Mircea Lucescu, operat în Ucraina. Cum se simte și de ce i-a ales pe medicii ucraineni: "Când terminam meciurile, eram plin de sânge"

 Dumba Gabriela
.

Mircea Lucescu a fost operat la picior de coxartroză în Ucraina, a anunţat Dinamo Kiev. Clubul ucrainean a mai precizat că antrenorul român este într-o „dispoziţie excelentă”. Într-un comunicat oficial, echipa lui Mircea Lucescu a explicat și de ce antrenorul român s-a lăsat pe mâna medicilor ucraineni și nu s-a operat în România.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Mircea Lucescu a decis să se opereze în Ucraina şi nu în România sau o altă țară din Europa pentru a-şi arăta angajamentul şi susţinerea faţă de Ucraina şi poporul ucrainean. De asemenea, el a preferat să rămână aproape de echipă şi să monitorizeze procesul de pregătire, notează Dinamo Kiev.

Konferencja i trening Dynama przed meczem Dynamo Kijow – AEK LarnakaKonferencja i trening Dynama przed meczem Dynamo Kijow – AEK Larnaka

Cum se simte Mircea Lucescu după operație

Mircea Lucescu va începe recuperarea sub supravegherea medicilor din Kiev. Situaţia se află, de asemenea, sub controlul personalului medical al lui Dinamo, care îl va ajuta pe Lucescu să treacă printr-o recuperare rapidă şi de succes la Kiev.

Am decis să fac la Kiev intervenția chirurgicală, pentru că am încredere în doctorii ucraineni. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici„, spunea Mircea Lucescu.

Intervenția chirurgicală a durat 40 de minute, iar reputatul chirurg ortoped Oleksandr Kosiakov s-a declarat mulțumit de rezultate. Tehnicianul român de la Dinamo Kiev va mai sta 4-5 zile în spital, apoi va începe un program de durată pentru recuperare.

'Mircea Lucescu a fost operat! 

Intervenția chirurgicală de la piciorul stâng al antrenorului Mircea Lucescu a avut succes. Decizia de a face o operație în Ucraina și nu în țările europene a fost luată chiar de antrenorul principal, după meciul cu Șahtior pentru a-și arăta sprijinul față de Ucraina și poporul ucrainean.

Mai mult, acesta a vrut să fie alături de echipă și să monitorizeze antrenamentele elevilor săi. În viitorul apropiat, Lucescu va începe refacerea sub atenta supraveghere a doctorilor din Capitală, care încearcă să îl ajute să se recupereze cât mai repede. 

Antrenorul se află deja într-o stare excelentă, iar dispoziția sa este una foarte bună. Acesta a început să facă primii pași prin salon și salută echipa și fanii ei', au scris cei de la Dinamo Kiev pe Facebook.

Din cauza stării sale de sănătate şi a necesităţii de a fi operat de coxartroză, Lucescu a fost nevoit să-şi delege temporar atribuţiile către asistentul său Oleksandr Shovkovskyi.

Citește și:Dialog savuros între Cătălin Măruță și fiica sa, Eva, în direct, la Pro TV: „Ai venit să chiulești. Hai să începem mai repede'

Citește și: Cum s-au filmat Gabi Bădălău și Bianca Drăgușanu într-un club de pe litoral. Nu s-au ferit să-și arate dragostea în public

Citește și: Cătălin Scărlătescu, despre despărțirea de Doina Teodoru. S-au separat două săptămâni după America Express: „Pur și simplu am fugit. Când ne-am întors acasă…’

Mircea Lucescu: 'Am coxartroză. Când terminam meciurile, eram plin de sânge'

Durerile provocate de coxartroză, o degradare lentă și ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului, deveniseră insuportabile, iar „Il Luce' a trebuit să se opereze.

Coxartroza este reprezentată de degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului.

'A fost pauza echipelor naționale și am venit să fac un control medical să văd cum mai sunt. Am coxartroză și dureri. Noi am jucat pe terenuri foarte dure, tari, înghețate! Aveam și crampoanele făcute de noi, cu ținte.

Când terminam meciurile, eram plin de sânge! Când am ajuns la Dinamo, am avut primul cizmar special. Aveam 18 ani și atunci îi dădeam magazinerului ceva bănuți și el îmi dădea ghetele lui Pârcălab', a transmis Mircea Lucescu, la emisiunea 'Prietenii lui Ovidiu'.

Mircea Lucescu a avut în trecut probleme cardiace, suferind două preinfarcte, unul în 1992, când era la Brescia, altul în 2009, la Șahtior).

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton