Mihaela Geoană, detalii neștiute despre familia sa. Ce gest impresionant a făcut fiul ei, Alexandru: "Avea câteva zile, nici nu mânca. Îl hrănea cu biberonul și mergea peste tot cu el" / EXCLUSIV

.

Am întâlnit-o pe Mihaela Geoană de Ziua națională a luptei împotriva cancerului de sân, când Fundația Renașterea, al cărei președinte este, a îmbrăcat în roz Academia Română. Cu această ocazie, a fost inaugurată și unitatea mobilă pentru mamografii digitale a Fundației Renașterea, care va merge în orașele mici și în zone rurale. Am vrut să aflăm mai multe despre această reușită importantă, dar și despre viața personală a Mihaelei Geoană. Iată ce gest impresionant a făcut fiul ei, Alexandru!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI


Pe 1 octombrie, de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân, Fundația Renașterea a îmbrăcat în roz Academia Română, cea mai prestigioasă instituție de cultură, știință și artă a României. La eveniment au participat o mulțime de personalități, printre care Ana Copos, Camelia Șucu, Andreea Esca (ambasadorul fundației), Mircea Geoană și Mircea Lucescu. Invitații la eveniment au dorit să vadă și noua achiziție a fundației, o unitate mobilă dotată cu aparatură performantă și medic. Camionul va merge în mediul rural și în zonele defavorizate, unde femeile își pot face controale gratuite, la sân. Într-un interviu pentru viva.ro, Mihaela Geoană ne-a vorbit despre lupta fundației sale împotriva cancerului la sân și ne-a dat și câteva detalii savuroase despre viața personală.


Ce a povestit Mihaela Geoană despre lupta fundației sale împotriva cancerului la sân

Mihaela Geoană, președinte al Fundației Renașterea, alături de echipa sa, au organizat un eveniment grandios, pe 1 octombrie, cu ocazia Zilei Naționale de luptă împotriva cancerului la sân. Acțiunea a început cu iluminarea în roz a Academiei Române, aceasta fiind a 24-a ediție.

Doamna Geoană, radiați, păreți foarte fericită. Am observat asta la dumneavoastră, chiar păreți foarte fericită și împlinită și văd că aveți aceleași prietene în jurul dvs., cu care colaborați de atâția ani și ajutați atâtea femei.

Da, am început fundația alături de Cristiana Copos acum 23 de ani și suntem împreună. Între timp, board-ul s-a lărgit, Andreea Esca este din primul an și este vocea campaniilor noastre și ambasadorul fundației. Bucuria mare la această iluminare a fost că am reușit să achiziționăm o unitate mobilă nouă, cu un mamograf digital nou-nouț. Este foarte-foarte modern și poate merge în zone rurale și în zone defavorizate, face mamografii și transmite datele în clinica din București unde sunt citite de medici. Practic, femeile din mediul rural au acces la analize medicale de cea mai bună calitate chiar la ele în comună, pentru că, de multe ori, le este greu să ajungă într-un loc să-și facă mamografie, care este și scumpă, trebuie să meargă într-un oraș mare, să găsească un cabinet, și este o mare satisfacție, pentru că este un camion care este foarte scump, sunt sute de mii de euro, dar am reușit să strângem acești bani cu evenimentele Race for the Cure ale fundației, cu sponsorizare la galele pe care le-a organizat un brand de bijuterii pentru noi și cu o firmă de medicamente, care a donat, tot așa, o parte din bani.


Citește și: Fiica lui Mircea Geoană se răsfață în America, printre milionari. Cum s-a afișat Ana cu soțul ei, la un eveniment privat: „Un weekend frumos, celebrând dragostea

Citește și: Ce mai face acum Horia Vârlan, bucătarul de la „Cireașa de pe tort’. A jucat într-un film după retragerea din televiziune: „Nu mai sunt pe gustul producătorilor

Citește și: Cristina Șișcanu a explicat de ce evită să vorbească despre ruptura de finii Gabriela Cristea și Tavi Clonda: „Din respect pentru fetele noastre, care se înțelegeau foarte bine…’ / EXCLUSIV


Mă bucur că, în doi ani de campanie, am reușit să avem o unitate mobilă nouă, și această unitate va pleca prin țară. Pe de altă parte, între 1 și 11 octombrie, unitatea mobilă care face teste Babeș-Papanicolau se află în parcare la Mall Băneasa și încurajez cât mai multe femei să se ducă și să-și facă acest test, să vadă că nu e dureros, nu durează mult, este atât de simplu și trebuie să-l facă an de an.

Mihaela Geoană: „Femeile merg mai mult la medic și știu ce-ar trebui să facă'


Doamna Geoană, cum vedeti dvs. mentalitatea femeilor de astăzi comparativ cu mentalitatea femeilor din momentul în care ați început dvs. Fundația și aceste campanii?

S-a schimbat foarte mult. Femeile merg mai mult la medic și știu ce-ar trebui să facă. E adevărat că de la a ști până la a și face mai este un pas. Noi facem campanie pentru a avea aceste teste gratuite pentru toate femeile din România, deoarece, trebuie să fim sinceri, ne costă foarte mult și de multe ori femeile nu-și permit să meargă, an de an, să-și facă toate testele – testele de sânge, să mergi la stomatolog, să-ți faci mamografia, să-ți faci testul Babeș-Papanicolau, și am numit, așa, doar câteva. Și de aceea nu fac. În toate țările lumii în care rata de supraviețuire este de peste 90% din cancer de sân aceste teste sunt gratuite. Femeile sunt invitate an de an să și le facă și, bineînțeles tot tratamentul este gratuit. Sperăm să avem asta și în România.


Mihaela Geoană, detalii neștiute despre familia sa. Ce gest impresionant a făcut fiul ei, Alexandru

Sunteți o femeie foarte ocupată și aveți foarte multe întâlniri, preluați foarte multe energii de la oameni… Voiam să vă întreb cum vă relaxați, ce faceți după o zi obositoare, când ajungeți acasă?


Mă relaxez cu motanul nostru, care dă o energie așa de bună și este așa de drăguț! Cum vin, se întinde la mângâiat…

Îl aveți de mult?

L-am salvat cred că acum 5 ani de zile, chiar când plecam noi în Belgia, și, practic, fiul nostru a avut grijă de el. Avea câteva zile, nici nu mânca, îl hrănea cu biberonul și mergea peste tot cu el, îl ținea în buzunarul de la haină. Avem poze cu el, atât de drăguț era… Și erau numai băieți, mergeau la fotbal și Alex îl lua cu el. Îi spuneam: Ce face motanul ăla când joci fotbal? Zice: Tot timpul e cineva pe banca de rezerve’ și toți se bat să stea cu el.


Deci sunteți iubitori de animale toți.

Da, suntem. Am avut și-un cățel, un cockeraș, care a trăit foarte mult, dar când l-am pierdut a lăsat așa un gol… Chiar și acum, deși au trecut trei ani de când a murit, de câte ori venim acasă, Mircea zice: „Ar trebui să-l scot pe Șvai la plimbare’, a rămas impulsul acela de a ieși cu el la plimbare…

Sursă foto: Arhivă Personală, Arhivă VIVA!