Mircea Rusu a fost eliberat din închisoare: "Reiau azi salutul meu din ogradă". Motivul pentru care cântărețul hitului "Omul bun și pomul copt" a primit o condamnare de trei ani

 Dumba Gabriela
.

Mircea Rusu a fost eliberat din închisoare după ce a executat un an și jumătate din pedeapsa de trei ani. Mircea Rusu a postat zilele trecute pe Facebook un mesaj de salut pentru fanii săi, chiar din grădina de acasă, dezvăluind astfel că a fost eliberat din închisoare. Cântărețul hitului „Omul bun și pomul copt” primise o condamnare de trei ani de închisoare.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

La finalul lui ianuarie 2023, apărea în spațiul public informația că Mircea Rusu își va petrece următorii trei ani în închisoare pentru complicitate la delapidare. Era acuzat că în perioada în care a fost primar al comunei Band, județul Mureș, a complotat cu doi casieri să prejudicieze bugetul instituției cu peste 500 de mii de lei.

244421955_397063611799522_5469259814113534153_n244421955_397063611799522_5469259814113534153_n

Mircea Rusu, eliberat din închisoare. Primul loc în care a mers când a ajuns acasă

Mircea Rusu a efectuat jumătate din pedeapsă și a ajuns acasă, iar primul drum pe care l-a făcut a fost la mormântul părinților săi.

Reiau azi salutul meu din ogradă, locul conexiunilor optime cu lumea, cu cerul, cu cântul și cuvântul. Primul drum a fost la mica si ticu. Cu Paula, Gabi si Adi am aprins lumânari si am stat așa cu ei. Am adormit târziu în noapte iar acum trimit spre voi acest semn de bun găsit. Tuturor, sanatate siiubire!', este mesajul artistului după detenție, postat acum câteva zile.

Astăzi, Mircea Rusu a postat un mesaj de mulțumire pentru toți cei care l-au felicitat de ziua lui.

Ziua bună, vieții cunună! Cu mulțumiri că mi-ați fost alături de ziua mea cu urările voastre și gândurile bune. Vă mai amintiți acest cântec? Îl dedic păsărilor din fiecare. Sănătate și iubire!„, a scris Mircea Rusu pe Facebook.

Citește și: Iustina și Cornel de la Insula Iubirii, filmul împăcării, după ce amândoi au declarat la TV că s-au despărțit: ‘Cornel mi-a făcut asta intenționat, să rămân gravidă. Eu nu vreau…’. Era însărcinată înainte de începerea filmărilor?

Citește și: Fiica cea mare a lui Adrian Mutu a venit în România. Adriana are 18 ani, e superbă și seamănă leit cu mama ei, Consuelo / Ce mesaj i-a transmis fotbalistul

Citește și: Anamaria Prodan, atac dur la adresa lui Laurențiu Reghecampf, după ce le-a fost pusă poprire pe casa de la Sangov din cauza datoriilor lui: „Să-i fie rușine! Am muncit o viață să-l duc în vârful piramidei și a ajuns, în 3 ani, nimeni pe drum'

Citește și: Laurențiu Reghecampf, prima reacție după ce a câștigat procesul de defăimare intentat Anamariei Prodan: „Doamna pârâtă ar trebui să se focuseze pe relația ei, să-și găsească fericirea în iubire, nu în ură'. Ce replică i-a dat impresara

De ce a ajuns Mircea Rusu la închisoare

În vârstă de 68 de ani, Mircea Rusu a ajuns în spatele gratiilor la începutul anului trecut, după ce a fost găsit vinovat pentru implicarea sa într-o serie de infracțiuni financiare comise în timpul mandatului său de primar al localității Band din jud Mureș.

Autorul hiturilor „Omul bun și pomul copt' și „Iarba verde de acasă' a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru fiecare din cele două capete de acuzare de complicitate la delapidare. Totuși, având în vedere o condamnare anterioară pentru abuz în serviciu, judecătorii au contopit pedepsele, rezultând o sentință totală de trei ani.

Faptele pentru care a fost condamnat s-au petrecut în perioada în care Rusu a ales să se retragă din lumea muzicală și să devină primarul comunei Band, administrând astfel 11 sate din județul Mureș. În acea perioadă, artistul a complotat cu angajați ai primăriei pentru a prejudicia bugetul local cu aproximativ 500.000 de lei. Sumele lipsă au fost descoperite în urma unor controale ANAF, ceea ce a dus la incriminarea sa.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton