Mircea Radu împlinește 56 de ani: „Când m-am născut, după câteva guri de aer, am început să strănut. Cei din sala de operație au râs, iar doctorul mi-a urat Noroc. Și am avut toată viața"/ Cum arăta prezentatorul la 21 de ani, când lupta la Revoluție

.

S-a considerat întotdeauna un om norocos, chiar dacă viața nu i-a fost scutită de pierderi. Mircea Radu are o familie de poveste și un traseu cu multe reușite în televiziune, dar cine face contabilizări. Astăzi, la 56 de ani, vârstă pe care o împlinește chiar azi, carismaticul prezentator mărturisește care sunt lucrurile pentru care se simte recunoscător, familia și cariera.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI


Mircea Radu se întoarce de fiecare dată cu gândul către momentele ce îl leagă de Valeriu Lazarov, cel care a înţeles într-un moment al vieții că drumul lui nu e legat de ştiri, unde își începuse ucenicia, ci de divertisment. L-a așezat la Cârma emisiunii din Dragoste și l-a făcut să lupte pentru visurile și împlinirile altora. L-a împrietenit rapid cu celebritatea.

Mircea Radu împlinește 56 de ani


Mircea Radu traversează o perioadă prosperă și azi, când munca în televiziune e profesia lui de o viață. El enumeră lucrurile pentru care merge în fiecare zi mai departe. „Când m-am născut, după câteva guri de aer, am început să strănut. Cei din sala de operație au râs, iar doctorul mi-a urat ‘Noroc!’ Și am avut toată viața; încă am – o familie sănătoasă, o profesie pe care o iubesc, colegi cu care râd, prieteni buni, dușmani puțini și slab pregătiți.

Apoi, după ce am fost luat din brațele calde ale mamei, ea și-a întors privirea spre geam. Începuse să ningă. Era prima ninsoare din acel an’, spune Mircea Radu, pe o rețea de socializare, acum, la ceas aniversar.

Mircea Radu a luptat la Revoluție, la 21 de ani

S-a luptat întotdeauna pentru lucrurile în care a crezut și asta l-a ajutat să răzbată. Avea 21 de ani atunci când a plecat să lupte la Revoluție.

„În acel 21 decembrie aveam 21 de ani. Era soare şi un pic după prânz când am plecat de acasă cu gândul să ajung la Universitate unde se dădea cu tomberoane de gunoi în miliţieni – aflasem asta de la mama unui prieten, care adăugase: ‘Să staţi acasă! Că aici, în Centru, e prăpăd!’. Dacă ar fi zis sugrumată de emoţie sau ar fi urlat a disperare ‘E Revoluţie!’ nu aş fi mişcat un deget; dar la vârsta aia, în condiţiile alea, ideea de a bate rău autorităţile era un vis.


O şansă nesperată şi greu de presupus că s-ar mai fi ivit curând, deci trebuia să acţionez. Mi-am îmbrăcat paltonul de un gri-şobolan, lung, cu trei nasturi pe care nu-i încheiam niciodată şi am ajuns la Obor. Tramvaiul 21 încetinea ca să traverseze rondul, un om cu o căzăceasă pe cap târa spre casă un brad de Crăciun iar undeva în blocul care avea la parter magazinul Materna o femeie scutura cam fără chef o plapumă roşie. Au fost ultimele imagini de comunism pe care le-am văzut’, povesteşte Mircea.


Mircea Radu le-a ascuns adevărul părinților

Mircea Radu le-a ascuns adevărul şi părinţilor. Le-a spus că merge la o petrecere. Nu și-a dorit să știe că el visa la libertate, la o altă viață, lipsită de constrângeri.

„În Ajunul Crăciunului, mi-am minţit părinţii că plec la un chef. De fapt, m-am dus voluntar să pichetez Facultatea de Instalaţii. Am ajuns pe seară acolo şi în apropiere de miezul nopţii mi-a venit rândul să stau de veghe. Mi s-a dat postul de observaţie din podul facultăţii – eu şi un coleg urma să patrulăm prin pod, să notăm şi să raportăm orice mişcare suspectă am vedea prin vecinătate. Lui i-au dat o bâtă, mie o stinghie de lemn smulsă dintr-o bancă de şcoală, zona aia cu adanciturile pentru creioane şi calimară, pe care cineva scrisese cândva cu pixul ‘pid’, probabil ‘Hai Rapid’. Şi un fluier de plastic. Înarmaţi aşa, eu şi colegul meu urma să apărăm de terorişti facultatea', mai spune el.


Mircea Radu, despre pierderea mamei

Mircea Radu și-a pierdut mama în perioada în care avea cea mai mare nevoie de un părinte, la 25 de ani. Cea care i-a dat viață nu i-a putut urmări parcursul în televiziune. „S-a şters absolut totul şi am redevenit altcineva, am luat-o de la zero, ca un om care începe să înveţe să meargă, mărturisea Mircea Radu pentru OK! Magazine.

Amintirile mele cele mai frumoase de Crăciun sunt cele în care găseam sub brad o pungă în care erau portocale şi o jucarie. Atunci când eram copii şi nu eram înstăriţi. Culmea este că de multe ori mă refugiez în gândul ăsta, deşi copiii mei au acum foarte multe şi sub acelaşi brad şi eu găsesc cadouri simandicoase. Totuşi, fericirea mea este legată de acele vremuri, adauga Mircea.


Citește și: Adela Popescu a spus secretul căsniciei solide cu Radu Vâlcan: „Valori cât mai apropiate și putere de control când te apucă nervii mari' / EXCLUSIV

Citește și: Cum gestionează Cosmin Natanticu și soția lui tensiunile în cuplu. De ce l-a blocat Eliza pe comediant pe social media, în trecut: „Avem noi discuțiile noastre…’

Citește și: Cum i-au primit familiile pe Nicolai Tand și Sorin Brotnei, după ce s-au întors de la Asia Express: „Revederea a fost extrem de emoționantă. Ne-a luat puţin să ne reintrăm în normal, în primele zile nu vorbeam…' Cu ce coleg


Citește și: Cătălin Cazacu recunoaște că a suferit enorm după despărțirea de Ramona Olaru: „Singura inimă pe care eu am frânt-o cu adevărat a fost a mea'

Citește și: Teo Trandafir și Ilinca Vandici, reacție după ce Otniela Sandu a atacat-o pe Diana Munteanu, în direct, la Măruță: „Să zici de ea că ți se pare nesuferită?! Eu am rămas surprinsă, pentru că…’


Cum și-a cunoscut Mircea Radu soția

Mircea Radu este căsătorit cu medicul Raluca Olaru, care i-a dăruit doi copii, pe Tudor și pe Clara Elena. Prezentatorul și-a cunoscut jumătatea într-o librărie din Iași. Povestea lor a început pe neașteptate, dar durează de mai bine de 15 ani.

„Eram într-o librărie în Iași, îmi căutam Viețile Sfinților, volumul 4. Și cum stăteam eu așa, aplecat pe titluri, mi-a atras atenția un miros de parfum oriental. Vanilie, scorțișoară, coajă de portocală, ceva în zona asta. M-am întors și mă așteptam să dau peste o femeie, sau peste mai multe, purtând hijab. Dar nu, nu chiar.  În sensul că am dat de o fată cu părul și ochii negri, cu buze frumos conturate care părea arăboaică și care zăbovea în dreptul raftului plin cu cărți științifice. Am aflat ulterior că absolvise medicina la prestigioasa universitate Gr. T. Popa, din Iași.

I-am zâmbit, am întrebat-o dacă o pot ajuta, mi-a răspuns că nu (eram sigur, mă așteptam la asta). I-am zis zis că mă poate pune la încercare, mi-a zis că nu a intrat în librărie să pună la încercare pe nimeni ci să caute o carte. Aici m-am bosumflat. Nu în sensul că am pus o moacă lungă și mi-au căzut umerii, ci am făcut o pauză în care am tăcut și fixat-o cu privirea, apoi i-am zis că bine, fie după cum ziceți.

M-am depărtat, m-am dus la un raionul aflat în celălalt capăt al încăperii de unde am luat o carte pe care i-am adus-o. A pufnit-o râsul și gata, am știut că partida e câștigată. Restul e istorie. Volumul era The Lebanese Cookbook, o carte de bucate inspirată din celebra și foarte gustoasa bucătărie a Orientului Mijlociu’declara Mircea Radu pentru Fanatik.