Wintour a propus pentru coperta publicației din luna noiembrie 1988 un concept total neobișnuit pentru vremea respectivă, dar care reflecta întocmai atmosfera socială a vremii: o tânără cu plete rebele, machiaj minimal, îmbrăcată în blugi decolorați și o bluză neagră cu o cruce imensă din pietre prețioase, creație semnată Christian Lacroix. Această imagine a marcat o ruptură față de fotografiile tradiționale apărute până la acea vreme, fiind pentru prima dată când un model apărea în blugi pe coperta Vogue. Michaela Bercu era, la acel moment, și primul supermodel de origine română, de pe prima pagină a celei mai celebre publicații din lume.

„Tipografiile care se ocupau de revistă au sunat și ne-au întrebat cu oarecare consternare: „A fost o greșeală?' Nu i-aș putea învinovăți. Fotografia de pe copertă cu Michaela era atât de diferită față de cele precedente, în care apăreau chipuri perfect studiate, tipice coperților Vogue de atunci, cu tone de machiaj și bijuterii. Fotografia acesta a încălcat toate regulile. Michaela avea ochii aproape închiși, câteva fire de păr rebele îi veneau pe față. Părea un moment foarte casual, care fusese imortalizat pe stradă, aceasta era și ideea.”, a declarat Anna Wintour despre celebra copertă, potrivit Vogue. com.

Michaela Bercu a jucat în filmul Dracula a celebrului regizor Francis Ford Coppola

Un alt moment important în cariera Michaelei Bercu a venit în 1992, când a jucat în filmul american nominalizat la Premiile Oscar, Dracula, în regia lui Francis Ford Coppola. Bercu o interprata pe iuna dintre miresele contelui Dracula, alături de Monica Bellucci și Florina Kendrick, o altă actriță de origine română, stabilită în SUA.

Ce se întâmplă acum cu Michaela Bercu

După mai multe perioade de timp trăite in străinătate, la Paris și Los Angeles, Mihaela Bercu s-a stabilit la Tel Aviv împreună cu soțul ei, omul de afaceri Ron Zuckerman, și ce patru copii ai lor. În prezent ea se ocupă cu o asociație de binefacere. În 2015, Bercu a primit cetățenie română.

FOTO: Facebook Hepta Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton