Mihai Neșu primește o pensie umilitoare, de doar 500 de lei, de la statul român: "Practic, eu și sora mea ar trebui să trăim din 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine"

 Dumba Gabriela
.

În plin scandal al recalculării pensiilor în România, Mihai Neșu a dezvăluit și el că primește o pensie umilitoare, de 500 de lei, de la statul român. Fostul fotbalist, care se află de 13 ani în scaun cu rotile, se întreabă cum pot reuși persoanele cu dizabilități să supraviețuiască zi de zi cu acești bani și îi consideră eroi pe acești oameni atât de puternici.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La 10 mai 2011, Mihăiţă Neşu, în vârstă de 41 de ani, a suferit acel cumplit accident, la un antrenament al celor de la Utrecht, care i-a schimbat viaţa. A luptat să supraviețuiască, a învățat din nou să vorbească, iar acum trăiește într-un scaun cu rotile și luptă din răsputeri să vină în ajutorul celor aflați în situația lui. Însă ajutorul primit de la statul român, sub formă de pensie, este infim.

939507-mihai-nesu939507-mihai-nesu

Ce spune Mihai Neșu despre pensia de 500 de lei primită în 2024, de la statul român

În prezent, Mihai Neșu încasează o pensie de 500 de lei lunar din partea statului român. O sumă cu un pic mai mare ajunge la sora fostului fotbalist, care îi este însoțitoare. Din partea statului olandez, Mihai Neșu încasează o pensie cu mult peste cea din România: 3.000 de euro.

'Eu iau 500 de lei pe lună și mai ia și ea (n.r. sora sa) vreo 2.000 sau poate mai mult. Hai să spunem că luăm 3.000 amândoi. Practic, eu cu ea ar trebui să trăim de 3000 de lei și ea să aibă grijă de mine și să îmi dea de mâncare mie și ea să mănânce. Să aibă grijă și de cele medicale.

Așa trăiesc alții care n-au posibilități și eu nu pot să zic nimic. Sunt eroi! Nu-mi pot imagina cum…. Am prieteni și mi-e și rușine să-i întreb cum se descurcă. Bravo lor! E ceva de admirat și nu e normal să fie viața așa de grea pentru persoanele cu dizabilități. Ca să închid paranteza, n-am de ce să mă plâng. Slavă Domnului, am avut posibilități să am bani când am fost fotbalist. Am și pensia din Olanda care mă ajută foarte mult.

Cam 3.000 de euro, cam pe acolo. Mai trebuie să-mi plătesc și asistentele care au grijă de mine dimineața și mai am tot felul de cheltuieli, dar se duc și ăia. Cu acei bani reușesc. Din ăia 3.000 nu rămân așa mulți', a spus Mihai Neșu, pentru Golazo.

Citește și: Adela Popescu revine în televiziune. Ce spune despre proiectele pe care urmează să le aibă: „Mă simt foarte bine în pielea mea și mi se pare că știu foarte bine cine sunt și ce pot să ofer'

Citește și: Cine este Marius Troană, alias Beni, ispita de la Insula Iubirii 2024. Are 31 de ani și a făcut videochat din cauza lipsurilor materiale

Mihai Neșu a trecut prin mai multe drame în ultimii 13 ani

În ultimii 13 ani, fostul fundaș de la FCSB a trecut prin multe greutăți. Pe lângă nefericitul accident care l-a trimis în scaun cu rotile, părinții săi au decedat și s-a spus că fosta sa soție 'a dat bir cu fugiții', însă Mihai Neșu a depășit fiecare dramă cu capul sus și și-a dedicat viața pentru ajutorarea copiilor cu dizabilități.

Acum ceva timp, Mihai Neșu a vorbit despre accidentul său şi despre lecțiile învățate în urma tragediei prin care sufletul i-a fost atins de mâna lui Dumnezeu.

„E foarte greu de înțeles, fiindcă noi în general ne luăm sau judecăm oamenii sau îi vedem după aparențe, după ceea ce se vede din afară, cum e viața lor, cu ce se ocupă, ce face, ce are, câți bani are. Cam așa judecăm noi oamenii și așa tindeam și eu să-i judec.

Doar că accidentul ăsta m-a învățat un lucru: omu-i format din trup, minte și suflet. Şi sufletul e componenta cea mai importantă a omului și atunci, practic, fericirea care o căutăm noi toți în materie, în lucruri, ea de fapt se găsește în sufletul nostru și noi suntem fericiți, doar atunci când sufletul e liniștit, împăcat.

Sufletul nu-i liniștit de la bani, nu-i liniștit, de la mașini, de la averi, de la nu știu eu câte lucruri de-astea materiale. El poate să fie fericit o fracțiune secundă atunci când ți le cumperi. Dar fericirea pe care o căutăm noi toți ține practic de Dumnezeu să ne-o dăruiască.

Și eu am învățat cu accidentul ăsta că atunci când Dumnezeu îți ia ceva, cum mi-a luat mie sănătatea care și ea un dar mare, îți întărește practic altă parte a componentei totale a ta, a omului.

Mie mi-a întărit sufletul și de asta consider eu că e o binecuvântare accidentul ăsta, fiindcă a umblat Dumnezeu acolo unde practic toți oamenii ar vrea să li se umble, să se îmbunătățească ceva, la sufletul lor. Și chiar dacă există suferința asta trupească, liniștea sufletească pe care o am după câțiva ani după accident înlocuiește sau ajută să se lupte cu suferința trupească și să treacă cu bine.

Cu atât mai mult e o bucurie și o binecuvântare accidentul ăsta pentru că mi-a scos în față o nouă viață, aceea de a ajuta copiii cu dizabilități și mi-a adus posibilitatea să îmi petec timp mult pe șantier mult timp cu copii cu dizabilități, care sunt o bucurie de nedescris dacă ajungi să-i cunoști', a spus Mihai Neşu în emisiunea Voi cu Voicu de la Antena 3 CNN. 

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton