Monica Pop, bolnavă de cancer, a răbufnit după moartea Ronei Hartner: "Incredibil, a stat două luni fără tratament"

 Dumba Gabriela
.

Monica Pop își pune multe întrebări după moartea Ronei Hartner. Ea însăși bolnavă de cancer, medicul Monica Pop nu înțelege de ce artista nu a fost operată în Franța, acolo unde se afla sub supraveghere medicală. Monica Pop nu înțelege de ce Rona Hartner nu a primit tratament timp de două luni, deși a vizitat mai mulți specialiști francezi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rona Hartner s-a luptat de mai multe ori cu cancerul, boală care a tot recidivat. După ce a reușit să depășească problemele de la colon, actrița a suferit de cancer la plămâni și creier. „Am o tumoare de 5 centimetri la plămâni și 7 tumori pe creier', spunea actrița în vară. Din păcate, pe 23 noiembrie, Rona Hartner a închis ochii într-un spital din Franța.

img-3.jpg2_-3img-3.jpg2_-3

Monica Pop, revoltată după moartea Ronei Hartner. Și ea suferă de cancer

Monica Pop pune la îndoială profesionalismul medicilor francezi, care au avut-o sub supraveghere pe Rona Hartner.

„Sunt consternată din ambele poziții (n. red cea de doctor și cea de pacient bolnav de cancer).

Și vă spun și de ce. În primul rând pentru că nu m-am așteptat. În al doilea rând eu consider, poate că greșesc, dar este opinia mea, a unui om care, pe lângă că sunt medic, sufăr de aceeași boală. Din păcate boala este aceeași și nu m-am așteptat niciodată să se întâmple așa, mai ales că vorbea așa cum vorbea. Din ceea ce a relatat ea, la un moment dat a început să tușească, a tot tușit două luni, s-a dus la Paris, la toți specialiștii și au zis că nu are absolut nimic, a spus medicul Monica Pop în cadrul emisiunii lui Cristi Brancu.

Celebrul medic spunea că ea însăși se confruntă cu această boală și nu poate înțelege cum Rona Hartner a stat două luni fără tratament care ar fi putut face diferența, în opinia acesteia.

S-a întors în țară și în ziua respectivă au pus diagnosticul de metastaze pulmonare. Deci incredibil, a stat două luni fără tratament, eu n-am auzit așa ceva, vreau să vă spun că nu știu cine și cum a condus tratamentul acesta oncologic, e foarte important de știut lucrul acesta. A pierdut două luni de tratament… S-a întors la Paris, acolo a avut niște speranțe, am auzit-o vorbind și era foarte veselă pentru faptul că metastazele cerebrale s-au redus, erau chiar în remisie.

Asta e ceea ce am auzit ultima dată că a spus ea și toată lumea s-a bucurat, vă dați seama. Ea a fost convinsă că a depășit (n. red boala). Nu știu nimic despre această metastază care am înțeles că a crescut și nu înțeleg de ce nu a fost operată. Eu fac tratament cronic și în urmă cu câteva zile am fost într-o rezervă în care era o doamnă în aceeași situație, operată de metastază cerebrală și era foarte bine. Făcea tratament, dar era foarte bine.

Și n-am înțeles, poate că nu am eu toate datele. Nu înțeleg de ce nu a fost operată, nu înțeleg nimic. Și îmi pare foarte rău că s-a întâmplat așa pentru că realmente ea și toată lumea din jur a sperat că va fi salvată. Uite că s-a întâmplat așa… A mers extraordinar de repede, acum o lună de zile era bine„, a mai spus Monica Pop.

Citește și: În ce relații au rămas Bebe Cotimanis și Florina Mărcuță, la 5 ani de la divorț: „De dragul fiului nostru…’

Citește și: Ilinca Obădescu și-a dat demisia de la Kanal D, după 10 ani: „Îmi va lipsi agitația din redacție…’ / A fost protagonista unor momente virale pe Tik Tok

Monica Pop i-a încurajat mereu pe bolnavii de cancer să nu renunțe la luptă

Monica Pop a vorbit deseori despre lupta sa cu cancerul de colon, în speranța că le va da putere bolnavilor de cancer.

'Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite ('boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare'). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv. Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum!

Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare', a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton