Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la sân, la 30 de ani: "Ți se dărâmă lumea efectiv. Tot ce credeai că va fi mâine, poimâine, peste un an, deja se șterge totul și nu mai vezi decât boala și cum să supraviețuiești"

.

Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la 30 de ani. Președinta Fundației Renașterea este azi implicată activ în lupta împotriva cancerului la sân, însă puțini știu că, în tinerețe, Mihaela Geoana, a fost suspectată de această boală care ucide anual milioane de femei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI

Pe când avea 30 de ani, Mihaela Geoană a trecut prin momente greu de descris în momentul în care, la un control de rutină, a aflat că are un nodul la sân care ar putea fi canceros. La momentul respectiv cei doi copii ai ei și ai lui Mircea Geoană erau mici, iar perspectiva era înspăimântătoare.

mihaela-geoana-1mihaela-geoana-1

Mihaela Geoană a fost suspectă de cancer la 30 de ani

Președinta Fundației Renașterea a prezentat publicului, chiar de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân, noua achiziție – o unitate mobilă dotată cu aparatură performantă și medic, care va veni în ajutorul femeilor din mediul rural și zone defavorizate, care de acum vor avea posibilitatea de a-și face controale gratuite, pentru depistarea cancerului la sân.

Citește și: Fiica lui Mircea Geoană se răsfață în America, printre milionari. Cum s-a afișat Ana cu soțul ei, la un eveniment privat: „Un weekend frumos, celebrând dragostea

Citește și: Ce mai face acum Horia Vârlan, bucătarul de la „Cireașa de pe tort’. A jucat într-un film după retragerea din televiziune: „Nu mai sunt pe gustul producătorilor

Citește și: Cristina Șișcanu a explicat de ce evită să vorbească despre ruptura de finii Gabriela Cristea și Tavi Clonda: „Din respect pentru fetele noastre, care se înțelegeau foarte bine…’ / EXCLUSIV

În trecut, însăși Mihaela Geonă (61) s-a confruntat cu spectrul acestei boli teribile. Avea 30 de ani și doi copii mici, de 1 an și, respectiv, 3 ani, care riscau să rămână orfani de mamă, dacă se adeverea cel mai negru scenariu.

M-a lovit pe mine o veste de genul ăsta în urmă cu 35 de ani cred că sunt de atunci, eram în Statele Unite ale Americii. Am făcut o analiză și mi-a spus că e un nodul și că e posibil să fie cancer și fiind vârsta foarte fragedă, aveam 30 de ani, s-ar putea să evolueze rapid. Dar că trebuie să mai fac o analiză după trei zile să-mi confirme. Și acele 3 zile pentru mine au fost groaznice. Sincer, mă gândeam cine îmi crește mie copiii„, a spus Mihaela Geoană pentru Unica.ro.

Mihaela Geoană: „Mi-am dat seama ce înseamnă și prin ce treci și cum ți se dărâmă lumea efectiv”

Cele trei zile până la aflarea rezultatului au fost un coșmar pentru Mihaela Geoană, care s-a gândit, evident, la scenariul trist în care copiii ei ar fi rămas orfani de mamă. Singura consolare și speranță a fost faptul că 80% dintre nodulii de la sân sunt benigni.

„Aveam o fetiță de 1 an și băiatul de 3 ani. Dar norocul meu a fost că cunoșteam o doamnă medic, doctor în America, eram în același club de femei. Și mi-a zis: Nu-ți fie frică. 80% din noduli sunt benigni și chiar dacă e malign, cu siguranță te duc de mână prin tot acest proces și o să fi bine'. Ceea ce mi-a dat așa puțină încredere.

Și apoi, după 3 zile, am făcut testul, era benign. Și eu, de atunci îi urmăresc. Fac în fiecare an mamografie și sunt bine. Nu s-a întâmplat niciodată să fie un diagnostic, dar mi-am dat seama ce înseamnă și prin ce treci și cum ți se dărâmă lumea efectiv. Tot ce credeai că va fi mâine, poimâine, peste un an, deja se șterge totul și nu mai vezi decât boala și cum să supraviețuiești.

(…) Problema noastră este că mergem foarte târziu la medic. Și nu mergem la medic dacă nu ne doare. Trebuie să mergem la medic, să ne facem control și dacă apare o problemă, suntem siguri că am depistat-o destul de devreme încât să o învingem', a conchis Mihaela Geoană.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton