Nadine, despre traumele copiilor orfani luați acasă de familii doar de sărbători: "Se va întoarce la a fi singur și neglijat. După o săptămână, schimonosit de atâta mascaradă, copilul revine la casa de copii"

 Dumitrache Laura
.

Nadine este una dintre cele mai cunoscute vedete de la noi, iar de ani buni locuiește în Franța, alături de soțul și fiul său. Actrița a avut o copilărie dramatică, deoarece a crescut la orfelinat și a avut nevoie de ani de terapie pentru a scăpa de amintirea acelei perioade. Pentru că apropie sărbătorile de iarnă, Nadine a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, despre copiii orfani care sunt luati de familii în pragul sărbătorilor și adusi inapoi la orfelinat.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Nadine a crescut la orfelinat după ce mama ei a murit și bunica a decis să o ducă la un centru de copii. Actrița nu a uitat nimic din ce a trăit acolo, deși a făcut ani de zile terapie. Recent, Nadine a postat pe rețelele de socializare un mesaj despre copiii din orfelinat, care a devenit viral.

nadinenadine

Nadine consideră că e o tortură să duci un copil orfan de sărbători într-o familie și apoi să îl aduci înapoi la orfelinat. Vedeta trage un semnal de alarmă și le recomandă celor care vor să aducă acasă copiii de la orfelinat, doar pentru zilele de sărbătoare, să nu mai facă acest lucru.

Citește și: Nadine s-a mutat în America, după ce a studiat în Franța și a dat BAC-ul la 44 de ani. Ce face vedeta în Los Angeles: „Și azi am visuri mărețe. Am venit pentru…'

Citește și:De ce refuză Nadine să revină în atenția publică. Cum reacționează artista când lumea nu o recunoaște: „Cine sunt eu pentru tine? Zero barat!'

Citește și:Cătălin Zmărăndescu s-a împăcat cu fiul său, Mihai, după ce nu și-au vorbit 6 ani: 'Zici că mi-a ridicat Everest de pe umeri. Eram ferm convins că nu voi face pasul, dar…'

Citește și:Simona Halep a recunoscut că este dezamăgită de Patrick Mouratoglou și a vorbit despre posibila retragere din tenis: „Încrederea mea a fost zdruncinată. Este o catastrofă

Nadine, despre traumele copiilor orfani luați acasă de familii doar de sărbători

Nadine avea doar șase ani când mama ei a murit și bunica a decis să o ducă la orfelinat. Acolo, artista a trăit momente dureroase care au marcat-o pe viață. În prezent, Nadine trăiește în Franța, alături de soțul și fiul ei, dar nu a uitat momentele cumplite prin care a trecut în copilărie. În prag de sărbători, vedeta a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, despre copiii orfani luați în casele unor familii de sărbători și aduși înapoi în orfelinat. Nadine consideră acest lucru o tortură pentru acești copii și recunoaște că a făcut mult timp terapie, dar tot nu a scăpat de amintirile din acea perioadă.

Nu știu dacă se mai practică torturarea orfanilor de sărbători cu luatul acasă de buni samariteni și adusul înapoi la finalul sărbătorilor. Dacă încă se mai întâmplă, permite-mi să explic:Un om (cuplu/familie) îl aduce acasă pe un copil de la casa de copii pentru că așa cred ei că e bine pentru acel copil – să vadă și el cum e într-o familie. Intenția este una bună, la prima mână, însă efectele asupra copilului sunt devastatoare.1. Cei mai mulți copii știu cum este într-o familie. Știu ce înseamnă să aibă frați, părinți, bunici, un brad, unchi și mătuși. Ei însă nu mai au toate astea pentru că ceva s-a întâmplat și nimeni nu vrea să-și asume copilul. Familia samariteanului este o nostalgie dureroasă, cu atât mai mult cu cât după sărbători se va întoarce la a fi singur și neglijat.

2. Cei care nu știu ce înseamnă o familie o vor vedea pe cea a bunului samaritean și își vor dori să facă parte din ea, și aici se complică dramatic lucrurile pentru acel pui de om al nimănui.„, a scris Nadine pe Facebook.

Nadine: „Copilul va fi urât de ceilalți pentru că petrece sărbătorile într-un alt loc”

În continuare, Nadine a declarat că cei mici vor crede că vor fi adoptati de acele familii, dar vor fi dezamăgiti în momentul în care vor fi aduși înapoi la orfelinat. Mai mult, vedeta a mai spus că nu toti copiii sunt luati de unele familii, iar acest lucru poate declanșa ura împotriva celor care merg de sărbători într-un alt loc.

Copilul va pleca în înghiontiturile jucăușe și pline de pizmă ale celorlalți copii care nu au fost atât de „norocoși' să fie și ei aleși pentru a-și petrece sărbătorile în sânul unei familii iubitoare.Odată ajuns la casa samariteanului, va primi o cameră, un pat, un loc să-și pună hăinuțele. Va primi și câteva cadouri, îmbrățișări și multe priviri milostive.Va fi centrul atenției, spre frustrarea copiilor samariteanului, care nu vor înțelege ce e așa mare lucru cu acest copil care vine și ocupă atât de mult timp și spațiu în familia lor', susține vedeta.

Nadine știe ce simte un copil orfan și este de părere că aceștia vor suferi foarte mult în momentul în care cineva le va oferi un cămin pentru câteva zile. Aceștia își vor face planuri mari și vor aștepta în zadar să fie adoptați de familia respectivă. Orfanul însă nu va observa mai nimic din toate câte i se întâmplă. Orfanul va trece prin toate cu grija de a nu greși cu ceva, astfel încât să nu-l ducă înapoi. În consecință, va avea grijă să nu mănânce prea mult, să nu vorbească prea mult, să nu consume prea multă apă, să nu doarmă prea mult, să nu lase nicio urmă a prezenței sale. Dacă nu lasă nicio urmă, dacă nici nu se observă ca există, dacă e ca și cum nu ar fi, atunci ce motiv ar avea să îl întoarcă la casa de copii?După o săptămână, schimonosit de atâta mascaradă, copilul revine la casa de copii cu promisiunea că îl vor mai lua și altă dată. Și copilul așteaptă. Trece anul, iar samariteanul a văzut cum e cu o fetiță, acum vrea și să dea șansa și unui băiețel, pentru că așa are el suflet mare.Copilului care încă așteaptă i se va fi confirmat că nu este suficient de bun pentru a rămâne într-o familie. Nu merită efortul de a i se face loc într-o familie. Se va face mare și…', adaugă Nadine.

Nadine a făcut terapie vreme de 5 ani

Vedeta a suferit foarte mult după ce și-a pierdut mama și a fost dusă de bunica ei la orfelinat. Nadine a povestit că a avut de ani de terapie pentru a se vindeca de traumele la care fusese supusă, considerând multă vreme că nu merită să aibă o familie. Ei bine, soțul ei a reușit să îi schimbe această viziune.

Cinci ani de terapie nu mi-au ajuns pentru a pricepe că merit să am o familie. Că merit efortul de a mi se face loc într-o casă.De fapt, mi-au ieșit toate astea atunci când eu am făcut casa și când, mulțumesc lui Dumnezeu, am găsit un om care să mă iubească exact așa cum sunt. Altfel, încă îmi mai așteptam samaritenii. Acum îi înțeleg, nu aveau informație. Credeau că ne fac un bine, când de fapt au mai bătut un cui în viitoarele noastre depresii profunde.Soluția: Dezvoltă o relație reală cu copilul. Nu te duce doar de sărbători, du-te și în restul anului. Ajută copilul la lecții, află despre viața lui, vorbește cu el, cunoaște-l și rămâi constant. Constanța va face diferența în calitatea vieții acelui copil, dar și a relației voastre. Orfanul nu dă doi bani pe sărbătorile vieții dacă prețul este să vină, să i se dea pe la nas cu cât de bine poate fi la alții, pentru că apoi să se întoarcă la orfelinat', încheie Nadine.

Sursa foto: Facebook


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton