Monica Pop trage un semnal de alarmă după lupta dură cu cancerul: "Nu m-am dus la timp la spital pentru că am zis că e colon iritabil. Aveam dureri așa de mari, că mi-a făcut morfină ca să poată să mă examineze"

 Dumba Gabriela
.

Monica Pop a fost operată de patru ori de cancer și a reușit să învingă boala, însă trage un semnal de alarmă în privința simptomelor înșelătoare pe care mulți oameni le neglijează. Monica Pop susține că ea nu a mers la doctor decât atunci când se simțea foarte rău și era convinsă că este vorba despre un colon iritabil, în nici un caz cancer.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

După ce a reușit să învingă de două ori cancerul, medicul oftalmolog Monica Pop a ajuns să cunoască foarte multe lucruri despre această boală nemiloasă și povestește ce a făcut ca să treacă mai usor peste ea. În plus, Monica Pop îi sfătuiește pe oameni să facă regulat controale medicale și să nu lase bolile să ajungă în stadii avansate.

dr-monica-pop-1024×576-1dr-monica-pop-1024×576-1

Cum a aflat Monica Pop că are cancer și ce îi sfătuiește pe oameni

Monica Pop a vorbit deschis despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat și a tras un semnal de alarmă după ce ea a ajuns în stare gravă la spital.

„Vreau să vă spun că eu sunt una dintre victimele, într-un fel a neglijenței, pentru că am avut niște tulburări digestive și le-am interpretat ca fiind colon iritabil. Și îmi treceau aceste tulburări cu tratamentul de colon iritabil. Sigur că este mult stres la conducerea unui spital, sunt multe probleme.

Astfel că nu m-am dus la timp la spital, pentru că am zis că e colon iritabil. Aveam o prietenă, o actriță care îmi zicea: Du-te și fă o ecografie!, iar eu îi răspundeam să își vadă de scena și rolul ei și să mă lase în pace pentru că eu doar colon iritabil am', a zis Monica Pop în cadrul emisiunii 'În Oglindă'.

Monica Pop a întâmpinat și dificultăți, ba chiar a fost la un pas de moarte, după ce a făcut șoc anafilactic.

„Și nu m-am dus la medic și a debutat totul printr-o peritonită. Nu vreau să știe nimeni niciodată ce înseamnă la nivel simptomatic asta! De abia am ajuns la Spitalul de Urgență. Una din colegele mele, Dorina Bunea, l-a chemat pe Mircea Beuran. I-am zis că dacă pune mâna pe mine îl omor, așa dureri mari aveam! Și mi-a făcut o morfină și a putut să mă examineze. Asta a fost greșeala mea, că nu m-am dus din start la investigații medicale', a spus Monica Pop.

Medicul Monica Pop a considerat că are un colon iritabil, neștiind de fapt că problema este cu totul alta.

„Vă spun, încă o dată, am fost convinsă că aveam colon iritabil. Și sigur că diagnosticul diferențial este o problemă în medicină. Și am fost convinsă că este colon iritabil. Repet, îmi treceau acele tulburări, crampe ș.a.m.d. cu tratamentul de colon iritabil, cu Debridat, cu antispastic și ce mai luam și totul era în regulă. Uite că nu a fost în regulă. Și e greșeala mea, repet', a zis Monica Pop.

Citește și: Bianca Drăgușanu, pictorial de modă alb-negru în Revista VIVA!, în ipostaze cum nu a mai fost văzută. Cum a pozat / EXCLUSIV

Citește și: Pepe, pictorial de colecție alături de toată familia: Pepe Jr, Rosa, Maria și soția lui, Yasmine. Cum se împarte între carieră și rolurile de tată și soț

Monica Pop îi sfătuiește pe oameni să meargă des la controale medicale, încă de la primele simptome

De asemenea, Monica Pop a tras un semnal de alarmă și cu privire la medicii de familie, care de multe ori nu răspund la telefon, deși pacientul se află, poate, într-o urgență. Printre altele, medicul i-a sfătuit pe oameni să își găsească medici de familie cu care rezonează, medici care își înțeleg pacienții și care se interesează de starea de sănătate a acestora.

„De asta am hotărât să vorbesc, ca să spun oamenilor să nu facă precum am făcut eu, din punctul meu de vedere, cu niciun organ. Să se ducă la medic profilactic. Eu nu m-am dus nici la curativ. În primul rând, eu spun oamenilor lucruri pe ei nu le știu și anume: Sunt mulți oameni care nu au o relație bună cu medicul de familie.

Prin urmare, ei trebuie să știe că obligația legală de a sta la un medic de familie este de 3 luni. După 3 luni, oricine poate să își aleagă medicul de familie oriunde dorește. Dacă cineva vrea să aibă medic de familie la Baia Mare e treaba lui. Trebuie să înțeleagă și medicii de familie asta. Adică eu doresc să spun că este voie să mergi la orice medic de familie vrei!', a mai spus Monica Pop.

Monica Pop: „Medicul de familie trebuie să fie aproape de pacient”

Monica Pop este conștientă că mulți oameni nu au o relație apropiată cu medicul de familie, primul care ar trebui să fie alături de pacient, încă de la simptomele primare.

„Apoi, mai este o problemă mare. Medicii de familie trebuie să știe asta! Dacă au făcut facultatea asta și ai meseria asta trebuie să răspunzi la telefon! Sunt foarte mulți care în situații de urgență nu răspund la telefon! Nu mi se pare normal.

S-au întâmplat multe nenorociri din cauza asta. Deci, medicul trebuie să fie aproape de pacient, să îi răspundă și să îl sfătuiască, așa cum consideră! Sunt medici de familie care lucrează 7 ore, alții 2 ore sau unii care lucrează mai nimic și nu mi se pare normal!

Deci, omul trebuie să își caute un medic cu care să se poată înțelege. Asta e pentru lucruri generale, dar încă o dată vă spun. Profilaxia ar fi extraordinar de importantă pentru oameni, în general, și dacă ei înțeleg ceea ce am spus eu. Din punct de vedere oftalmologic, să meargă la clinica teritorială, nu la un spital, niciodată, decât dacă au ceva grav, Doamne ferește! Deci, spun că trebuie un consult profilactic pentru că se pot descoperi multe', a mai spus dr. Monica Pop.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton