Mihai Pocorschi, fondatorul Holograf, despre legătura lui cu Divinitatea, după 40 de ani de carieră: "Toate religiile comunică cu Dumnezeu prin muzică. Fiecare boală e în urma unui dezechilibru energetic"

 Radulescu Ruxandra
.

Mihai Pocorschi, despre legătura lui cu Divinitatea, după 40 de ani de carieră. Mihai Pocorschi, părintele fondator al trupei Holograf și VH2, este unul dintre cei mai respectați compozitori din muzica rock românească. Acesta a dezvăluit, în cadrul unui interviu cu Adrian Artene, că a simțit dintotdeauna prezența Divinității în timpul procesului de creație.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Mihai Pocorschi, 68 de ani, este unul dintre cei mai apreciați compozitori de muzică și cel care a pus bazele mai multor trupe de succes, precum Holograf sau VH2. După 40 de ani de carieră, acesta a dezvăluit cum legătura sa cu Divinitatea a devenit tot mai puternică, datorită procesului de creație muzicală. Acesta a menționat că energiile pe care oamenii le captează sunt esențiale în dezvoltarea anumitor boli.

mihai-pocorschimihai-pocorschi

Mihai Pocorschi, despre legătura lui cu Divinitatea, după 40 de ani de carieră

Mihai Pocorschi este de părere că procesul de creație nu poate fi explicat. Acesta crede că oamenii sunt capabili să capteze constant energie și că orice afecțiune din organism este cauzată de un dezechilibru energetic.

Citește și: Imagini emoționante cu Mioara și Oana Roman, din copilăria vedetei: „Am fost un bebeluș iubit. Mama era atât de frumoasă…”

Citește și: Mirela Vaida, despre subiectul Vulpița – Viorel Stegaru, la Acces Direct: „Am avut un sentiment de milă. Cred că vreo 40% dintre români nu au acces la educație, la un loc de muncă. Povestea era cusută cu ață albă și…'

Citește și: Diana Enache și-a botezat fiica, în mare secret. Cine sunt nașii nepoatei lui Adrian Enache și ce invitați surpriză a avut / IMAGINI EXCLUSIVE

Cine este Cosmin Natanticu de la Power Couple. Provine dintr-o familie cu cinci frați și a rămăs fără mamă la 19 ani

„Sunt lucruri pe care nu avem cum să le percepem. Universul comunică cu noi, există o energie. Este o energie permanentă în Univers. Captezi energie ca o antenă. De foarte multe ori când întinzi mâinile simți coloane de energie care apasă pe mâinile tale. Sunt persoane care știu să capteze energia respectivă, și să o transfere. Fiecare boală, sau durere din corp, este în urma unui dezechilibru energetic', mărturisește cântărețul, în podcastul lui Adrian Artene.

Mihai Pocorschi: „Toate religiile comunică cu Dumnezeu prin muzica”

Compozitorul și cântărețul Mihai Pocorschi susține că toate religiile, indiferent de perioadă sau zonă ori popor, se leagă de muzică.

„Oare de ce toate religiile comunică cu Dumnezeu prin muzica?! Toate religiile, de la șamanism, budism, ortodoxie, mahomedanims, totul se petrece prin muzică. Legătura lui Dumnezeu, indiferent cum L-ai numi, pentru că toate religiile undeva se întâlnesc, este prin muzică. Deci succesiunea aceasta de cifre (note de pe portativ -n.r.), pauze, practic supapa noastră de a plăcea sau de a nu plăcea ceva se întâmplă prin asta. Și se întâmplă și la muzica simfonică, muzica clasică. Tot ceea ce se întâmplă cu noi, de la naștere, botez și până la înmormântare, se petrece prin muzică. Muzica nu poate lipsi din viața mea, din viața noastră', mărturisește Mihai Pocorschi în podcastul „Altceva cu Adrian Artene'.

Mihai Pocorschi: „Un cântec destinat să fie iubit de oameni, îl scriu cam dintr-un foc”

Mihai Pocorschi mai spune că un creator de artă este ca un pahar gol care așteaptă să fie umplut pe măsură ce se dezvoltă.

Eu cred că un creator este un pahar gol, în care dacă el învață înțelepciunea, și are răbdare să aștepte, cineva toarnă din când în când ceva în el. De foarte multe ori, când scriu un cântec bun, un cântec destinat să fie iubit de oameni, îl scriu cam dintr-un foc. Adică, procesul de creație se produce într-un timp foarte scurt. După care, urmează perioada tehnologică, în care pui fel și fel de instrumente, dar lucrurile sunt destul de clare în momentul acela. Ajungi să dai acel cântec de la capăt, până te saturi, după care îl termini. Îl lași deoparte, pentru ceilalți, și revi peste două, trei săptămâni. Niciodată nu am reușit să rememorez procesul creativ și procesul tehnologic, ca și când acel cântec nu este al meu. Poate pare ciudat…', mai afirmă compozitorul.

FOTO: Facebook

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton