Mihai Albu, arhitect de profesie, spune care este cel mai sigur loc din casă în caz de cutremur: "Blocurile se prăbușesc relativ vertical"

 Dumitrache Laura
.

Mihai Albu este unul dintre cei mai cunoscuțo designeri de încălțăminte din România, dar puțini sunt cei care știu că la bază este arhitect de profesie. În urma cutremurului de magnitudinea 5.7 produs în Oltenia, în urmă cu câteva zile, Mihai Albu dezvăluie care este cel mai sigur loc din casă în caz de seism.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Mihai Albu este designer de încălțăminte, intrând în Cartea Recordurilor cu cele mai înalte tocuri din lume, de 37 cm. Însă putini sunt cei care știu că este arhitect de profesie, iar recent a vorbit despre situația clădirilor din București.

mihai albumihai albu

Fostul soț al Iuliei Albu i-a îndemnat pe românii care locuiesc în case vechi să facă o reabilitate cât mai curând. În cazul unui cutremur de magnitudine mare, multe clădiri din București sunt în pericol de prăbușire.

Citește și:Mihai Albu e pregătit să se însoare cu iubita lui: „Chiar mă văd căsătorit. E un pas firesc într-o relație care funcționează'

Citește și:Cum s-au cunoscut Mihai Albu și iubita lui. De ce nu s-au mutat încă împreună: „Sunt și unele lucruri complicate'

Citește și:„Ai da tot ce ai pentru sănătatea copilui tău”. Fiica Adelinei Pestrițu are probleme de sănătate și a fost internată în spital

Citește și:„A fost rău de tot, cu bătăi, cu suferințe”. Giani Chiriță a avut o copilărie de coșmar, din cauza tatălui

Mihai Albu, arhitect de profesie, spune care este cel mai sigur loc din casă în caz de cutremur

Mihai Albu se numără printre cei mai renumiți designeri de încălțăminte din România. Fostul soț al Iuliei Albu este absolvent al Facultății de Arhitectură din București și i-a îndemnat pe românii care locuiesc îl clădiri vechi să facă o reabilitate cât mai curând. În urmă cu câteva zile a avut loc un cutremur de magnitudinea 5,7 pe scara Richter, în Oltenia. Din această cauză, tot mai mulți români se tem pentru viețile lor, mai ales după tragedia produsă în Turcia, unde două cutremure puternice au ucis mii de oameni. Mihai Albu susține că în București sunt multe clădiri vechi, iar multe dintre acestea au fost avariate de cutremurele din 1944 și 1977.

'Cel mai sigur loc din casă ar putea fi sub grindă. Dar cât mai departe de mobilă, pentru că se poate răsturna peste noi. Deci, sub grindă, având însă mobila cât mai departe. Dacă ești la parter, poți să ieși din bloc și să te îndepărtezi cât mai mult. În general, blocurile nu cad lateral, ele se prăbușesc relativ vertical. Dacă te îndepărtezi cam 10-15 metri de bloc ești în siguranță. declarat designerul pentru Playtech.

Mihai Albu: „Tot ce s-a construit după 1977 rezistă la un cutremur de peste 7 grade”

Mihai Albu a atras atenția și susține că imobilele construite după anul 1977 vor rezista la un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter. Mai mult, arhitect de profesie, Mihai Albu susține că arhitectul trebuie să colaboreze cu un structurist atunci când construiește o casă.

'Structuriștii lucrează cu arhitecții. Structuriștii trebuie să prevadă toate normele de grosimi de ziduri și de armături. In așa fel încât clădirea să reziste normelor antiseismice. Structuristul cunoaște tot ce ține de fundație, de siguranța clădirii. Structuristul calculează tot și pe baza acestor calcule se înalță o clădire. Dar, tot ce s-a construit după 1977, dacă s-au respectat normele, rezistă la un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, normele pentru cutremurele mari au apărut după 1977', a mai spus fostul soț al Iuliei Albu.

Mihai Albu locuiește într-un bloc reabilitat după cutremurul din 1977

Designerul de încălțăminte locuiește într-un bloc de zece etaje, reabilitat după cutremurul din 1977. Reamintim că în 1977 s-a produs un cutremur de magnitudinea 7,4 pe scara Richter și a ucis peste 1.800 de români.

'Eu locuiesc într-un bloc cu 10 etaje, m-am interesat, a avut ceva probleme la cutremurul din 1977, a suferit ceva daune, dar a fost reconsolidat. Stau la etajul 6, iar cutremurul din 1977 l-am prins la etajul 5, în alt bloc, am avut pagube foarte mari', a mai spus Albu pentru sursa citata.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton