Mioara Velicu împlinește 80 de ani și 60 de carieră: ”La vârsta asta, îmi doresc să fiu sănătoasă...” Ce eveniment grandios pregătește artista / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Mioara Velicu împlinește 80 de ani și 60 de carieră. Celebra interpretă de muzică populară își va serba la toamnă anii de viață, dar și de carieră, în cadrul unui spectacol organizat la Sala Palatului din București.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI

Mioara Velicu le-a spus un banc spectatorilor, a cântat în sârbă, cu Raoul, melodia artistei Neda Ukraden, supranumită Mirabela din Balcani. Artista a învățat să cânte în limba sârbă, de dragul acestei melodii.

https___www.cancan.ro_wp-content_uploads_2020_11_125956993_183428766662264_8136432158158046937_nhttps___www.cancan.ro_wp-content_uploads_2020_11_125956993_183428766662264_8136432158158046937_n

Citește și: Ce au făcut Mioara Velicu, Steliana Sima, Gelu Voicu și Mariana Căpitănescu la mormântul lui Benone Sinulescu, din Arad: 'Cred că ne-a văzut de acolo, de Sus…'. Locul de veci este foarte îngrijit și are multe flori / EXCLUSIV

Citește și: Elisabeta Turcu și Mioara Velicu au plecat în Iordania, pentru sărbătoarea de Bobotează pe stil vechi: 'Am primit un telefon de la un călugăr drag sufletului meu și…'/ EXCLUSIV

Citește și: Ce pensie primește Mioara Velicu, după 60 de ani de carieră: „Îmi ajung, aș putea să stau acasă'. De ce nu renunță la spectacole

Citește și: Anisia Gafton este extrem de mulțumită de rezultatul operației la nas, în ciuda numeroaselor critici: „Mă întinerește cu 10 ani. Eu m-am plăcut și înainte, mă plac și acum. Serghei îmi spune…”. Cum a reacționat logodnicul ei când a văzut-o imediat după intervenție / EXCLUSIV

Mioara Velicu a cântat în sârbă, cu Raoul, melodia artistei Neda Ukraden, supranumită Mirabela din Balcani

Mioara Velicu a cântat alături de Raoul, într-un spectacol al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, la Grădina Herăstrău. Cu acest prilej, celebra interpretă de muzică populară și-a anunțat admiratorii că va serba împlinirea a 60 de ani de carieră și 80 de viață, la toamnă, în cadrul unui concert la Sala Palatului. Artista a cântat live cu orchestra Teatrului de Revistă, condusă de Dan Dimitriu, dar a cântat și o melodie singură, fără acompaniament muzical.

'Vă mulțumesc din suflet. Bine v-am găsit. Vă mulțumesc din suflet că veniți la asemenea spectacole minunate. Iar eu sunt onorată să fiu la Teatrul de Revistă Constantin Tănase, pentru că îmi place să cânt live și îmi place. Vă rog frumos să aplaudați orchestra și pe domnul dirijor Dan Dimitriu. Și voiam să vă spun că anul acesta împlinesc 60 de ani de cântec și 80 de ani de viață.

Vă mulțumesc, și pe data de 30 octombrie o să fie la Sala Palatului un spectacol aniversar și să știți că, vă văd pe toți de aici, dacă nu veniți, aveți de-a face cu mine. Vă mulțumesc frumos și vă rog să îmi permiteți, la vârsta asta îmi doresc să fiu sănătoasă… Dacă îmi merge vocea, pot să cânt orice, pentru că dvs., publicul, m-ați făcut ceea ce sunt la ora actuală.', a declarat Mioara Velicu weekend-ul trecut, la spectacol.

Artista a început să cânte, tot live, dar fără orchestră, 'Balada Miorița', 'Pe-un picior de plai/Pe-o gură de rai…'.

Mioara Velicu are umor și știe să spună bancuri: 'Și, ca să fac acum o glumă…'

Interpreta de muzică populară le-a spus spectatorilor și un banc. 'Și, ca să fac acum o glumă, ce am auzit de curând… Cică era Ion cu Vasile. 'Măi, Ioane, eu când beau, nu mi-e frică de nimeni. Dar de nimeni nu mi-e frică'. 'Cum, dar nici de nevastă nu ți-e frică?' 'Măi, dar nu beau așa de mult!'. Așa că, o să cântăm acum, împreună. 'Hai Catrină și-mi arată'', a povestit Mioara Velicu.

Vedeta a pus la încercare publicul, să vadă cum cântă, și le-a dat note. Momentul a fost întrerupt de Vasile Muraru și de Valentina Fătu, care i-au dat niște cadouri. 'Măi, nu m-ați lăsat să văd mijlocul sălii cum cântă..', a zis Mioara Velicu. Ei au provocat și mijlocul sălii, iar Mioara Velicu le-a acordat nota 11 cu plus. În final, artista și cei doi actori l-au invitat în scenă pe Raoul.

Mioara Velicu a cântat în sârbă o melodie arhicunoscută, alături de Raoul

'Doamnelor și domnilor, cânt cu bucurie, alături de Mioara Velicu.', așa a prezentat-o și Raoul pe Mioara Velicu, după ce a interpetat câteva piese. Raoul și Mioara Velicu au interpretat celebra melodie 'Zora je', lansată de Neda Ukraden. Interpreta de muzică populară a cântat în limba sârbă.

'A cântat sârbește pentru dvs, Mioara Velicu', a spus Raoul la finalul piesei. 'Eu nu știu ce am spus, dar am avut dreptate', a declarat interpreta de muzică populară. 'Limbajul muzicii este unul universal. Acum ceva timp, Mioara… Noi suntem prieteni foarte buni, îmi permit să îi spun Mioara, dar dvs. să îi spuneți doamna Mioara.', spune Raoul. 'Mama Mioara', a completat artista.

'Mi-a spus că i-ar face plăcere să cântăm acest cântec împreună. Vă dați seama că pentru mine, și ca prieten și ca om și ca artist, a fost o mare bucurie, dar și o onoare în același timp. Am zis doar, dacă o să facem numai un cântec, o să zică lumea: 'Au făcut și ei o piesă, au punctat acolo… și nu e adevărat. Mai avem unul. Avem mai multe. Așadar, avem un cântec frumos, chiar dacă titlul nu e poate cel mai fericit, 'Blestemată să fii viață'. Dar e cel mai fericit, vă spunem noi…', a subliniat Raoul.

Ce pensie primește Mioara Velicu, după 60 de ani de carieră

Mioara Velicu și-a început cariera artistică în anul 1963, la vârsta de 19 ani. Un an mai târziu, a devenit solistă a ansamblului folcloric „Rapsodia Dunării’ din Galați, apoi și-a continuat cariera în cadrul orchestrei „Trandafir de la Moldova’ din Bârlad. Între 1980 si 1996, a facut parte din ansamblul „Ciocarlia’ al Ministerului de Interne din București. De aproape 30 de ani, Mioara Velicu a ieșit la pensie, însă a continuat să meargă la spectacole și cântări.

În 1996, Mioara Velicu și-a încheiat activitatea la ansamblul „Ciocarlia’ din București și a ieșit la pensie. Interpreta de muzică populară încasează lunar suma de 4000 de lei, bani care, spune ea, i-ar putea acoperi cheltuielile.

„Din 1996 am ieșit la pensie și vreau să mănânc pensia statului până… am o pensie bună, am 4.000 lei, îmi ajung, aș putea să stau acasă, să-mi plătesc dările, dar dacă pot să cânt de ce să nu câștig? De ce să nu-mi ajut copiii? Văd și viața altfel plimbându-mă la spectacole‘, spus artista, în emisiunea Rețeau de idoli de la TVR 1.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton