Motivul pentru care Dana Rogoz nu i-a luat un telefon mobil fiului ei. Vlad are 10 ani: „Sunt regulile fiecărei familii"

 Tudorache Simona
.

Dana Rogoz nu le-a interzis copiilor ei accesul la tehnologie, însă timpul pe care Vlad și Lia îl pot petrece pe un gadget este unul limitat. Dacă fiica ei are trei ani și acest lucru poate fi controlat mult mai ușor, cu Vlad lucrurile se mai schimbă, pentru că el are cărți în engleză de citit pe tabletă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Cu toate astea, vedeta încearcă să îl facă să se bucure cât mai mult de copilărie, așa că la 10 ani nu are propriul lui telefon mobil. Vlad poate petrece 30 de minute pe un gadget în timpul zilei și o oră în weekend. El este luat de la școală de actriță sau de soțul ei, regizorul Radu Dragomir, de aceea telefonul nu a devenit o necesitate pentru el, mai ales că la școală nu au voie cu ele.

dana-rogoz-6dana-rogoz-6

Câte ore petrec copiii Danei Rogoz pe un gadget

Dana Rogoz supraveghează cu atenție timpul pe care Lia și Vlad în petrec pe un gadget, iar ei nu au făcut niciodată presiuni pentru ca orele alocate să fie mărite.

„Au vârste diferite, în primul rând. Evident că lucrurile stau diferit. Vlad are 10 ani, Lia are 3 ani, evident că au conținut diferit la care se uită. Nu le-am interzis accesul nici la telefon, nici la televizor, însă nu au gadget-urile lor. La Vlad, deși are colegi care au deja telefon mobil, nu mi s-a părut necesar să aibă telefon. Dacă au nevoie, ne cer nouă.

Vlad e în altă etapă, are anumite teme pe care le primește pe diferite aplicații, trebuie să citească cărți în limba engleză. Tehnologia a intrat în viața lor și nu este ceva de care să ne îngrozim! Chiar cred că poate să fie folosită înțelept. La Lia este, într-adevăr, mai simplu: Nu mai merge, s-a stricat!'. Încă crede acest lucru, iar televizorul poate să fie oprit.

Cu Vlad, în schimb, e clar pus cronometrul, are 30 de minute pe zi, o oră în weekend. Uneori renunță singur la cele 30 de minute! Am avut o regulă la care tot revenim, într-o perioadă a funcționat foarte bine. Când avea mai mult timp avea voie la gadget-uri timp de 30 de minute dacă citea 30 de minute înainte. A citit foarte multe cărți', spune Dana Rogoz, pentru Ego.ro.

Citește și: Maia Morgenstern, despre credință și familie: „Părinții au fost atei! Bunicii, profund religioși”. Ce religie are actrița din filmul „Patimile lui Hristos”

Citește și: Cum a reacționat Andreea Marin când a fost întrebată despre iubitul fiicei sale: „La vârsta aceasta avem doar prieten” / Violeta i-a făcut tânărului o declarație de dragoste într-un video

Citește și: De ce nu vrea Andreea Bălan să se căsătorească acum cu Victor Cornea: „Pentru unele este doar un obiectiv de atins. Pentru mine…”

Citește și: Sebastian Dobrincu, diagnosticat cu o boală autoimună: „Am avut nopți când plângeam în pat de durere. Pentru mine, somnul este sfânt”

Când o să îi ia Dana Rogoz un telefon fiului ei

Actrița crede că Vlad va avea nevoie de un telefon atunci când o să vină singur de la școală și trebuie să ia legătura cu ei. „La școală nu au voie, cei care au telefoane mobile trebuie să le lase undeva. I-am explicat că în anumite familii poate că telefonul este necesar, poate că părinții sunt despărțiți și trebuie să comunice. Sunt regulile fiecărei familii. La noi nu este necesar. Dacă la un moment dat se va întoarce singur de la școală, iar când o să crească o să simțim nevoia unui telefon ca să ne sune, să ne spună că este în siguranță, OK, vom discuta atunci.

Îl ducem noi la școală, îl luăm noi, nu simte nevoia unui telefon. Are un ceas pentru vacanțe, prin care putem să îl urmărim. Îi oferă un plus de siguranță și de independență. Dacă vrea să meargă mai departe de noi îi zic: Sigur, e OK! Dacă e, ne găsim!'. E un fel de plasă de siguranță mai mult psihică. Nu vreau să îi transmit că lumea e îngrozitoare și nu se poate mișca până la magazinul din colț.

Noi o făceam și nu cred că lumea e mai rea sau mai periculoasă decât era când eram noi mici! Cred că suntem puțin mai speriați. Pentru situații de genul, când o să fie cazul, în clasele mai mari, să se întoarcă singur de la școală probabil o să introducem și un telefon. Altfel, nu îi văd rostul! Are aplicațiile de la școală instalate pe telefonul meu, al lui Radu, dar și pe tableta din casă', mai spune Dana Rogoz.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton