Mihaela Bilic spune ingredientul-minune pentru un ten fără riduri: "Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de..."

.

Mihaela Bilic spune ingredientul secret pentru un ten fără riduri. Orice femeie își dorește să păstreze aspectul tânăr al pielii pentru cât mai mult timp. Multe apelează la creme și produse de îngrijire pentru ten, însă o piele frumoasă are legătură și cu suplimentele alimentare. Nutriționistul Mihaela Bilic cum putem stimula producția de colagen, pentru un ten radios și fără riduri.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Mihaela Bilic spune ingredientul secret pentru un ten fără riduri. O piele fără riduri, care radiază de sănătate este dorința oricărei femei. De aceea cremele și loțiunile sunt la mare căutare, însă la fel de importante pentru sănătatea pielii sunt și alimentele pe care le ingerăm. Unul dintre cele mai importante substanțe, recomandate de dermatologi pentru menținerea aspectului tânăr al pielii, este colagenul. Colagenul este o proteină care se găsește atât sub formă de suplimente, însă Mihaela Bilic atrage atenția că substanța care stimulează producția de colagen este siliciul.


Mihaela Bilic spune ingredientul secret pentru un ten fără riduri

Mihaela Bilic a spulberat mitul suplimentelor de colagen și a spus că nu acestea stimuleză producția acestei proteine esențiale pentru o piele tânără. Bilic recomandă suplimentele cu siliciu, substanța care contribuie la producerea colagenului în organism.

Degeaba luăm colagen ca să ameliorăm pielea sau articulațiile, corpul nostru poate are nevoie de aminoacizi pentru alte priorități: sinteză de hormoni, înnoirea celulelor din mucoasa digestivă, producție de anticorpi etc. Noi vrem una, el face alta!


Atunci care e soluția? Să creștem sinteza internă de colagen a organismului, să stimulăm mecanismele naturale de producție și să protejam colagenul existent împotriva degradării. Nu materia primă ne lipsește, alimentația zilnică asigură un aport suficient de aminoacizi necesari producției de colagen. Indiferent că mâncăm proteine animale sau vegetale, din carne, pește, ouă, brânză, cereale, leguminoase boabe și oleaginoase putem sintetiza colagen. Ce ne trebuie este un catalizator pentru această reacție, un element care să stimuleze producția internă. Cine este el? Siliciul!


Citește și: Dana Budeanu, ironie la adresa femeilor care nu recunosc că au operații estetice: „S-au umflat buzele când erau însărcinate și…’

Citește și: Valerie Lungu a fost cerută în căsătorie la Paris: „A spus da!'. Imagini cu inelul de logodnă

Citește și: Ce ținută a purtat Carmen Iohannis în vizita oficială din Argentina. Prima Doamnă a României a atras toate privirile

Citește și: Cum au fost surprinși Oana Matache și noul iubit, Radu Siffredi, la un eveniment, după ce sora Deliei a divorțat


Există suplimente cu siliciu stabilizat sub formă de acid ortosilicic care activează enzimele cheie generatoare de colagen. Aceste suplimente sunt 100% vegane și nu conțin colagen, ci protejează propriul colagen prin neutralizarea factorilor oxidativi care îl distrug. Secretul tinereții fără bătrânețe? Un strop de siliciu, care să mențină sinteza naturală de colagen la cote înalte!' a scris Mihaela Bilic.


Mihaela Bilic, despre beneficiile colagenului pentru organism

Mihaela Bilic a declarat pe contul de socializare că atât pielea cât și articulațiile și oasele beneficiază de pe urma consumului de colagen.

„Ce au în comun pielea, oasele, articulațiile, mușchi și tendoanele? Colagen, o proteină de bază a țesutului conjunctiv, reprezintă 25-30% din totalul proteinelor din organism. Această moleculă este formată dintr-o rețea de fibre care conferă rezistență și elasticitate multor țesuturi: piele, păr, unghii, oase și dinți, mușchii, tendoane și ligamente, articulații și vase de sânge. 75% din structura pielii și 85% din structura mușchilor este reprezentată de colagen. Există 1,6 kg colagen în sistemul osos, 1,4 kg în piele și 0,5 kg în mușchi’, a explicat medicul nutriționist pe pagina sa de Facebook.


Factorii care afectează producția de colagen

Mihela Bilic a spus și care sunt factorii care influențează producția de colagen din organism. În afară de trecerea inevitabilă a timpului, Mihaela Bilic a indicat stresul, fumatul și expunerea, ca principalii vinovați peentru scăderea colagenului.

„Care sunt factorii care afectează producția de colagen? În primul rând îmbătrânirea, sinteza de colagen scade cu 1% pe an, începând cu vârsta de 20 ani. Alți factori negativi: expunerea excesivă la soare, fumatul și abuzul de alcool, poluarea și stresul. La fiecare 10 ani femeile pierd aproape 10% din densitatea osoasă și 7% din elasticitatea și grosimea pielii. În primii 5 ani după menopauză, datorită lipsei estrogenului, sinteza de colagen scade cu aproximativ 30%. Nivelul crescut de homocisteina sau cortizol și toți factorii care cresc oxidarea la nivel celular au impact negativ asupra colagenului‘, a afirmat Mihaela Bilic.