Nicu Covaci, poveste de dragoste de 39 de ani cu poloneza Ivona: "Mi-a schimbat definitiv viața". Cum a cunoscut-o liderul Phoenix pe femeia care l-a făcut fericit până la finalul vieții

 Dumba Gabriela
.

Nicu Covaci a avut-o alături, până la finalul vieții, pe Ivona, poloneza de care s-a îndrăgosit la prima vedere în urmă cu 39 de ani. Liderul Phoenix spunea, la un moment dat, că Ivona i-a schimbat definitiv viața. Nu s-au căsătorit niciodată și au ales să trăiască „liberi, dar împreună”, Nicu Covaci fiind convins că acesta a fost și secretul relației lor fericite.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Nicu Covaci s-a însurat, de nevoie, în 1976, cu o olandeză, pentru că voia să părăsească România și astfel îi era permis să plece legal din țară. A locuit la soția lui din acte timp de doi ani și jumătate, în Amsterdam, însă nu au fost niciodată uniți de sentimente. Femeia care i-a cucerit inima și i-a stat alături până la finalul vieții a fost, însă, Ivona.

453752197_1036892934461153_4796015467649051214_n453752197_1036892934461153_4796015467649051214_n

Cine este Ivona, iubita lui Nicu Covaci și cum s-au cunoscut acum 39 de ani

După două căsătorii aranjate, una în Olanda și alta în Germania, Nicu Covaci a cunoscut-o pe Ivona, în anul 1985 și a știut din prima clipă că ea este aleasa. La momentul respectiv, poloneza Ivona era văduvă și creștea singură o fetiță de câțiva ani.

„Eu am cunoscut-o într-o situație deosebită. Eu mergeam o dată pe săptămână cu keyboardistul meu la restaurantul chinezesc și ne permiteam o masă gigantică. Și într-o bună zi se deschide ușa și asta cască ochii. Intrase Ivona cu o gașcă de domni cu ceasuri scumpe, ușor grizonati. Mi-a picat fața. Am zis: aoleu, dar asta cine este? Și Jidec mi-a zis hai, închide gura, nu te uita la ea, că eu o știu. Pe asta nu pui gheara în viața ta!

De unde o știi tu, mă? Locuiește în oraș, o cheamă Ivona, este poloneză, dar nu te mai uita, nu ai nicio șansă, uită-te cu cine este acolo… Ai dreptate, am zis', mărturisea Nicu Covaci pentru revistatango.ro, în trecut.

Într-un alt interviu, Nicu Covaci a oferit mai multe detalii despre întâlnirea cu Ivona, femeia care i-a schimbat viața.

„Eh, așa s-a făcut că, într-una din zile, a venit la mine un prieten care m-a asigurat că a găsit persoana potrivită: o poloneză care trăia în Germania, fiica unui bijutier vestit. Îmi zice ăsta, amicul meu, un muzician deosebit, bâlbâit: „Nnnicu, ai, ai, ai grijă, că-i o doamnă! Uuuite, am aranjat să să să… mergi la ea acasă în seara asta. Dă o pepepetrecere, să-ți iei și chitara”. M-am conformat imediat, ajung la ușă, sun și-mi deschide Ivona, gazda. O mai văzusem înainte, culmea! Într-un restaurant, unde-și făcuse apariția în compania unor bărbați grizonanți, parfumați, afectați așa…

Mă dăduse pe spate atunci, la cârciumă, eu, care eram cu blondele… Ea, brunetă, rasată, ce mai, femeia fatală. Se vedea de la o poștă că primise o educație deosebită, pe când eu – un golan! În fine, am acaparat acea seară, muzical vorbind. Sincer, m-aș fi dat și peste cap să-i atrag atenția. N-am vorbit prea multe atunci. Mi-a spus doar că i-a murit bărbatul de curând, că a rămas cu o fetiță mică și că ar avea o vilă în Spania despre care nu știa mai nimic. Doar că nu locuia nimeni în ea… Soțul mergea pe acolo. A rămas să vorbim.', povestea Nicu Covaci într-un interviu mai vechi pentru jurnalul.ro.

Citește și: Ce pensie are Nelu Vlad, liderul trupei Azur, la 73 de ani: „Nu mă plâng, este bunicică. Însă, eu mai și cânt, nu stau acasă’

Citește și: Bianca Drăgușanu susține că familia ei are de suferit de pe urma notorietății sale: „Mama, când citește ceva rău despre mine, este desfigurată. Mă doare când copilul meu îmi spune…’

Povestea de dragoste dintre Ivona și Nicu Covaci a început cu peripeții

Nicu Covaci povestea în același interviu cum Ivona a fost cea care a făcut un pas decisiv în povestea lor de dragoste, însă începutul nu a fost unul cu lumânărele parfumate, la o cină romantică. Ci cu peripeții, adrenalină și pasiune.

„Mă intimidase la început. Era serioasă, părea că n-are timp de pierdut cu mine. Într-o seară însă, o văd printre clienții obișnuiți ai unui bar în care cântam. Venise cu niște prietene… „Așa deci… „, mi-am spus în barbă. Se interesase de mine, nu era rău deloc. Azi așa, mâine așa, o invit și eu la ziua mea.

Era prin 85… S-a încins un chef nemaipomenit, iar pe la 4.30, când toată lumea se distra de mama focului, Ivona vine la mine și-mi spune pe un ton sigur: „Plec, iar tu mă vei duce acasă!”. Eu de colo: „Stai un pic, cum să-mi las invitații baltă? În plus, n-am decât motocicleta, afară e ceață, frig, pentru tine n-am cască…. „Nu mă interesează. Tu mă duci!”, mi-a replicat.

Mă, și-am dus-o. Să ne fi văzut: ea – elegantă, cu pantofi-cui, haină pretențioasă -, eu – un răzvrătit, neras, cu plete… S-a cocoțat pe motor înaintea mea… Când am pornit, m-a strâns de credeam că-mi rupe mijlocul… dar și eu – zburam cu 140/h prin oraș. Era târziu, pustiu, umezeală mare. Cum am oprit motocicleta în fața casei ei și m-am dat jos, a început să mă izbească tare cu pumnii și să mă înjure: „Ticălosule, ai vrut să mă omori!”. Am prins-o de mâini, am calmat-o, am urcat la ea și n-am mai plecat nicăieri. De atunci, au trecut 30 de ani și tot împreună… Ivona mi-a schimbat definitiv viața', a mai povestit Nicu Covaci.

De ce nu s-a însurat niciodată Nicu Covaci cu Ivona, iubita lui din ultimii 39 de ani

Povestea de dragoste dintre Ivona și Nicu Covaci nu a fost deloc o istorie clasică de amor. Au trăit extrem de fericiți împreună, în casa ei din Spania, dar nu au simțit nevoia unor acte care să oficializeze relația lor.

„Nu te gândi c-am făcut o nuntă ca-n povești și că o dată la 10 ani serbăm fericitul eveniment punându-ne încă un inel pe deget. Nu! Nu m-am însurat cu ea. Am trăit liberi, dar împreună. Poate că ăsta o fi fost și secretul relației noastre. Nu-i stau tot timpul pe cap, sunt plecat la cântări, lipsesc des și mult. Când vin acasă, ne bucurăm împreună, stăm la o vorbă, bem un pahar cu vin. Fetița ei, adică a noastră, s-a făcut mare, are la rândul ei copil. Deci, sunt și bunic.

Stăm la Moraira, în Spania, în vila aceea pe care am luat-o în primire la puțin timp după ce ne-am combinat. Ce frumos era pe vremea aia acolo… Mi-aduc aminte când am fost prima dată. Cu cuțitul mi-am făcut loc să ajung la poartă. Se sălbăticise totul, era plin de plante, natura își reintrase în drepturi. Bine, e adevărat, atunci pica pădurea de pin pe mine. Acum s-a umplut de case de vacanță, dar tot îmi place. E paradisul: munții în spate și marea la picioare', a mai povestit Nicu Covaci pentru jurnalul.ro.

Ivona i-a fost alături lui Nicu Covaci până când a liderul Phoeniz a închis ochii, vineri, 2 august, la vârsta de 77 de ani. Femeia ar fi insistat ca artistul să fie înmormântat creștinește, în cimitirul din Timișoara și nu incinerat, așa cum ar fi dorit colegii de la Phoenix.

foto: Facebook Nicu Covaci, wowbiz.ro

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton