Nadia Comăneci are o rețetă specială de sarmale pentru masa de Paște: "Facem în fiecare an o sărbătoare în familie"

.

Nadia Comăneci este celebră pentru rețeta ei specială de sarmale, preferatele fiului său, Dylan. Nadia Comăneci este campioană și în bucătărie și iubește să gătească pentru familia ei, iar pentru că sărbătorește Paștele de două ori, atât pe cel catolic, alături de soțul ei, Bart Conner, cât și pe cel ortodox, gătește de două ori bunătățile tradiționale.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!


„Zeița de la Montreal’ a sărbătorit Paștele catolic împreună cu Bart Conner – cel care îi este partener de viață din 1996 – și Dylan Paul, băiatul lor de 17 ani, iar acum se pregătește să-l marcheze cum se cuvine și pe cel al ortodocșilor.

Ce rețetă de sarmale are Nadia Comăneci pentru masa de Paște

Nadia Comăneci pregătește sarmale pentru Paște după o reteță inventată de ea, dar a descoperit că rezultatul este foarte apreciat de familia ei.


„Facem în fiecare an o sărbătoare în familie, e rar când ne adunăm cu toţii, din toate colţurile lumii. Masa tradiţională e complexă, ei vor curcan, eu fac sărmăluţe cu curcan, sărmăluţe în foi de viţă, pentru că aşa am învăţat de la mama. Am descoperit anul trecut că băieţelul meu iubeşte sarmalele.

În acestea pun carne tocată de curcan (carne slabă care nu îngraşă), ceapă (jumătate o călesc, jumătate o pun crudă) şi puţin orez la final. În loc să folosesc bulion, pun sos de salsa (se ştie că ardeiul iute ajută la slăbit). Eu prepar toată compoziţia şi împletitura, iar dedesubt adaug varză murată, cumpărată la borcan, tăiată de-a gata’, dezvăluia Nadia Comăneci în urmă cu câțiva ani, pentru click.ro.

Citește și: Cum a sărbătorit Nadia Comăneci 45 de ani de la primul 10 din istoria gimnasticii. A îmbrăcat iar costumul de campioană

Citește și: „Ne mai înfuriem. Când ne lovim cu vorbe, avem aceeași manieră. Dacă îi dau să-l doară, o simt la fel când o întoarce…’ Cum gestionează Theo Rose și Anghel Damian certurile


Citește și: Lecția pe care Laura Cosoi a învățat-o după pierderea mamei sale. Cum le-a explicat fetițelor ei că nu-și vor mai vedea bunica: „Uneori, mai plâng noaptea după Buni Li…’/ EXCLUSIV

Nadia Comăneci le gătește americanilor bucate tradiționale moldovenești

Nadia Comăneci spunea acum ceva timp că adoră să gătească în Statele Unite ale Americii, unde locuiește de mai bine de trei decenii, preparate din zona Moldovei. Mama a fost cea care a avut grijă să-i insufle această pasiune.


„Îmi place să gătesc, în special preparate din zona Moldovei. Am învăţat de la mama şi pot spune că mă simt chiar foarte bine în bucătărie. Salata de vinete pe care am făcut- o pentru masa de Paşte s-a mâncat în câteva minute’, a mai spus Nadia Comăneci.

Preparatul-vedetă de pe masa de sărbătoare este, însă, salata de vinete, preferata familiei sale.

„Eu serbez Paştele de două ori. O dată cu soţul şi băiatul meu, Bart şi Dylan, şi a doua oară de Paştele Ortodocşilor. Şi, pentru că deja am serbat Paştele catolicilor, băieţii mi-au cerut un preparat care le place foarte mult. Şi anume salata de vinete. Motiv pentru care am trecut la treabă’, spunea Nadia Comăneci, în trecut.


La un moment dat, Nadia Comăneci spunea că salata de vinete o întoarce în copilărie.

„Gătesc două lucruri pentru familia mea – unul este salata de vinete cu garnitură de ardei copți. Este ușor de făcut și este bună acum, așa cum era și atunci. Celălalt preparat sunt sărmăluțele în foi de viță. În copilărie, mama făcea sarmale din carne de porc și vită, acum eu le fac din carne de curcan. Am adaptat rețeta pentru că este mai sănătos’, a povestit Nadia Comăneci.


Fosta gimnastă face în continuare foarte mult sport. Merge la sala de forță, dar uneori intră și în cea de gimnastică pentru exerciții, dar și chiar pentru câteva mișcări de dans.