Monica Tatoiu are o pensie cu 4.000 de lei mai mare, după recalculare: "Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă"

 Dumba Gabriela
.

Monica Tatoiu face parte din acea categorie de pensionari norocoși, care vor primi o pensie mai mare, din această toamnă. Astfel, fosta patroană Oriflame România a primit o mărire de 4.000 de lei după recalculare și și-a exprimat nemulțumirile cu privire la noul sistem de pensii din România.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

În timp ce unii pensionari s-au trezit cu pensia micșorată, iar alții cu măriri de zero lei, Monica Tatoiu este norocoasă și va primi și mai mulți bani de la stat, începând cu 1 septembrie 2024. Cu toate astea, Monica Tatoiu nu este mulțumită de modificările aduse sistemului de pensii.

3588206318841324082970175818988908582535168n3588206318841324082970175818988908582535168n

Ce pensie va încasa Monica Tatoiu din toamnă, după recalculare

Suma pe care o va lua Monica Tatoiu, din toamnă, când vor ajunge pensiile refăcute, va fi mai mare de 22.000 de lei. Monica Tatoiu a mărturisit că va lua 4.000 de lei în plus. Și soțului ei, Victor, îi crește pensia, cu aproximativ 500 de lei.

Dat fiind că trece de pragul de 2.000 de lei, suma va fi impozitată, așa cum a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Totodată, Tatoiu ne-a zis că această lege nu va fi, însă, pe placul celor care au lucrat în condiții vitrege, cei mai afectați fiind mai ales minerii.

„Legea asta intră în vigoare la 1 septembrie. Nu poate să fie atacată decizia în instanță până atunci. Pe de altă parte, ai doar 45 de zile de la primire și multe plicuri nu au data poștei! Atât eu, cât și soțul meu, am primit deciziile de recalculare. Eu am 337 de puncte. 331 de puncte de contributivitate plus restul, de stabilitate. Mie mi-a crescut pensia cu 4.000 de lei. Soțului meu are 26 de puncte în total. I-a crescut cu 500 de lei. Și, trecând de 2.000 de lei, diferența i-o impozitează', a dezvăluit Monica Tatoiu pentru fanatik.ro.

În continuare, Monica Tatoiu trage un semnal de alarmă cu privire la cei defavorizați de lege. „Legea îi defavorizează pe cei care au lucrat în condiții grele de muncă. Minerii au beneficiat de un indice de corecție care îi avantaja. Acest indice de corecție a dispărut. În unele cazuri, au dispărut puncte de contributivitate din cauza introducerii eronate a datelor la unele case de pensii. Acest lucru este caz penal. 

Când am întrebat ministrul câte puncte de contributivitate au fost în sistem până la 31 august și câte vor fi după, nu a putut să spună sau s-au eschivat. Numărul de puncte din sistem se utilizează la stabilirea bugetului de cheltuieli al României în aceste patru luni din 2024. Voci avizate susțin că o parte din acești bani nu au fost bugetați', ne-a mai spus Monica Tatoiu.

Situația va afecta mai toată lumea.„Sunt probleme cu sistemul de pensii în toată lumea. Generația care are cum 30 de ani nu va putea trăi din pensie peste 40 de ani', este previziunea sumbră făcută de Monica Tatoiu.

Citește și: Monica Tatoiu nu mai lucrează ca profesoară, dar nu a renunțat complet la meserie: „Încă dau meditații gratuit, fac orientare școlară și profesională’ / EXCLUSIV

Citește și: Ce concluzie a tras Monica Tatoiu după cele două divorțuri: „În viață, pe lângă romantism există și o mare doză de ghinion

Citește și: Cum a reacționat Monica Tatoiu când fiul ei i-a spus că nu crede în Dumnezeu: „Este cinic de nu se poate, singura mea greșeală pe care nu știu să o repar…

Monica Tatoiu recunoaște că și-a neglijat familia pentru carieră

Monica Tatoiu este nu doar o femeie de afaceri de succes, ci și o personalitate evervescentă, care spune mereu lucrurilor pe nume. Unul dintre punctele nevralgice ale vieții sale a fost relația cu fiul ei, care a avut de suferit pe vremea când ea se ocupa de afacerea cu cosmetice.

„Da (n.red. a recunoscut că este milionară). Să știi că totul are un cost. Copilul meu a crescut cu cei doi șoferi ai mei și cu femeia de serviciu, îmi reproșează asta și multe dintre defectele lui sunt pentru că eu nu am avut timp de el. Știi cum e să faci naveta la New Delhi săptămânal?

Dar, pe lângă banii mei, care sunt toți în România, dorm liniștită noaptea, nu am făcut șmecherii, am și o pensie de  22.000 de lei. Eu sunt foarte deșteaptă și modestă și am putut să devin bogată fără să fur. Un mesaj pentru tineri: Nu trebuie neapărat să furi, ca să devii bogat și nu toți bogații sunt toxici, cum zice fata lui Mask, că trebuie toți împușcați’, a povestit Monia Tatoiu, în cadrul unui podcast.

Tatăl ei a fost un cardiolog renumit, iar de la un moment dat a început să câștige foarte bine, însă în primii ani de viață Monica Tatoiu nu a dus-o pe roze.

„Eu am muncit timp de 15 ani, mi-am distrus familia aproape, m-am îmbolnăvit. Copilul meu și acum îmi reproșează, dar l-am întrebat, jucăriile și școlile cine i le plătea? Dar îmi spune „Mama, aș fi preferat să te am lângă mine, nu trebuia să mă dai la școala Americană, dar să-mi citești seara’, așa mi-a spus el. Sunt milionară cu niște costuri.

Am avut întotdeauna bani, nu am știut ce înseamnă lipsa, de la vârsta de 17 ani. Până atunci, am făcut baie în lighean și am dormit cu tata, mama și fratele meu într-o singură cameră și brusc tata a câștigat foarte mult, pe vremea aia lua 85.000 de lei pe lună. Tata avea pacienți de la Budapesta, Beldrag, Viena’, a mai spus Monica Tatoiu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton