Mihaela Bilic spune că îmbătrânirea pielii nu poate fi întârziată prin alimentație, ci că totul ține de moștenirea genetică și echilibrul hormonal. Nutriționista ne-a mai spus totuși că produsele lactate și, mai ales oul, nu ar trebui să lipsească din dieta femeilor. Ce spune, însă, despre consumul de zahăr sau postul intermitent.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Ce nu ar trebui să lipsească din dieta zilnică a femeilor 40+? Și ce nu ar trebui să lipsească în general din dieta oricui, indiferent de sex și de vârstă?
Alimentele de bază pentru femei sunt produsele lactate, care ne mențin silueta și sănătatea oaselor. Cafeaua cu lapte, iaurtul sau brânza sunt ingrediente obligatorii în meniul zilnic. Oul este un alt aliment care a fost pus la colț din cauza colesterolului, dar el este, de fapt, o esență de nutrienți. Proteina din ou este etalon din punct de vedere al calității, iar la capitolul senzație de sațietate este, din nou, pe primul loc. Cu 80 de kcal ține de foame și e sursă de nutrienți ca nimeni altul. Dacă la asta mai adăugăm și un pumn de nuci, avem meniul complet.
Mihaela Bilic spune că îmbătrânirea pielii nu poate fi întârziată prin alimentație
Putem întârzia îmbătrânirea pielii prin alimentație?
Categoric, nu. Aspectul și calitatea pielii țin foarte mult de moștenirea genetică și echilibrul hormonal. Nici măcar gradul de hidratare nu depinde de cantitatea de apă pe care o bem. Tot hormonii sunt responsabili de hidratarea pielii. Cele trei elemente cu impact devastator asupra calității pielii sunt zahărul, fumatul și soarele.
Ce spune Mihaela Bilic despre suplimentele alimentare
Recomanzi suplimentele alimentare sau mergi pe ideea că trebuie să ne concentrăm, mai degrabă, pe o alimentație sănătoasă?
Avem nevoie de suplimente când vine vorba despre vitamina C. Este cea mai puternică substanță antioxidantă din natură și, dacă ar fi să ne bazăm pe alimentație, ar trebui să consumăm zilnic multe fructe și legume. Mâncarea noastră nu mai este atât de proaspătă cât să ne acopere necesarul de vitamina C și riscăm să ne îngră șăm. Probioticele ar fi bine să vină din suplimente, pentru că nu mai sunt atât de mulți fermenți vii în mâncarea de zi cu zi. Haideți să consumăm mai multe alimente fermentate, deoarece nu înseamnă că sunt stricate.
Este sau nu zahărul un bau-bau? Mi-ar plăcea tare mult să lămurim asta! Și dacă tot suntem aici: zahăr brun/alb sau miere?
Zahărul este un ingredient, nu un aliment. Ar trebui să îl folosim în cantitate foarte mică, precum sarea. Zahărul crește oxidarea la nivelul celulelor și ne ruginește pe interior. Nu există un zahăr mai sănătos decât altul, toate au același efect și același număr de calorii. Aveți grijă ca el să fie doar un condiment în viața voastră.
Mihaela Bilic: „Americanii au inventat noțiunea de post intermitent”
Când să mâncăm desert sau dulciuri? Înainte sau după masă? Categoric, după masă. În momentul
ciuri? Înainte sau după masă?
Categoric, după masă. În momentul în care stomacul este plin cu mâncare, zahărul se absoarbe mai lent și mai puțin. Deci, desertul îngrașă mai puțin dacă este consumat după masă, niciodată pe burta goală!
Recomanzi postul intermitent? Care variantă ți se pare cea mai eficientă?
Americanii au inventat noțiunea de post intermitent ca să permită oamenilor să consume doar o masă pe zi, ceea ce este sănătos și normal. Să mâncăm mai rar ne face bine și ne ajută să și slăbim. Deci, să nu vă fie frică de foame!