Prin ce a trecut Mihai Leu, după ce a aflat că suferă de cancer la colon: "Mi-a fost greu psihic, am încercat să mă controlez...". De ce a ales să-și schimbe numele

 Radulescu Ruxandra
.

Prin ce a trecut Mihai Leu, după ce a aflat că suferă de cancer la colon. Mihai Leu, primul român care devenit campion mondial la box profesionist, a dezvăluit detalii despre lupta cu cancerul de colon, diagnostic pe care l-a primit în 2014. Invitat la Denise Rifai, celebrul pugilist a povestit cum soția i-a fost alături de-a lungul celei mai dificile perioade din viața sa, dar și motivul pentru care el a ales să-și schimbe numele.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Mihai Leu, 54 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți pugiliști din România și chiar dacă s-a retras și-a construit o carieră de succes ca arbitru. Fostul campion mondial la box profesionist a trecut printr-o mare cumpănă în anul 2014, când a fost diagnosticat cu cancer la colon. Mihai Leu a făcut dezvăluiri emoționante despre lupta cu boala, în cadrul emisiunii lui Denise Rifai „40 de întrebări”. Mihai Leu a relatat și șocul pe care l-a avut soția sa, când a aflat cumplita afecțiune a soțului ei. Pugilistul român a vorbit și despre motivul pentru care a ales să-și schimbe numele.

mihai-leu-ferari-alba-iulia-29-mar-2023mihai-leu-ferari-alba-iulia-29-mar-2023

Prin ce a trecut Mihai Leu, după ce a aflat că suferă de cancer la colon

Mihai Leu este primul român care a devenit campion mondial la box profesionist, însă în 2014 medicii i-au pus un diagnostic care aproape l-a copleșit, cancer la colon. Pugilistul recunoaște că a fost dărâmat la aflarea veștii, iar soția sa a suferit un adevărat șoc. Cu toate acestea, aceasta l-a încurajat și a continuat să creadă că va învinge boala.

Citește și: Alex Ashraf, primele declarații după împăcarea cu Oana Zăvoranu: „I-am promis că voi fi fidel. Când am realizat gafa imensă făcută, am…”

Citește și: Ce a răspuns Oana Roman la întrebarea „Ești implicată într-o relație în momentul de față?”: „Mă bucur de liniște și pace și de Isa”

Citește și: Cine este Romică Țociu de la America Express 2023. Drama prin care a trecut alături de soția sa

Citește și: Tavi Clonda a aflat ce salariu are Gabriela Cristea după ce s-au căsătorit: „El nu știa cât câștig. A aflat întâmplător, pentru că eu trebuia să mă duc la o renegociere' / A avut salariu și 20.000 de euro pe lună

Este ceva ce nu știi exact de unde vine, nu știi exact ce trebuie să faci, dar am avut noroc. Prima persoană căreia i-am spus despre problema pe care o am a fost soția mea. Bineînțeles, și ea a fost șocată. A fost un moment dificil, dar după ce s-a potolit a zis: „Ok, o să trecem împreună și peste asta. Mi-a fost destul de greu, din punct de vedere psihic, dar am încercat să mă controlez și am trecut peste', a povestit Mihai Leu în emisiunea lui Denise Rifai.

Mihai Leu a apelat la ajutorul medicilor români, după ce a fost diagnosticat cu cancer

Mihai Leu și-a exprimat recunoștința față de echipa de medici români care l-au tratat și l-au ajutat să se recupereze.

„L-am sunat pe domnul profesor Irinel Popescu și am avut așa, cumva, un noroc extraordinar. L-am sunat și i-am zis: Am o problemă și mi-a spus cu cine? Dânsul credea că poate vreun apropiat… și i-am zis, cu mine. În momentul acela a făcut o pauză, 10-15 secunde nu a spus nimic, după care a zis:

Domnul Mihai, indiferent ce aveți, eu vă fac bine'. La cât sunt eu de optimist, a mai fost și domnul profesor, după ce mi-a spus ce mi-a spus, am fost convins că voi trece peste toate și o să mă fac repede bine. Domul profesor mi-a spus: „Vă aștept mâine dimineață la București', cred că era într-o miercuri când l-am sunat sau joi. I-am spus: „Trebuie să arbitrez două meciuri la Budapesta, e vreo problemă dacă vin luni?' A zis nu. M-am dus, am arbitrat, fiindcă sunt obișnuit să nu las oamenii baltă. Și pentru cei de la World Boxing Organization nu era o problemă gravă și puteau să găsească un arbitru în două zile, dar am considerat că este mai bine să procedez așa, fiindcă întotdeauna oamenii au știut că dacă zic ceva mă țin de cuvânt și am vrut să nu se schimbe asta', a mai spus Mihai Leu.

Puțini știu că Mihai Leu a fost nevoit să își schimbe numele și să renunțe la cetățenia română, după ce a fugit din România. Astfel pugilistul a devenit cunoscut în Germania sub numele de Michael Lowe.

„În prima fază, în momentul în care am ajuns la Bayer Leverkusen, ei au spus că din acel moment îmi vor spune Michael Lowe. Nu am știut că mi se va schimba numele meu real, practic este traducerea numelui, dar nu am știut că mi se va schimba numele și în acte. Pe măsură ce a trecut timpul, a fost vorba de câteva luni, ei cred că așteptau', a dezvăluit Mihai Leu.

De ce și-a schimbat Mihai Leu numele

Mihai Leu a primit cetățenia germană în doar 36 de ore, odată cu actele necesare pentru a-și putea schimba buletinul, cu noul nume.

Chiar dacă am avut acea suspendare de șase luni, am fost inclusiv la antrenamente la Lotul Național, am boxat cu   boxeri de acolo și din Lotul lor Național.Bayer Leverkusen  au adus la sală diferiți boxeri să mă vadă. În momentul în care au fost ei convinși că au nevoie de mine și trebuie să fiu cetățean german, să pot boxa pentru Germania, am primit cetățenia germană. Nu știu dacă în 36 de ore… sâmbătă la ora 17:00 am depus actele la persoana care se ocupa de asta, luni dimineață la ora 10:00 am primit actul, după care puteam să-mi fac buletin și toate actele necesare. Au mers foarte repede, dar cred că aveau nevoie de mine', a explicat el.

FOTO: Facebook YT

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton