"România s-a obișnuit cu tragedia. Interzis înseamnă un pic permis". Mihai Morar, mesaj dur pentru politicieni după exploziile din Crevedia

 Dumba Gabriela
.

Mihai Morar a transmis un mesaj dur pentru clasa politică din România, după tragedia din Crevedia. Zeci de oameni, printre care cei mai mulți sunt pompieri, au ajuns la spitalele din țară și străinătate, iar două persoane au murit. Mihai Morar îi arată cu degetul pe cei care închid ochii la ilegalități și tolerează lipsa autorizațiilor, situații care, iată, duc la drame uriașe.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mihai Morar a condamnat aspru atitudinea tatălui celui care deține stația GPL care a explodat, fiind chiar primar PSD în Caracal, dar și maniera în care Marcel Ciolacu a abordat situația. Mihai Morar nu-l iartă nici pe Klaus Iohannis, despre care spune că „e stânca de neclintit din vârful muntelui corupției”.

456456456456

Mesajul lui Mihai Morar după exploziile din Crevedia

„România s-a obișnuit cu tragedia. De la Colectiv la Crevedia. România are bombe cu cea în mijlocul locuităților, bombe cu gaz printre oameni. „Fără autorizație” nu este o interdicție în România. „Fără autorizație” înseamnă facultativ, „ne înțelegem noi”, „vedem noi cum facem”.

În România, interzis înseamnă „un pic permis”. Sigur, e doar o întâmplare că afacerea explozivă de GPL aparține familiei primarului PSD din Caracal, dar nu e deloc o întâmplare că orice tragedie din țara asta are legătură cu hidra monstruos încâlcită a politicii.

Nu e o coincidență că tentaculul oricărei nenorociri (vezi și omucidul de la Vama Veche) conduce, inevitabil, la caracatița de partid și de stat.

Întrebat dacă știe că au fost arși 43 de pompieri în explozia stației GPL a fiului său, primarul din Caracal a răspuns cinic: „E problema lor!”.

Întrebat dacă știe că stația GPL aparține (sanchi!) fiului unui primar PSD, premierul Marcel Ciolacu, a răspuns în miezul nopții: „Vorbim să salvăm vieți și voi mă întrebați de…”.

Treaba unui premier nu este să salveze vieți, ci să ofere siguranță vieții cetățenilor.

Cu siguranță a vieții cetățenilor tăi când cisternele cu gaz a unui fiu de primar PSD explodează în mijlocul unei localități conduse de un alt primar PSD, la câțiva kilometri de capitala unei țări conduse de însuși liderul PSD…?', a spus Mihai Morar.

Citește și: Jojo, detalii neștiute despre nunta cu Paul Ipate. De ce au făcut cununia civilă în Italia, cine sunt nașii lor și povestea din spatele rochiilor de mireasă: „Am vrut să iasă ceva memorabil’ / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune Oana Sârbu despre o nouă căsătorie, la 55 de ani: „Nemaiexistând intimitate, piere tot ce ține de profunzime sentimentală'

Mihai Morar, atac la adresa lui Klaus Iohannis după exploziile din Crevedia

Mihai Morar  a ținut să precizeze faptul că președintele țării noastre, Klaus Iohannis, nu s-a ținut de promisiuni după tragedia de la Colectiv, conform căreia ar fi trebuit să pună pe picioare un spital de arși funcțional, cu capacitate, în care pacienții să se simtă în siguranță și de unde să plece vindecați.

„Dar România nu e condusă doar de PSD. Klaus Iohannis, cel care a făcut escaladă liberală pe Muntele Dunării și Furiei de la Colectiv, e „profund îndurerat” de tragedia de la Crevedia. Cine promitea un spital pentru mari arși? La 8 ani după Colectiv, România a trimis două avioane cu arșii de la Crevedia în spitalele din străinătate, iar Klaus Iohannis e în continuare stânca de neclintit din vârful Muntelui Corupției și Indiferenței.

În România, tragedia s-a banalizat. Ne-am obișnuit cu ea, la fel cum în Sindromul Stockholm victima se obișnuiește cu agresorul și ajunge să îl perceapă chiar salvator. Trăim disonanța cognitivă națională, mintea umană nu poate percepe pentru mult timp tragedia, și atunci își construiește o altă realitate. 

Ăsta e motivul pentru care am ajuns să îl vedem pe eternul Arafat, salvatorul națiunii. Suferințele ne-au întunecat mințile.', a fost mesajul pe care Mihai Morar l-a postat în mediul online.

Oana Roman, de acord în totalitate cu opinia lui Mihai Morar

Contrariată, de asemenea, de tragedia de la Crevedia, Oana Roman a împărtășit cu fanii săi din mediul online că este total de acord cu opinia emisă de Mihai Morar.

„Mihai Morar a scris un text bun, dar tragic, prin adevărul său”, a scris Oana Roman în mediul online.

Deși se află în vacanță, Oana Roman a reacționat pe contul său de Instagram: „Stat eșuat fără soluții la nimic. După opt ani de la Colectiv, arșii trebuie transferați în străinătate pentru că în România încă nu există soluții pentru a trata marii arși. Nu avem nici o șansă să evoluăm'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton