Motivul terifiant pentru care familia britanică nu zboară în același avion. Curând, Prințul George nu va mai putea călători cu tatăl lui!

 Oana Pantazi
.

Puțini s-au întrebat probabil de ce membrii familiei britanice nu fac mai multă „economie” în privința zborurilor, dar iată că există un motiv întemeiat pentru care aceștia iau avioane separate…

Moartea recentă a lui Kobe Bryan într-un accident dramatic de elicopter a readus la iveală niște reguli de la care, de câteva ori, chiar și familia regală britanică s-a eschivat. Familia Ducilor de Cambridge a zburat de mai multe ori împreună, în Canada, Polonia sau Germania, dar se pare că Prințului William, lui Kate Middleton și celor trei copii ai lor le va fi interzis curând să mai zboare împreună.

Conform unei reguli impuse la Buckingham, când Prințul George va împlini 12 ani, tatăl său, Prințul William, va fi obligat să zboare separat de fiul său. Motivul este simplu și are legătură cu tradițița regală. William și George sunt al doilea și al treilea moștenitor în linie directă la tron, cei doi urmându-i Prințului Charles, după ce Regina Elisabeta a II-a se va retrage.

În caz de tragedie, țara nu poate rămâne fără conducător

Tradiția regală britanică spune că moștenitorii la tron trebuie să călătorească separat, în cazul în care s-ar întâmpla un eveniment tragic urmând să fie asigurată succesiunea la tron de către următorul membru al familiei în linie directă. Evident, nu numai Ducilor de Cambridge le va fi interzis să zboare împreună, ci și Prințului Charles și fiului său Prințul William. De această regulă se ține cont și în SUA, unde președintele și vicepreședintele nu circulă niciodată împreună cu același avion.

De altfel, și Kobe Bryant, care a pierit recent într-un accident de elicopter – conform The Sun și People -, avea o înțelegere cu soția să nu zboare niciodată împreună, pentru ca, în caz de accident, cel rămas în viață să se poată ocupa de familie. Din nefericire, inevitabilul s-a produs, starul NBA pierind alături de fiica lui de 13 ani…

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton