În ultimele opt luni, Mihai Albu și-a înmormântat mama și fratele, iar el a aflat că are cancer: "Fetița mea suferă foarte tare!"

 Dumba Gabriela
.

Mihai Albu a avut un an de coșmar, în care și-a pierdut fratele și mama și în urmă cu trei luni a aflat că suferă de cancer. Cu toate astea, designerul nu și-a pierdut optimismul și este convins că va ieși învingător din lupta cu boala, însă regretă cel mai mult că fetița lui suferă pentru el.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Mihai Albu a fost diagnosticat cu cancer de prostată și în urmă cu trei săptămâni a suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare a prostatei și a ganglionilor. Designerul de pantofi se află acum în perioada de recuperare și are speranța că se va face bine, însă vestea că este bolnav a venit pe fondul unor suferințe mari din ultimul an, moartea mamei și a fratelui său.

324916893_591835562779473_565095900954591326_n-1324916893_591835562779473_565095900954591326_n-1

Mihai Albu a aflat că are cancer în perioada în care a murit fratele lui

În urma unor analize obișnuite, Mihai Albu a primit vestea de care oricine se teme. Designerul în vârstă de 61 de ani a aflat că suferă de cancer, astfel că următoarea perioadă este dedicată stării lui de sănătate. Vestea groaznică a venit în perioada în care a murit fratele lui, la câteva luni distanță după ce și-a pierdut mama.

„A fost depistată boala în urma unui control de rutină. Nu am avut niciun simptom, a fost totul normal. Mă așteptam poate să am analize deformate la altele, glicemie, săruri sau altceva, dar nu mă așteptam la asta. A venit ca un trăsnet oarecum. A urmat un protocol. Medicii au spus că trebuie să fac un RMN, cu substanță de contrast, după care s-a văzut că este ceva nefiresc acolo și ar trebui să fac puncție. M-au deschis și au luat mostră de acolo, au făcut biopsie și a reieșit că este un cancer în gradul 6.

Am început alte examinări și teste, imagistice și de contrast. S-a făcut CT, toate au confirmat cancerul. Atunci a trebuit să mă duc la operație. S-a făcut o programare destul de repede și s-au extirpat prostata și ganglionii din jur. Operația a fost acum vreo trei săptămâni. Eu am aflat la începutul lunii februarie, exact când a murit fratele meu…

Acum opt luni a murit mama, acum trei luni fratele meu și cam în același timp am aflat și rezultatul și am început toate procedurile. A fost o operație foarte complexă. Chiar acum vreo 3-4 zile am aflat rezultatul biopsiei și s-a aflat că era un cancer mai agresiv decât s-a crezut inițial, dar există și o veste bună, ganglionii nu sunt încă invadați, asta e bine', a spus Mihai Albu pentru fanatik.ro.

Citește și: „Regele nu moare’ – album foto dedicat actorilor Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț. Volumul conține peste 300 de fotografii memorabile

Citește și: Cum arată Cristina Șișcanu în costum de baie, la aproape 40 de ani. Reacțiile internauților: „Așa arată o narcisistă adevărată./ Atitudinea ei…’

Mihai Albu: „În 5 luni de zile am pierdut și mamă și frate”

Mihai Albu povestea în urmă cu două luni că decesul fratelui său a survenit într-un moment neașteptat pentru toți apropiații.

„Era cu 10 ani mai mare decât mine, tânăr, neașteptat. În 5 luni de zile am pierdut și mamă și frate, a făcut stop cardiac, el avea tot felul de boli, dar nu avea nicio treabă cu ce s-a întâmplat', a declarat Mihai Albu la Prima TV.

Creatorul de modă a făcut și o destăinuire emoționantă. El i-a făcut o promisiune solemnă mamei sale înainte de a-și da ultima suflare, și anume că, alături de ea la mormând, îl va aduce și pe soțul său, mort când Mihai Albu avea doar 16 ani.

„Tatăl meu a fost acum 45 de ani înmormântat în satul lui Blaga, în Lancrăm, și am găsit un loc de veci în București și ca să o conving pe mama să o înmormântez în Bucurșeti, i-am promis că o să-l aduc și pe tata, ceea ce și voi face. Acum s-a întâmplat ce s-a întâmplat și cu fratele meu, o să-l duc și pe el. El a fost incinerat acolo (n.r. în Canada), pentru că sunt foarte scumpe locurile de veci, nu se găsesc, iar atunci se admite și incinerarea cu slujbă, cu tot ce trebuie. un loc de veci e 20.000 de dolari, iar înmormântarea ajunge la 30.000, dar nici nu găsești', a mai explicat Albu.

Mihai Albu are emoții până la rezultatul analizelor care demonstrează dacă mai are sau nu cancer

Mihai Albu, după ce a ieșit din operație, a aflat că trebuie să aștepte o perioadă destul de lungă să vadă dacă s-a vindecat. În caz contrar, el va fi nevoit să suporte chimioterapia și radioterapia.

'Trebuie să mai aștept trei săptămâni să repet testul PSA și dacă valoarea PSA-ului va fi mai mică sau egală cu 0,2 atunci trebuie doar monitorizare, în caz contrar e nevoie de un program oncologic, chimioterapie, radioterapie, ce vor decide medicii.

Am luat vreo zece zile antibiotic, fac în fiecare zi o injecție, un anticoagulant, să nu plece vreun cheag de sânge pe undeva. Trebuie să treacă șase săptămâni să vedem evoluția', a mai spus Mihai Albu.

Mihai Albu s-a bucurat de sprijinul imens al iubitei sale, care este medic de profesie, specializat în cardiologie. Și Iulia Albu, fosta soție, și-a declarat sprijinul în lupta lui cu cancerul.

'Mi-a fost aproape partenera mea, care este și ea medic, dar cardiolog. Mi-a fost aproape clipă de clipă, m-a sfătuit, a avut competență că e pe domeniul chirurgical, a știut să interpreteze analizele și m-a îngrijit. Nu știu ce m-aș fi făcut fără ea, dacă aș fi fost singur. Ar fi fost crunt, nici nu vreau să mă gândesc.

Acum cinci zile, înaintea Paștelui, a fost fetița mea la mine și după Înviere, că a petrecut sfintele sărbători cu mine, i-am spus de chestia asta și i-a spus și mamei sale. M-a sunat și mi-a urat sănătate. Fetița mea suferă foarte tare.

Eu am evitat să-i spun, pentru că ea are acum examen de treaptă, e clasa a opta, are admitere acum la liceu și n-am vrut să o încarc cu gânduri, pentru că are atât de mult de învățat. Până la urmă a trebuit să îi spun că nu se poate ascunde așa ceva', a mai spus Mihai Albu.

Mihai Albu a explicat de ce a anunțat că suferă de cancer

Mihai Albu spune că a anunțat că este bolnav de cancer pentru a trage un semnal de alarmă pentru bărbații care nu își fac analizele la timp.

'Scopul postării mele a avut ca scop, că deja se aflase, a trebuit să dau explicații și am vrut să se știe ca un fel de sfat către bărbați să facă acest test o dată la șase luni. Bărbații care trec de 50 de ani trebuie neapărat să facă acest test. Dacă e descoperit din pripă, șansele de supraviețuire sunt foarte mari.

Aș vrea să fie o pildă pentru toată lumea. Simptomele aici apar mai târziu, cu sângerări, dureri… La mine a fost din pripă, nu am avut niciun fel de simptom. Acuma și oboseala putea fi de la orice altceva, nu de la afecțiunea asta.

Am început munca la atelier săptămâna asta după Paște. Nu mai am nici sondă urinară, așa că am grad mai mare de mobilitate. Sigur, sunt slăbit, merg greu, mai am niște dureri, dar pe zi ce trece sunt mai bine', a mai spus Mihai Albu, pentru FANATIK.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton