Mircea Dinescu a luat o decizie radicală în legătura cu restaurantul din Capitală. Scriitorul a hotărât să renunțe la cea mai recentă afacere a sa și ia în calcul posibilitatea de a se multa în Bulgaria. În ultimii ani, Dinescu s-a implicat în afaceri, dar și în emisiuni culinare. Perioada dificilă din ultimii l-a determinat pe jurnalist să ia o decizie dificilă.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!
Mircea Dinescu a devenit celebru în timpul evenimentelor din Decembrie 1989. Acesta a devenit un exponent al luptei împotriva președintelui Nicolae Ceaușescu. Ion Caramitru a fost cel care l-a prezentat ca fost disident și un apărător al drepturilor românilor, la Televiziunea Națională.
În vârstă de 71 de ani, Mircea Dinescu s-a apucat de afaceri de câțiva ani, având restaurant în București, o fermă de pui, o cramă și multe alte afaceri. Dar, în ultima perioadă, afacerile scriitorului nu au mai funcționat așa cum trebuie, motiv pentru care a fost nevoit să ia o decizie radicală.
Citește și: Mircea Dinescu scoate la licitație puloverul purtat la Revoluție:'Să câştig şi eu măcar ceva'
Citește și:Scandal între Mircea Dinescu și Gabriel Liiceanu:'A apărut scandalagiul, mitocanul, poftangiul'
Citește și:Cine este Johny Romano.Cum a ajuns să fie protejatul lui Connect-R
Mircea Dinescu și-a închis restaurantul din Capitală
Mircea Dinescu a decis să-și închidă restaurantul din Hala Traian. În ultima perioadă, scriitorul s-a axat pe afacerile sale, parte din ele în București, în domeniul restaurantelor. În ultimii ani, restaurantul său s-a confruntat cu o perioadă dificilă, iar Dinescu a decis să îl închidă. De asemenea, jurnalistul a mărturisit că vrea să plece în Bulgaria, unde se gândește să se stabilească. Restaurantul din Zona Hanul Traian preluase titlul uneia dintre emisiunile sale de televiziune, realizată timp de mai bine de un deceniu la TVR. Inaugurarea acestuia a avut loc în 2019, iar Mircea Dinescu era încrezătoro în șansele de reușite ale afacerii sale. La acel moment mai avea două restaurante care îi mergeau foarte bine „Lacrimi și sfinți’ și cel de la reședinta sa personală din Portul Cetate, Dolj.
„Am decis să abandonez restaurantul din zona Hala Traian. Nu i-a mers deloc bine în ultimii ani și am socotit că e cea mai bună măsură, pentru ambele părți. Am deschis acel restaurant în speranța că voi putea face ceva bun, cu puțin timp înainte de pandemia asta. Nu i-a mers deloc bine! Asta-i viața!’, a declarat Mircea Dinescu pentru impact.ro.
Mircea Dinescu: „Voi trece pe celălalt mal al Dunării'
Afacerile lui Mircea Dinescu nu au mai funcționat în ultima perioadă. Omul de televiziune a declarat că intenționează să renunțe la business-urile sale din România și să se mute în Bulgaria. Dinescu mai are un restaurant în Capitală „Politică și delicatețuri’, dar care continuă să funcționeze.
„Cum aceștia au dispărut de pe radarul nostru în ultima perioadă, au apărut problemele! În ziua în care nu voi mai putea ține niciun restaurant deschis, voi emigra la bulgari. Voi trece pe celălalt mal al Dunării și-mi voi schimba inclusiv cetățenia. Le voi cere bulgarilor să mă numesc Mircea Dinescov!’, a mai spus scriitorul.
Mircea Dinescu, de la om politic, la antreprenor
Mircea Dinescu a luptat împotriva comunistului Nicolae Ceaușescu, devenind celebru în timpul evenimentelor din Decembrie 1989. Pentru o lungă perioadă a făcut parte din Consiliul Frontului Salvării Naționale, alături de Iliescu, Petre Roman și Domokos Geza. Ulterior, Dinescu s-a restras și a revenit la prima sa pasiune: scrisul. Din 1990 până în 2019, Mircea Dinescu a scris aproximativ 10 volume de poezie și chiar unul despre rețete culinare. În această perioadă a devenit antreprenor și și-a deschis mai multe afaceri în București.
Sursa foto: Facebook