Scenaristul Mimi Brănescu dezvăluie cine i-a fost inspirație pentru personajele Celentano și Dorel din Las Fierbinți: "Sunt lucruri plecate de acolo, încercam să înțeleg de ce un sătean..."

 Dumba Gabriela
.

Mimi Brănescu a cunoscut succesul din postura de scenarist a serialului Las Fierbinți, de la Pro TV. Producția este inspirată din propria copilărie, ani din viață petrecuți pe ulițele din Lehliu, județul Călărași, astfel că niciun personaj nu s-a născut întâmplător. Mimi Brănescu dezvăluie cum i-a venit ideea să-i creeze pe Celentano și Dorel.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST GRATIS, AICI

În cadrul podcastului 'Altceva cu Adrian Artene', regizorul Mimi Brănescu a conturat portretul personajelor reale care l-au inspirat și care au dat naștere fenomenului Las Fierbinți. Care este, de fapt, legătura dintre personajele îndrăgite din producțiile sale, precum Firicel, Bobiță, Celentano, Gianina și Aspirina, și copilăria sa. 

Daniel-Perrone-in-Las-Fierbinti-2Daniel-Perrone-in-Las-Fierbinti-2

Cum i-a creat Mimi Brănescu pe Celentano și Dorel din Las Fierbinți

Inventatorul celebrelor personaje Firicel, Bobiță, Celentano, Gianina și Aspirina a acceptat invitația jurnalistului Adrian Artene de a discuta liber despre cariera sa de actor și dramaturg, dar și realitatea și sursa de inspirație a regizorul din spatele serialului 'Las Fierbinți'

'Nu am vrut să râd de ei (n.r. de personajele din realitate care l-au inspirat) am îmbunătățit personajele din serial. Am încercat să-i 'salvez', de fapt, am încercat să-i înțeleg de ce făceau ce făceau, de ce erau așa. Nu este asemănarea 100%. Sunt lucruri plecate de acolo, dar încercam să înțeleg de ce un sătean se îmbăta seară de seară.

Spre exemplu, Celentano de la mine din sat nu e cel din serial. Ăla nici nu bea, nu e un bețivan. Bea și el ca toți oamenii, dar m-am gândit că ar merge așa. Dorel nu făcea parte din gașca noastră, dar Dorel este peste tot. La două sate este câte un Dorel', a spus Mimi Brănescu în podcastul 'Altceva cu Adrian Artene'.

De 13 ani, Mimi Brănescu este căsătorit cu Mirela Oprișor, actrița care îi dă viață Aspirinei în Las Fierbinți. S-au întâlnit când amândoi au dat examen la teatru, iar ea a trebuit, la cererea profesorilor din comisie, să-și aleagă un coleg căruia să-i spună o poezie. Și l-a ales pe tânărul viitor student Mimi Brănescu.

Am avut o poveste de amor după care, că să zic așa, pe românește, i-am dat papucii. Și ne-am reîntâlnit, după opt ani, și cred că ne căsătoream a două zi. Fiecare și-a văzut de viața lui, dacă ne căsătoream atunci era altceva. Ne-am văzut și noi de viața de student, ne-am reîntâlnit și am devenit o familie', povestea Mirela Oprișor acum ceva timp.

Mirela și Mimi au împreună o fiică, pe Ana, care are 17 ani acum și spune că acasă sunt un cuplu normal, ca orice altă familie care nu este formată din actori.

Citește și: Monica Anghel a dezvăluit cine i-a descoperit, de fapt, talentul: „Ea a zis că sigur o să fac ceva în zona aceasta, se ocupa de toate toaletele mele de scenă'. Ce spune despre rivalitatea din showbiz și despre dezavantajele celebrității / EXCLUSIV

Citește și: Tora Vasilescu a vrut să renunțe la actorie, după ce a picat admiterea la Facultatea de Teatru: „A fost ca o predestinare. Am vrut să dau la Psihologie, dar regimul de atunci…' A reușit la a treia încercare / EXCLUSIV

Cum a ajuns actor Mimi Brănescu, scenarisul Las Fierbinți

Vorbind tot despre vremurile copilăriei sale, Mimi Brănescu și-a deschis sufletul și și-a amintit cum a ajuns să-și urmeze visul de a deveni actor. Atât părinții lui, cât și cei apropiați nu i-au oferit prea mult suport moral.

Tata a fost tâmplar. Avea un atelier. Tata n-a vrut niciodată, până târziu, să fiu actor. (n.r. Zicea) că nu e o meserie. Te însori, faci copii. „Tata e actor.. ce face? Se maimuțărește?”. Avea o relație destul de neclară cu ceea ce înseamnă actoria.

Și neamul.. tuturor le era ciudat: „Te faci actor?”. I-am explicat eu cum ar fi… Mi-ar fi plăcut să fiu fotbalist, pentru că îmi imaginam că sunt la fotbal. Nu am fost bun la fotbal, apoi am zis să mă apuc de cântat. Nici la cântat nu mă pricepeam prea bine. Apoi, mi-a organizat un pic viața ordinul de încorporare în armată. Începuse să-mi placă să nu fac nimic', a povestit Mimi Brănescu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton