Nicolae Furdui Iancu, despre relația cu părinții săi: "Mama era suficient să ne spună: Lasă, dacă nu ascultați, vine el taică-tu acasă!"

 Dumba Gabriela
.

Nicolae Furdui Iancu a copilărit la țară, la bunici, în Alba Iulia și este foarte atașat de cele trăite în primii ani de viață, iar despre relația cu părinții vorbește cu emoție și respect. Mama artistului de muzică populară a fost mereu prezentă mereu în viața lui și a surorii sale și a reușit să suplinească lipsa tatălui, deoarece acesta era conducător auto și toată ziua era plecat.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În trecut, Nicolae Furdui Iancu a povestit că provine dintr-o familie simplă, iar tatăl lor era singurul care lucra, în timp ce mama se ocupa se creșterea lui și a surorii sale. Marele artist de muzică populară s-a născut într-o familie cu frica lui Dumnezeu, care i-a insuflat credința și dragostea de țară.

177037_519945498017834_2076044728_o177037_519945498017834_2076044728_o

Nicolae Furdui Iancu a fost foarte apropiat de părinții săi, care îi sunt model de viață

În cadrul podcastului Cu ai mei, realizat de Iuliana Tudor, Nicolae Furdui Iancu a povestit despre cea care i-a fost model prin felul de a fi și de a se comporta în ziua de azi. Mama lui, prezentă mereu în viața artistului și a surorii sale, a reușit să suplinească lipsa tatălui, deoarece acesta era conducător auto și toată ziua era plecat.

„Mama mea a fost model, în felul meu de a fi și de a mă comporta, ea a avut greutate. Tata era foarte mult plecat. Nu am beneficiat de prezența lui. Tata era conducător auto. Pleca dimineața la ora 5 și se întorcea seara, nu avea ore fixe de 8 ore de serviciu.

Eram în prezența lui doar în weekenduri, el era scurt, doar duminica, atunci se muncea și sâmbăta. Suplinea mama, reușea. (nr. lipsa tatălui) Mama era suficient să ne spună: „Lasă, dacă nu ascultați, vine el taică-tu acasă.', a povestit Nicolae Furdui Iancu.

Regulile stricte nu au lipsit din familie, mai ales atunci când urma perioada de mare sărbătoare.  În momentul în care pregăteau de post, toată vesela era spălată și dezinfectată cu cenușă ca să nu mai rămână urme de grăsime animală. Se intra în post și se gătea doar de post, fie de Crăciun, fie de Paște, de Sfântul Petru, de Sfânta Maria. În general postul Paștelui care e cel mai lung și cel mai sever', spunea Nicolae Furdui Iancu în trecut.

Citește și: Cum și-a descoperit Carmen Ionescu pasiunea pentru actorie, deși părinții aveau alte planuri privind profesia ei: „Dovadă că făceam un liceu cu profil economic…’/ Primul lucru pe care l-a făcut când a luat admiterea, după ce a dat de 8 la Teatru – EXCLUSIV

Citește și: Magda Catone, despre căsnicia cu regretatul Șerban Ionescu. Cum a cerut-o în căsătorie: „Ne uitam la el ca la un personaj, o persoană de neatins. Mama a fost foarte îngrijorată cum de mă mărit așa…’ / EXCLUSIV

Citește și: Cu ce a deranjat-o Jador pe Teo Trandafir, când a fost invitat în emisiunea ei: „E mai agitat pentru gustul meu. A venit peste mine în fotoliu. Începe să facă…'

Nicolae Furdui are o casă superbă în Alba Iulia, pe care a decorat-o ca în copilăria lui

Nicolae Furdui Iancu are o casă în județul Alba, regiunea unde s-a născut, locuință unde colecționează amintiri de familie și unde celebrează spiritul românesc.

Încă de mic copil mi s-a insuflat această dragoste față de proprietate, dragoste față de familie, pentru că de aici se naște dragoste față de poporul tău și față de țara în care te-ai născut. Părinții mei erau oameni simpli. Tata era conducător auto, nu mai e în viață, mama încă trăiește. Mama era casnică, o familie de muncitori. Eu mai am o soră, doi copii’, spunea Nicolae Furdui Iancu, într-o emisiune TV.

Nicolae Furdui Iancu are o mulțime de amintiri cu bunicii săi, care au avut grijă de el până la vârsta de cinci ani.

„Am avut o copilărie frumoasă (…) Mergeam în vacanțe la bunici. Eu în jurul meu nu am văzut decât câmp și pădure, umblam desculț vara, prin iarbă, prin rouă. Bunicii mei aveau animale, aveam grijă de animale. De mic asta am văzut în jurul meu’, a mai declarat interpretul de muzică populară.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton