Nicolai Tand, totul despre perioada în care a lucrat la Cannes și Saint-Tropez ca ospătar și a servit vedete A-list, în tinerețe: "Jennifer Aniston m-a întrebat cum mă cheamă, că nu vrea să îmi zică 'ospătare'"

 Oana Pantazi
.

Înainte de a deveni faimos în România, Nicolai Tand a muncit și s-a specializat ani buni în Franța. Carismaticul chef a rememorat recent întâlnirile speciale de care a avut parte pe când lucra într-un restaurant din Cannes, unde a muncit ca ospătar și a servit actori ca Jennifer Aniston, dar și alte celebrități A-list.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

Cu glasul lui molcom de ardelean și umorul caracteristic, e o plăcere să-l asculți pe Nicolai Tand povestind. Deși a gătit pentru nenumărate celebrități de-a lungul timpului, începuturile sale au legătură cu ospătăria, pentru că, mai întâi, faimosul chef a servit la mese într-un restaurant unde mâncau vedete de talia lui Jennifer Aniston sau Bono.

Nicolai Tand a lucrat la Cannes ca ospătar și a servit vedete A-list

Nici pentru Nicolai Tand începuturile în profesie nu au fost ușoare, pentru că, la fel ca și celialți colegi ai săi de breaslă care au ajuns departe, a pornit de jos. La început, a servit la mese, dar nu oriunde, la Cannes și la Saint-Tropez, unde a avut parte de clienți celebri. Printre ei s-a numărat și faimoasa Jennifer Aniston, care nu doar că i-a cerut părerea în privința meniului ales, ci a vrut să afle și cum îl cheamă.

Citește și: Laura Cosoi și Cosmin Curticăpean au făcut o petrecere triplă pentru fiicele lor. Cum arată torturile pregătite pentru Rita, Lara și Vera: „Fiecare și-a ales o tematică potrivită vârstei’

Citește și: Cum s-a înțeles Carmen de la Sălciua cu mama Geta pe vremea când era măritată cu fiul ei, Culiță Sterp: „Pe parcursul căsniciei noastre chiar am…’

„Am lucrat un sezon la Cannes și la Saint-Tropez. La Cannes aveam la o masă pe Bono. El e foarte bun prieten cu Penelope Cruz. Pe Karl Lagerfeld, Helena Christensen, o manechină nordică foarte frumoasă și era cu ei John Galliano. La o măsucă micuță acești oameni erau. La mine mâncaseră deja, era 00:00-01:00, veniseră la un pahar.

Jennifer Aniston, când am servit-o m-a întrebat cum mă cheamă, că nu vrea să îmi zică „ospătare'. M-a întrebat ce îi dau de mâncare. Când întreabă lumea ce vrei să mănânci, trebuie să întrebi ce îți place ție, în primul rând. Noi avem carne albă, carne roșie, avem legume, paste, risotto, cam ce ai vrea. Jennifer Aniston a zis că vrea un pui. Aveam în momentul ăla un pui în stil asiatic. Era un pui făcut la aburi, foarte sănătos. I-am recomandat un vin alb”, a povestit Nicolai Tand în podcastul Gând la gând cu Teo.

Nicolai Tand trăia pe străzi și vindea ziare, înainte să fie celebru

Nicolai Tand, chef-ul care apare în fiecare zi la Neața cu Răzvan și Dani are o viață de film. Acum este un chef celebru și respectat, însă în tinerețe a trecut prin momente grele și nu se rușinează să povestească, cu umor, că la un moment dat a mâncat conserve pentru pisici sau a făcut duș în baia comunală.

„Cum să nu faci foamea? Eu am mâncat și conservă de pisici. Când am stat în Italia, să trec în Franța, aveam un băiat de la asociații de unde dădea de mâncare gratis și-mi dădea o caserolă, un iaurt, un fruct, dormeam în niște parcări abandonate de mașini.

N-am avut nimic când am mâncat conservă de pisici. Știu că mergeam la Paris și stăteam la o casă părăsită, părăsită însemnând că mureau bătrânii, nu avea curent, stăteam pe acolo o lună, două, până se prindeau vecinii. Nu aveam o locație fixă’, a povestit Nicolai Tand în podcastul găzduit de Mihai Morar pe YouTube. 

Pentru că nu avea bani și trebuia să supraviețuiască, Nicolai Tand vindea ziare, în timpul zilei, la periferia Parisului, împreună cu alte persoane, apoi se retrăgea în casele părăsite, ale unor bătrâni care mureau.

„Ziua vindeam ziare. Mergeam în afara Parisului, ne plimbam, vizitam, magazinele la care vindeam ziare se închideau la ora 12.

Iar la ora 1 ne strângeam toți care vindeam, mâncam, luam un suc, să nu stăm în casele alea părăsite, apoi mai plecam seara. Făceam baie la baia comunală. Făceam baie de două ori pe săptămână, să mergem la biserică, o biserică românească. Dacă aș scrie cu detalii, aș face o carte’, a continuat Nicolai Tand.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton