Mircea Baniciu, după moartea lui Nicu Covaci: "Drum lin! Regrete imense!". Au făcut istorie împreună în trupa Phoenix, dar s-au și certat de multe ori

 Dana Enache
.

Nicu Covaci și Mircea Baniciu. Un duo imbatabil, pe scenă, care a făcut istorie în industria muizcală din România. La mai puțin de jumătate de oră după ce s-a aflat că Nicu Covaci a murit, Mircea Baniciu a transmis un mesaj simplu, pe pagina lui de Facebook.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

O seară tristă pentru lumea artistică din România. Nicu Covaci a murit, azi, 2 august 2024, la spitalul din Timișoara, după câteva luni de internare și o operație complicată pe creier.

Reacțiile artiștilor și ale vedetelor întârzie să apară, dar Mircea Baniciu, fostul coleg de trupă al lui Nicu Covaci, în trupa Phoenix, a scris un mesaj de condoleanțe și regrete pe conturile lui de socializare.

Drum lin Nicu Covaci! Regrete imense! – este mesajul postat de Mircea Baniciu, după moartea lui Nicu Covaci.

Cei doi au făcut legendă, împreună, în trupa Phoenix, dar în ultimii ani nu au fost în cele mai apropiate relații.

nicu-covaci-770×540-3nicu-covaci-770×540-3

Citește și: Nicu Covaci, interviu emoționant în urmă cu un an: „Nu am familie, nu am copii, nu am decât Phoenix. Ani de zile…”

Citește și: Nicu Covaci a murit. Liderul trupei Phoenix s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, internat în spital: „Prin TOT ce ne-a lāsat Mostenire, Nicu Covaci este, de azi, Pururi, NEMURITOR!”

Citește și: Cristi Gram, chitaristul Phoenix, adevărul despre starea de sănătate a lui Nicu Covaci, după ce a fost iar internat: „Ultimele analize atestă faptul că răspunde pozitiv tratamentului pe care îl parcurge”

Citește și: Nicu Covaci a depus contestație la UCMR după ce a rămas fără pensie: 'Moculescu și-a dat arama pe față și a făcut o greșeală. A destăinuit că, de fapt, eu am fost pedepsit'! / EXCLUSIV

Cum s-au cunoscut Mircea Baniciu și Nicu Covaci

Nicu Covaci este cel care l-a remarcat pe Mircea Baniciu și i-a propus să cânte cu ei în trupa Phoenix. Mircea Baniciu a povestit tot episodul cu Nicu Covaci recent, într-un interviu exclusiv acordat revistei VIVA!. Cântam într-un club din Timișoara, ca folkist, în general coveruri, dar aveam deja și câteva piese proprii. Ei au observat că am priză la public și o voce foarte bună. M-au invitat la unul dintre party-urile lor și am cântat și acolo. Peste câteva zile, m-am întâlnit pe stradă cu Nicu, care mi-a spus să vin la repetiții, că avem treabă. Eu eram un fan Phoenix și mi s-a părut incredibil să ajung în locul lui Moni Bordeianu, care tocmai plecase în străinătate. Trupa veche se destrămase, de altfel, pentru că și Béla Kamocsa se orientase spre jazz, iar Nicu era în căutarea unor noi colegi. Împreună cu Nicu, Ioji și Costin – și, mai târziu, Țăndărică – am fost o trupă de vis – a declarat Mircea Baniciu, într-un interviu exclusiv pentru VIVA!

Cum s-au certat Mircea Baniciu și Nicu Covaci

Este de notorietate faptul că relația dintre Nicu Covaci și Mircea Baniciu a cunoscut multe suișuri și coborâșuri, cei doi certându-se și împăcându-se de mai multe ori. În ultimii ani, însă, relația lor nu a fost deloc apropiată, dar nu au mai existat nici certuri. De altfel, Mircea Baniciu ne-a declarat, în același interviu, că el a reușit să treacă peste animozități și că nu îi mai poartă pică fostului său prieten și coleg. În 1990, eram deja doi oameni total diferiți. A existat un entuziasm al reîntâlnirii, iar primele concerte au fost extraordinare, pentru că publicul știa fiecare vers. S-a ascultat mult Phoenix în anii 80 în România, în ciuda lipsurilor și a restricțiilor de tot felul, muzica Phoenix a fost prezentă în casele românilor. Însă, din păcate, după câteva concerte și câteva înregistrări, ne-am dat seama că ideile noastre erau diferite și, în final, fiecare și-a văzut de drumul lui – a declarat Mircea Baniciu, într-un interviu exclusiv pentru VIVA!.

Nicu Covaci a murit la 77 de ani, după o operație pe creier și multe luni de internare

Vestea morții lui Nicu Covaci a șocat pe toată lumea, în contextul în care toți cei dragi și care l-au cunoscut de-a lungul vieții așteptau declarații pozitive de la colegii lui de breaslă. Nicu Covaci a ajuns la Spitalul Judeţean Timişoara, în 22 martie 2024, unde a fost supus operaţiei pe creier, făcută de echipa medicului Horia Pleş, iar de aici au urmat multe momente de evoluție. Starea de sănătate a artistului se îndrepta spre bine, dar la un moment dat a fost interat de către familie într-un centru de îngrijiri din localitatea Săcălaz. Ulterior, în luna iunie, după ce a terminal şedinţele de radioterapie, Nicu Covaci a fost internat în Secţia ATI a Spitalului Judeţean Timişoara. În ultima vreme au urmat mai multe momente complicate pentru starea lui de sănătate, astfel că la aproape 5 luni de zile de la operația pe creier a încetat din viață.

Sursă foto: facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton