Monica Davidescu a rămas fără mamă când era foarte mică: "A părăsit lumea asta când eu aveam 3 ani și jumătate". Cine le-a crescut pe cele trei surori orfane

 Oana Pantazi
.

Recent, Monica Davidescu a povestit despre perioada magică a sărbătorilor, perioadă în care ea și cele două surori au fost lipsite de prezența caldă a mamei, care a murit când ele erau mici. Cu toate acestea, actrița are amintiri neprețuite din copilărie, în special din perioada Crăciunului.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Monica Davidescu s-a născut în Șotrile, Câmpina, acum 51 de ani, iar copilăria ei, marcată de pierderea prematură a mamei, a fost una modestă, dar plină de amintiri frumoase. Deși ea și surorile ei au rămas orfane de mici, tatăl lor și bunicii paterni s-au străduit să le ofere o copilărie normală, în ciuda lipsurilor în care se zbătea toată lumea pe vremea aceea. Din păcate, actrița povestește că nu are amintiri cu mama ei din perioada Crăciunului, iar asta deoarece era foarte mică atunci când aceasta a murit.

00

Monica Davidescu a rămas fără mamă când era foarte mică

Anii 1970, în plin avânt socialist, au fost unii cenușii pentru oamenii de rând, care se zbăteau în lipsuri și sărăcie. Monica Davidescu a rememorat recent perioada sărbătorilor și cum se sărbătorea Crăciunul la ei în casă. Deși nu aveau o situație materială bună, bunicul și tatăl lor se îngrijeau ca cele trei fetițe să aibă mereu brad de Crăciun. Un brad sub care se găseau întotdeauna și câteva portocale primite de tatăl ei de la serviciu, dar și câteva bomboane.

„Era întotdeauna un brad micuț, pe care tataie îl aducea din pădure și tata îl  așeza pe masa din camera de oaspeți. Aveam o singură instalație cu 12 becuri, noi agățăm nuci, mere, cele 10 globulețe,  decorațiunile din hârtie și o beteală de pom.  Înfrumusețam crenguțele cu smocuri de vată”, a povestit actrița pentru Unica.ro.

Citește și: Ce reguli stricte îi impun Aurelian Temișan și Monica Davidescu fiicei lor, la 12 ani: „O pun să se spele, să citească, să își facă temele. Nu are voie să…’

Citește și: Ce meserii a avut Monica Davidescu, înainte să devină actriță: „Când ești născut la sat, înveți să faci de toate'

Din nefericire, Monica Davidescu a rămas orfană de mică, rolul fiind preluat de bunica paternă, care și-a crescut nepoatele alături de fiul ei, așadar cele trei surori au avut parte întotdeauna de Crăciun cu brad și cu mâncăruri tradiționale.

„Nu am amintiri cu mama de Crăciun. A părăsit lumea asta când eu aveam 3 ani și jumătate. Bunica din partea tatălui a fost figura maternă pentru noi, cele trei surori. De Crăciun aveam mereu ciorbă de porc și sarmale, iar desert aveam cozonac făcut de o mătușă, la noi în casă”, a continuat ea.

Cât despre cadourile pe care le găseau sub pom, acestea erau de fiecare dată lucruri utile…

„Întotdeauna primeam ceva ce ne era de folos, ce nu mai aveam. O căciulă sau mănuși, un maiou de piele sau o cămașă de școală. Caiete și cărți pentru școală. Nu prea erau jucării”, a mai spus Monica Davidescu pentru sursa citată.

Cum își educă Monica Davidescu și Aurelian Temișan fiica adolescentă

Monica Davidescu are o carte de vizită de invidiat și este o actriță extrem de iubită de public. Asta poate și pentru că, în afara vieții profesionale prodigioase, are o viață de familie exemplară, formând un cuplu superb alături de Aurelian Temișan de nu mai puțin de 27 de ani. Recent, Monica ne-a povestit care sunt provocările într-o familie de artiști, dar și cum e să fii părinte de adolescentă. Iată cum își educă Monica Davidescu și Aurelian Temișan fiica, pe simpatica Dora!

„Încerc să o învăț să separe binele de rău, fără să o țin într-un balon de sticlă. O protejăm și îi arătăm exemplele tangibile din jurul său, și bune, și rele, ca pe viitor să ia singură deciziile și să aleagă mereu calea bună. Și, în general o las să facă propriile alegeri și să înțeleagă că dacă lucrurile nu se termină cum vrea ea nu înseamnă că se termină rău”, a spus Monica pentru VIVA!

Și cum ambii ei părinți sunt actori, nu ar fi exclus ca Dor să se îndrepte spre aceeși profesie, însă mama ei spune că, orice ar alege fiica ei, ar face-o fericită.

„Are voce, cântă frumos, are măsură, dar deocamdată nu se îndreaptă către cântat. Face cursuri de actorie încă de la 4 ani, dar, deocamdată, sunt doar pentru a-și ascuți atenția distributivă. Îmi doresc să devină ce își dorește ea și să fie fericită cu alegerea pe care o face”, ne-a mai spus actrița.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton