Nicolae Botgros, despre atmosfera din Moldova, în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina: „O mână o avem deja pe valiză”

 Martin Lorena
.

Nicolae Botgros, despre atmosfera din Republica Moldova, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Atacurile armatei ruse continuă să provoace ravagii în Ucraina. În acest context, și oamenii din Republica Moldova se simt intimidați și speriați, ținând cont de apropierea teritorială. Iată ce spune artistul basarabean Nicolae Botgros despre întreaga atmosferă!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Nicolae Botgros este unul dintre artiștii basarabeni care și-au arătat public îngrijorarea, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Acesta susține că oamenii din Republica Moldova stau, în permanență, cu frică, din cauza apropierii teritoriale. Iată ce a declarat acesta despre situația actuală din Chișinău!

Nicolae-Botgros-1Nicolae-Botgros-1

Acesta a oferit mai multe detalii cu privire la situația actuală din Republica Moldova. Se pare că oamenii sunt panicați și speră ca războiul să nu ajungă și pe teritoriul lor.

Citește și: Cum arată acum fetele adoptate de Elena Cârstea, după 14 ani în America.Sanda și Adriana sunt militari în armata Statelor Unite

Citește și: Cum arată Elena Cârstea, la 13 ani de când s-a mutat în America. Fetele ei sunt realizate profesional acolo:cea mică s-a înrolat în armată / IMAGINI emoționante

Citește și: Medicii din Rusia i-au cerut lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare, să oprească războiul cu Ucraina:„O mișcare politică inumană

Citește și: Gemenele cuplului Valentina Pelinel – Cristi Borcea au împlinit 3 ani:’O imensă fericire’

Nicolae Botgros, despre atmosfera din Republica Moldova, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina

Nicolae Botgros susține că oamenii din Republica Moldova sunt exterm de panicați de întreaga situație dintre Ucraina și Rusia. Acesta susține că se uită la vecinii lor și se gândesc că în viitorul apropiat, ei le vor lua locul.

„Stăm cu frică, nici încolo, nici încoace. Nu știm ce ne așteaptă și ne gândim la ce e mai rău. Plus că peste tot s-a instalat deja o mare tristețe! Ne uitam la ucrainenii ăia săracii, dar cred că mai toți ne gândim că ne va veni și nouă rândul, poate mai devreme decât ne imaginăm. Nici nu cred că putem scăpa, când avem de-a face cu un om care a trăit ca un sălbatic, pe drum, și care acum conduce destinele unui popor', a spus Nicolae Botgros pentru impact.ro.

Cântărețul susține că oamenii din Republica Moldova se așteptau ca după terminarea pandemiei, să se întoarcă la viața lor normală. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil, din cauza atacurilor rusești împotriva Ucrainei.

„Noi toți am sperat că după pandemia asta vom avea timp să ne tragem un pic sufletul. Dar mai ales să ne bucurăm de viață. Însă, de câteva zile, teama a luat locul tuturor speranțelor noastre. Am observat asta și la concertul de 1 martie, când am cântat în deschiderea , aici la Chișinău. Am simțit publicul că nu e cu sufletul doar la spectacol. Oamenii ar vrea să se distreze, să uite de nebunia care a fost cu pandemia asta, dar bolii i-a luat locul războiul!', a adăugat acesta.

„Astea nu sunt condiții de viață'

Nicolae Botgros susține că tot ceea ce se întâmplă în acest moment în Ucraina reprezintă un adevărat calvar. El a subliniat cazuri precum cele a oamenilor care trăiesc de câteva zile în buncăre, fără mâncare, dar și despre copiii născuți în condiții vitrege.

„Mergeam parcă altfel la lucru, în fiecare dimineață, chiar și cu  pandemia asta, mai ales în ultima perioadă. Știai că se va sfârși, că e foarte aproape finalul. Dar acum a apărut la orizont războiul. Când îi vezi pe cei din Kiev că trăiesc de zile bune în buncăre și că nu mai au ce mânca realizezi repede că astea nu sunt condiții de viață. Ca să nu mai vorbesc despre cazurile de naștere a unor copii în asemenea condiții. Urâciunea războiului pare să se întindă repede și în direcții neașteptate!', a mai spus el pentru sursa citată.

Nicolae Botgros are prieteni în Ucraina

Nicolae Botgros susține că în ultima perioadă nu a mai putut vorbi atât de des cu prietenii săi din Ucraina. Cu toate acestea, în clipele în care a discutat cu ei, aflat că situația este una din ce în ce mai rea.

„Am vorbit chiar ieri cu un fost coleg, care trăiește la Jovti Vodî. A trebuit să se întoarcă când a început nebunia. Pe la ei nu e încă mare gălăgie, dar se așteaptă oricând. În schimb la Kiev toți cunoscuții îmi spun că lucrurile sunt din ce în ce mai grele. Am acolo rude, prieteni, medici, ba chiar și oameni simpli cu care m-am împrietenit după un spectacol sau altul! Numai în pielea lor să nu fii!', a continuat el.

„O mână o avem deja pe valiză'

Nicolae Botgros susține că majoritatea oamenilor din Republica Moldova au deja „o mână pe valiză'. Acesta a recunoscut că va merge în România la prietenii săi, în cazul în care războiul va invada și Chișinăul.

„O mână o avem deja pe valiză. Dacă se întâmplă ceva, nu avem altă variantă. Iar eu mă consider un tip norocos, căci am rude, cumetri și mulți prieteni în România. Din acest punct de vedere, nu-mi fac griji, voi avea unde să stau. Dar alții?', a încheiat el interviul.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton